1. 8. 2018

Den v seriálech: Střípky z TCA

Den v seriálech: Střípky z TCA

Jak už bývá zvykem, hned po skončení Comic-Conu v USA začíná velká letní novinářská konference TCA. V dnešním (poměrně rozsáhlém) článku se podíváme na to, co jednotlivé panely přinesly za informace, zprávy a novinky.

Deadwood: Film oficiálně dostává zelenou. Natáčet se začne už letos v říjnu a film si odbyde premiéru pravděpodobně na jaře 2019.

Camping: Nová komedie od HBO bude mít premiéru 14. října. V hlavních rolích se objeví Jennifer Garner a David Tennant. Na trailer se můžete podívat zde:


Speciál The Flight of the Conchords: Live at the London Apollo se bude na HBO vysílat 6. října.

Game of Thrones: Premiéra závěrečné řady se uskuteční v první polovině roku 2019. Prequel by se snad mohl začít natáčet příští rok, ale seriál zatím nemá režiséra ani herce. Přesto bylo prozrazeno, že prequel bude mít silné ženské hrdinky. Další čtyři spin-offy se prozatím dále vyvíjet nebudou.

Westworld: Tvůrci tvrdí, že seriál není pro běžné diváky. Líbí se jim, že vyvolává kontroverzní reakce. Zobrazování násilí a nahoty k seriálu podle nich patří, nedělají jim starosti ani kritiky ohledně přístupu k násilí se zbraněmi.

Esme & Roy: Nový animovaný seriál od tvůrců Sesame Street se představí 18. srpna.

Veep: Závěrečná sedmá série se začíná natáčet, vysílat se bude na jaře 2019. Seriál si letos musel dát pauzu, protože Julia Louis-Dreyfus podstoupila léčbu rakoviny.

Frasier: Kelsey Grammer a CBS TV Studios se začínají bavit o potenciálním rebootu milovaného sitcomu z 90. let. Nešlo by o pokračování podobně jako u Roseanne nebo Will and Grace, ale spíše opravdu reboot, který by se odehrával v novém městě, měl by novou hlavní postavu (kterou by ale opět hrál Grammer), a pravděpodobně by seriál měl nějakou spojitost se slavným předchůdcem.

The Deuce: HBO stojí za seriálem i Jamesem Francem. Druhá řada se začne vysílat 9. září. Herec byl v letošním roce obviněn pěti ženami ze sexuálního obtěžování, ale co se týče seriálu, stanice i tvůrce David Simon uvedli, že Franco se chová na natáčení zcela profesionálně a nikdo si na něho nestěžoval.

Skam Austin: Facebook prodloužil teen drama pro druhou sérii. Jde o remake norského seriálu Skam.

Sharp Objects: Na rozdíl od Big Little Lies se tato minisérie s Amy Adams v hlavní roli pokračování nedočká.

Divorce: Seriál už má déle než půl roku od konce druhé série, přesto jeho osud stále nebyl oznámen. Aktuálně se píšou scénáře a pokud se stanici budou líbit a bude s nimi spokojená i Sarah Jessica Parker, nové epizoidy vzniknou. Ředitel HBO Casey Bloys očekává, že rozhodnutí padne do konce léta.

The Hot Zone: Julianna Margulies se objeví v hlavní roli nového dramatu od Nateo, který se bude zabývat tématem viru Ebola. Natáčet se začne na podzim v Torontu a Jižní Africe.

Locke & Key: Netflix oficiálně potvrdil objednávku desetidílné seriálové novinky od Carltona Cuseho.

Valley of the Boom: NatGeo v lednu uvede minisérii, která sleduje zrození internetu.

Watchmen: HBO věří v úspěch, ale seriálovou objednávku nedá, dokud šéfové pilot nezhlédnou.

Confederate: Seriál od tvůrců GoT byl oznámen už před rokem, zatím se ale přípravy neposunuly ani o krok dopředu.

The Affair: Seriál od Showtime byl prodloužen pro pátou sérii, která bude závěrečná.

Daybreak: Netflix objednává černou zombie komedii podle komiksu od Briana Ralpha. Sedmnáctiletý Josh se vydává hledat svou pohřešovanou přítelkyni Sam v postapokalyp­tickém Glendale v Kalifornii. Přidává se k němu skupinka mladých vyvrhelů. Společně se snaží přežít v tomto drsném světě, který ohrožují šílené gangy ve stylu Mad Maxe i zombící, kterým se říká Ghoulies.

You: Stanice Lifetime prodlužuje svou novoinku pro druhou řadu, a to ještě před samotnou premiérou, která nás čeká 9. září.

Prodloužení tu je ještě hodně. S novými řadami se vrátí Good Witch (Hallmark), You Me Her (Audience, prodlouženo pro čtvrtou a pátou sérii), Condor (Audience), Altered Carbon (Netflix), Sneaky Pete (Amazon), McMafia (AMC), Better Call Saul (AMC), Fear the Walking Dead (AMC).

When Calls the Heart: Seriál získává na stanici Hallmark spin-off s názvem When Hope Calls.

Project Blue Book: History vyvíjí UFO drama zasazené do 50. let minulého století.

MythBusters: Adam Savage lidem slíbil ještě více lepící pásky v chystaném rebootu, který bude mít premiéru na podzim na Discovery.

Time Bandits: Apple získal práva na vytvoření seriálu na motivy fantasy filmu od Terryho Gilliama.

Power: Kendrick Lamar bude hostovat v nové sérii. Jeho přítomnost ale podle tvůrců rozhodně neznamená snahu přitáhnout více diváků.

