28. 8. 2018

Představitel Robbieho Rottena z LazyTownu podlehl rakovině

Představitel Robbieho Rottena z LazyTownu podlehl rakovině

Islandský herec Stefán Karl Stefánsson se jakožto představitel Robbieho Rottena, hlavního padoucha v LazyTownu, stal v minulém desetiletí miláčkem dětského publika. O několik let později se z něj stala pravá legenda, když si Křiváka Robbieho zamilovala internetová komunita, která byla z jeho výstupů v seriálu natolik u vytržení, že z postavy udělala meme. Toho si všimnul i samotný Stefánsson a s humorem sobě vlastním se k internetovým vtipálkům ochotně přidal.

Tuto zábavu ovšem provázely smutné okolnosti – herec v říjnu 2016 oznámil, že mu byl diagnostikován cholangiokarcinom – nádorové onemocnění jater vycházející z buněk žlučovodů. Stefánovi se dostalo obrovské podpory – jeden z tvůrců LazyTownu, Mark Valenti, dokonce založil na GoFundMe kampaň na podporu hercovy rodiny, kampani se šířením mimo jiné za pomoci vtipných obrázků a videí pomohli internetoví uživatelé z celého světa. V červnu 2017 Stefán podstoupil operaci jater, v srpnu se zdálo, že vše bude v pořádku; nádor byl v remisi.

Radost ovšem netrvala dlouho, nemoc se vrátila v březnu 2018, tentokrát již neoperovatelná, Stefánssonovi nyní nebylo jak pomoci. Herec začal pro prodloužení života podstupovat chemoterapii, jen o měsíc později ji ale přerušil. V tu samou chvíli se rozhodl rozloučit i se sociálními sítěmi.

Dětský seriál LazyTown se vysílal v letech 2004 až 2007, poté pokračoval v letech 2013 a 2014. Stefán Karl Stefánsson se v něm objevoval jako Robbie Rotten, ticho a klid milující lenoch, kterému naprosto vyhovovalo, že všichni obyvatelé Líného Města byli podobně líní jako on sám. Vše se ale pokazilo ve chvíli, kdy se do města přistěhovala starostova neteř, růžovovlasá dívenka Stephanie, a začala se společně se superhrdinou Sportacusem snažit přesvědčit ostatní, že nejen videohry a sladkosti, ale i zdravé jídlo a sport mohou být zábava. To si ovšem Robbie Rotten nenechal líbit a pomocí důmyslných plánů se snažil za každou cenu Stephanie i Sportacuse z města vystrnadit.

Herec nemoci podlehl obklopen rodinu 21. srpna 2018 ve věku 43 let. Zanechal za sebou manželku a čtyři děti. Krátce předtím, než se na přelomu března a dubna navždy odhlásil ze sociálních sítí, se svými fanoušky na twitteru sdílel zprávu:

„Až když vám řeknou, že brzy zemřete, si uvědomíte, jak krátký život je. Čas je to nejcennější v životě, nikdy se totiž nevrátí. A ať už ho strávíte v náruči milovaných nebo o samotě ve vězeňské cele, je jen na vás, jaký bude. Nedržte se se svými sny při zemi.“


RIP!

Magnetky na kliknutí. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Pěkný článek. Je to velká škoda.
před 5 roky
CrazyGeek

CrazyGeek

Upřímnou soustrast rodině.
před 5 roky
Další články k tématu