4. 7. 2018

Novinka pod lupou: Vida (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Vida
Žánr Drama
Stanice Starz
Premiéra 6. 5. 2018
Vysílání celá série venku
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Emma a Lyn jsou mexicko-americké sestry z východní části Los Angeles, které nemůžou být více rozdílné a samy sobě vzdálené. Nešťastná shoda okolností je však donutí vrátit se zpět domů. Zde jsou konfrontovány se svou minulostí a naleznou překvapivou pravdu o identitě své matky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pilot jsem viděla po Sweetbitter a oba byly výborné, i když kulinářské drama se mi přece jen líbilo víc. U Vida jsem měla strach, že to bude celé ve španělštině, ale není, je to klasické americké drama s prvky jiné kultury, které jsou výrazně zastoupeny, ale nepřipadá vám, že se vás seriál snaží edukovat nebo přesvědčovat o tom, že menšiny jsou lepší či nadřazené.

Obě hrdinky jsou sympatické, každá úplně jiným způsobem. Herečky se svých rolí zhostily na výbornou, nemám jim co vytknout, postavy jsem jim ihned uvěřila a nedokázala bych si v těchto rolích představit nikoho jiného. I když každá vypadá úplně jinak, dokázaly si vytvořit skvělou sourozeneckou chemii a mě jako diváka přesvědčily o tom, že seriál kvůli nim rozhodně stojí za koukání, i když jinak by mi mexická kultura skutečně nic neříkala a vlastně by mě ani nelákala ke sledování.

Stejně jako u Sweetbitter, i Vida je drama s půlhodinovou stopáží. Myslím, že stanice by se měly tímto formátem inspirovat a zahrnovat ho stále častěji, protože příběhu to neuvěřitelně prospívá. Nevím, jak to vnímáte vy, ale mně přijde, že ty kratší epizody, pokud mají příběh, tak jsou napěchované výbornou atmosférou, akcí, pořád se něco děje, nejsou zde žádné nudné zdlouhavé pohledy do prázdna a bezvýznamné dialogy.

V podstatě jediná věc, která mi vadila, byla až moc bouřlivá povaha postav. Byla tu např. nějaká vloggerka, která byla typická rozzuřená latino holka, kterou štve celý svět a všichni jsou ti špatní. Ale na druhou stranu chápu, že každá kultura je jiná a tohle k nim prostě patří. Na jednu stranu jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet, ale už předem vím, že při sledování mě to bude hodně štvát. To mi ale rozhodně nezabrání v tom, abych si seriál přidala do watchlistu a nechala si ho později na maraton.
  • sesterská chemie
  • krátká stopáž
  • povětšinou netlačení na pilu co do prosazování jiné kultury
  • rozzuřená vloggerka
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Destinytte

Destinytte

O existenci tohohle seriálu jsem neměla ani ponětí. Po traileru mám pocit, že se do něj musím pustit hned. :D
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Za mě pilot tak 70, ale celý seriál 90 %. Fakt se to povedlo. :) Ta vloggerka mi taky docela vadila, ale je...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Dávám do watchlistu
před 5 roky
Další články k tématu