Vida: Roberta Colindrez se přidává k osazenstvu druhé série ve stálé roli. Nové epizody se nadále budou soustředit na závažné téma, které je aktuální i v současné Americe – jak jsou děti imigrantů odtrženy od svých rodin.

The Expatriates: Amazon objednává drama podle románu od Janice Y.K. Lee a od produkční společnosti Blossom Films od Nicole Kidman. Příběh sleduje životy občanů v úzce spjaté komunitě. Jejich osobní životy, smrti a manželství jsou veřejným tajemstvím a následně radostně převyprávěny.

Them: Amazon naděluje seriálovou objednávku hororu Them a rovnou ho prodlužuje pro druhou řadu. Půjde o antologii, první řada ponese podtitul Them: Covenant. Hlavními postavami jsou Alfred a Lucky Emory, kteří se rozhodnou přestěhovat svou rodinu do bílými obydlené komunity v Los Angeles. Zdánlivě idylická ulice se stane epicentrem pro nadpřirozené síly, které hrdiny nejen straší, ale také hrozí, že je úplně zničí.

Upload: Sci-fi komedie od Grega Danielse získává od Amazonu seriálovou objednávku, v hlavních rolích se objeví Andy Allo a Robbie Amell a půjde o adaptaci britského seriálu.

Lord of the Rings: Amazon najal scenáristy, kteří se postarají o příběh k očekávanému a nákladnému seriálu. Jsou jimi JD Payne a Patrick McKay.

The Romanoffs: Novinka od Amazonu se představí 12. října. Zde je teaser:


Další novinky na Amzonu znají data svých premiér: Minisérie The Little Drummer Girl se představí v listopadu. Dokument Eli Roth's History of Horror vystraší diváky 14. října.

Dispatches From Elsewhere: Jason Segel se poprvé od ukončení HIMYM vrací do televize v hodinové antologii na AMC. Jde o příběh o skupince obyčejných lidí, kteří objeví tajemství skrývající se za závojem každodenního životu. Přijdou na to, že vítr záhady je silnější, než si kdokoliv mohl představit.

Ozark: Seriál se vrací na obrazovky 31. srpna. Netflix nabízí trailer:


Maniac: Netflix vypustí novou černou komedii 21. září. Nechybí ani teaser:

Insatiable: Netflixácká novinka sklidila za posledních pár dní neuvěřitelné množství negativních ohlasů, a to pouze na základě zveřejněného traileru, který údajně diskriminuje lidi s nadváhou. Netflix během TCA seriál obhajoval a uvedl, že příběh vznikl podle vlastních zkušeností tvůrkyně seriálu Lauren Gussis.

House of Cards: Poslední série by se měla dostat na stream někdy během listopadových amerických voleb. Čeká nás prý emotivní konec.

Stranger Things: Netflix potvrdil, že se seriál vrátí až v létě 2019, ale čekání bude stát za to (více efektů, celkově větší a lepší než druhá série). Už bylo rozhodnuto, po které sérii seriál skončí, ale tvůrci ani Netflix zatím nic neprozradili.

Chilling Adventures of Sabrina: Novinka od Netflixu se začne streamovat 26. října.

The Kominsky Method: Komedie od Chucka Lorreho se představí na Netflixu 16. listopadu.

The Good Cop: Netflix nabízí první pohled na nový seriál v hlavní roli s Tonym Danzou:


Netflix během TCA oznámil dvojici nových seriálových objednávek:

Madam C.J. Walker: V hlavní roli osmidílné minisérie se představí Octavia Spencer. Seriál odvypráví příběh černošské průkopnice v péči o vlasy, která překonala předsudky Ameriky na přelomu století, bouřlivá manželství a rodinné rpoblémy, aby se stala první černou americkou milionářkou.

White Lines: Drama. Tělo legendárního DJe z Manchesteru se objeví dvacet let po jeho záhadném zmizení na Ibize. Nyní se jeho sestra vrací na nádherný španělský ostrov, aby zjistila, co se stalo. Její vyšetřování ji provede vzrušujícím světem taneční muziky, luxusních jachet, ale i lží a podvodů. Hrdinka je nucena čelit vlastní temné stránce v místě, kde lidé žijí vždy na hraně.

Master of None: Netflix by chtěl třetí sérii navzdory obvinění Azize Ansariho ze sexuálního obtěžování

Arrested Development: Netflix prozatím o šesté série vůbec nejednal. „Nevíme, jestli je možnost jejího vzniku, nebo ne.“

Gilmore Girls: Opět žádná jednání o pokračování, ale programová ředitela Cindy Holland uvedla, že jsou na Netflixu velkými fanoušky Gilmorek a pokračování by se také nebránili.

Netlfix + Marvel: Čekají nás další superhrdinové? „Neustále probíhají diskuze o tom, že by se další postavy mohly dočkat vlastního spin-offu. Ale nyní nemám nic konkrétního, co bych vám mohla říct,“ uvedla Cindy Holland. Plány na druhou řadu The Defenders prozatím nejsou, nicméně nic není vyloučeno. Podle dostupných informací scenáristé pracují na třetí řadě Luka Cage, ale Holland uvedla, že Netflix prozatím neučinil žádné pevné rozhodnutí o prodloužení či zrušení seriálu.

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
andrea168

andrea168

Tak ja nevim, asi budu jedina, kterou nic moc nezaujalo a tesi se jen na Hru o truny.
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Těším se na House of Cards.
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

tiez som ho videl a nejako ma nezaujal to sledovat ... a nejake diskriminujuce ..hmm bola tucna a...
před 5 roky
Další články k tématu