10. 10. 2018

S lupou do historie: Two and a Half Men

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Two and a Half Men 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Two and a Half Men (Dva a půl chlapa)
Žánr: Sitcom
Stanice: CBS
Vysílání: 2003–2015
Celkový počet sérií: 12
Premiéra: 22. 9. 2003
Délka pilotu: 26 minut

Kdo?

Tvůrce: Chuck Lorre, Lee Aronsohn
Herci: Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Marin Hinkle, Melanie Lynskey, Holland Taylor, Conchata Ferrell, Jennifer Taylor, April Bowlby, Ashton Kutcher, Amber Tamblyn, Edan Alexander

O čem to je?

Charlie je sukničkář s domem na pláži a sporťákem před vchodem, který si užívá společnosti krásných žen. Jeho bezstarostný život je však narušen v momentě, kdy se k němu nastěhuje bratr Alan se svým desetiletým synem. Všichni tři se musí naučit společně přežít, a navíc se musí vypořádávat s náročnou matkou Evelyn a stalkerskou sousedkou Rose.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Tento seriál jsem nikdy neviděla v době, kdy ho u nás televize dávaly pořád dokola. Dostala jsem se k němu až po letech, možná tak dva roky po odvysílání finále, kdy jsem ho sjela maratonem. Upřímně jsem ale nikdy nepochopila, co na něm bylo tak slavného, přišel mi jako další obyčejný rodinný sitcom s nesympatickými postavami. Jako jedna z mála hodnotím pozdější série s Ashtonem jako mnohem povedenější, vlastně jen ty zvedly mé celkové hodnocení seriálu na konečných 70 %.

Tady ale hodnotíme pilot, kde se představuje Charlie, Alan a Jake. Charlie mi od začátku pil krev. Nevím, koho tak otravná postava mohla bavit. Vím, že hlavním zdrojem vtipu měla být právě jeho osobnost, ale mně to prostě nesedlo. Jeho sarkasmus mi nepřišel vtipný a celkově jsem nechápala, jak s ním Alan může pořád bydlet. To už i ta šílená matka byla normálnější.

Ale pilot se nese ve znamení takové pohodové uvolněné atmosféry. I když to nebylo tak, že jsem se vtipům smála, až mi tekly slzy, stejně sledování utíkalo rychle. Podle mě je to jeden z těch seriálů, které můžete mít puštěné jako kulisu klidně celý den. Nenudíte se, čas rychle běží a v podstatě se bavíte, i když si na konci dne ani za nic nevzpomenete, o čem jednotlivé díly vlastně byly.

Věřím, že pro mnohé jde o výbornou povedenou komedii, ke které se můžou stále vracet a budou se bavit pořád stejně. Já se jen trošku bojím, že jak jsem natěšená na Big Bang (který jsem zatím neviděla ani kousíček), tak nakonec budu stejně zklamaná jako u TAAHM, že nakonec nenaplní má poměrně vysoká očekávání.

+ příjemné sledování
+ uvolněná atmosféra
+ nenáročná zábava

- asi všechny postavy
- vtipy nejsou až tak povedené

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Martysek

Martysek

Tak mě se taky mnohem víc líbily díly s Ashtonem Kutcherem, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama:-)
před 5 roky
Yellow

Yellow

Charlie byl geniální postava, který krásně nabourával citlivá témata tou nejvtipnější možnost cestou -...
před 5 roky
Sarrah

Sarrah

Tak pre mňa je toto úplne TOP čo sa týka komédií a nedám na TAAHM dopustiť. Humor mi sadol takým spôsobom...
před 5 roky
Další články k tématu