9. 9. 2018

Scéna měsíce: Srpen 2018

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Killjoys: Vesmírní lovci
herci
Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke MacFarlane (D'avin Jacobis), Hannah John-Kamen (Dutch)
scéna
Být něco mezi
allyska

Killjoys je výborná letní oddychovka, kde nechybí ani dost vtipů, i když se o komedii nejedná. Lehčí nádech tomu dodává především Johnny. Pak se z něho stal napůl Hullen a musím se přiznat, že mě ta jeho proměna opravdu bavila. Najednou z něho byl baddass, příjemná změna. Bylo vidět, že i Ashmore si musí užívat hraní nové stránky své postavy. Skvělý herecký výkon také předváděl, když už vše začalo být temnější a hlavně pro mě ve scéně měsíce. Za Johnnym přijde Dutch a D'Avin a Johnny jim poví, jak je těžké žít někde uprostřed. Jak jsou nesnesitelné ty přechody, že už chce, aby to skončilo. A je mu jedno jak. Ty pohledy, kdy je zlý a pak ty jeho psí oči plné utrpení. Perfektní smutná scéna, která naštěstí skončí dobře.

A.R.G.U.S.

100, The
epizoda
"5×13 – Damocles – Part Two ":https://www.serialzone.cz/…y/5x13-5-13/ (7.8. 2018)
herci
Eliza Taylor (Clarke Griffin) a Bob Morley (Bellamy Blake)
scéna
Nový začátek
A.R.G.U.S.

Po 4. sérii, která pro mě byla zklamáním, jsem doufal, že aktuální série The 100 bude lepší. K mé radosti se to povedlo. Nejvíc nezapomenutelná a nečekaná scéna je ze samotného finále. Země už je úplně zničena, lidé se museli přemístit do vesmírné lodi a uložili se do umělého spánku. Bellamy a Clarke jsou probuzeni po 125 letech. Uvítá je syn Harper a Montyho. S nimi se rozloučíme v dojemném videu. Ale pak přijde ještě větší zvrat, a to, že se ocitnou u naprosto jiné planety, která je vhodná pro život a má sloužit jako jejich nový domov. Jedná se o takový restart seriálu, v další sérii se může stát absolutně cokoliv, co si tvůrci vymyslí. Už se toho nemohu dočkat.

Furiant

Preacher (Kazatel)
epizoda
3×09 – Schwanzkopf (19. 8. 2018)
herci
Dominic Cooper (Jesse Custer), Pip Torrens (Starr)
scéna
Boj o Jesseho duši
Furiant

V deváté epizodě třetí série seriálu Preacher byla jedna z nejhnusnějších a zároveň nejvtipnějších scén, kterou jsem za poslední dobu viděl. Všechno to začalo tím, kdy se Jessemu podařilo předat Všeotci Genesis. Jenže Genesis není pro každého, a tak Všeotec, velice korpulentní osoba, pak do slova a do písmene vybouchnul – už tady jsem si říkal, že mám adepta na scénu měsíce. Jenže po pár minutách, kdy se v místnosti s rozmetaným Všeotcem objevil i pan Starr, začala ze zbytku Všeotcova konečníku (se skvělým zvukovým doprovodem) padat ampule s Jesseho duší. To mezi Jessem a Starrem odstartovalo boj o ampuli. A když se Jesse a Starr váleli ve zbytcích Všeotce nebo když Jesse škrtil Starra tlustým střevem, bylo mi jasné, že tohle je pro mě srpnová scéna měsíce.

lukascoolarik

Better Call Saul (Volejte Saulovi)
epizoda
4×02 – Breathe (13. 8. 2018)
herci
Rhea Seehorn (Kim Wexler), Patrick Fabian (Howard Hamlin)
scéna
Kim dává Howardovi co proto
lukascoolarik

Na rozdíl od většiny nejsem ze čtvrté řady Better Call Saul zrovna nadšený, ale i přesto se v ní najde pár slušných scén, jedna z nich se dokonce stala mou scénou měsíce. Konkurence ale nebyla příliš vysoká, protože jsem v srpnu moc aktuálně vysílaných seriálů nesledoval. Zatímco se Jimmy vydal na lov za novou prací, Kim musela přijet za Howardem, aby vyřídila Jimmyho část pozůstalosti, kterou po sobě Chuck nechal. Všední scéna nabrala obrátky v momentě, kdy se Kim dozvěděla, že Chuck dal Jimmymu absolutní minimum, aniž by ho musel vyřadit ze závěti, a k tomu ještě tajemný dopis, ve kterém Kim očekává poslední zdvižený prostředníček ze záhrobí pro zdrceného Jimmyho. Zatímco Jimmy bratrovu smrt, aspoň na povrchu, snáší velmi dobře, Kim ji velmi prožívá a v této scéně si vybije svou zlost na Howardovi, který měl tu drzost vytasit před Jimmym svou ničím nepodloženou teorii o tom, že Chuck spáchal sebevraždu. S širším kontextem i bez něj šlo o velmi silnou scénu, ve které Rhea Seehorn dokázala, že i po McKeanově odchodu má seriál po herecké stránce stále co nabídnout.

Pajky

Sharp Objects (Ostré předměty)
epizoda
1×08 – Milk (26.8.2018)
herci
Amy Adams (Camille Preaker) a Eliza Scanlen (Amma Crellin)
scéna
Víla zubnička
pajky

V srpnu se toho na mém watchlistu zrovna moc nedělo, ale věřím, že tahle scéna by si tam našla místo, i kdyby měla větší konkurenci. A je třeba předem říct, že prozrazuje závěrečný twist celého seriálu, takže pokud se na něj ještě chystáte, přestaňte číst. Sharp Objects je podle mě jeden z těch zajímavějších seriálů, co se přes léto představil. A protože patřím k těm, kteří četli i knížku předtím, tak jsem se těšil na to, jak bude zpracován závěrečný zvrat. Seriál končí oproti knížce trochu jinak (dřív), ale o zvrat nás tvůrci nepřipravili. V úplném závěru nachází Camille zub v domě pro panenky, který je Ammy, a když se podívá blíž, tak zjistí, že je ze zubů udělaná celá podlaha jednoho pokoje. V tu chvíli jí dochází, že skutečným vrahem je Amma, která se zrovna objevuje ve dveřích pokoje a vidí, co se stalo. Jediná reakce, na kterou se zmůže je „Neříkej to mámě.“ a začínají titulky. Po pár vteřinách titulků jsou vidět brutální scény z vražd, které Ammy spáchala.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
vuvicom

vuvicom

Též mě dostala jak scéna v the 100 tak Preacher. Každá svým způsobem. Už aby byly nové série :)
před 5 roky
Nira

Nira

Scéna v Preacherovi byla luxusní! Na Sharp Objects se teprve chystám, knížku jsem četla.
před 5 roky
Hild

Hild

Pro mě zase naopak pátá série The 100 byla docela zklamáním, teda spíše druhá polovina. Čtvrtá série byla...
před 5 roky
Další články k tématu