9. 2. 2019

Novinka pod lupou: Wayne (Youtube)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Wayne
Žánr Komedie, Drama
Stanice Youtube
Premiéra 19. 1. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Wayne je jako šestnáctiletý Dirty Harry se srdcem ze zlata. Po smrti svého otce se hrdina rozhodne oprášit svou špinavou mtoorku a vydat se z Bostonu na Floridu se svou novou přítelkyní Del. Jeho cílem je získat zpět auto, které jeho otci bylo před smrtí ukradeno.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nemohla jsem se zbavit dojmu, že sleduju novou verzi The End of the F-ing World. Ale ne v dobrém slova smyslu. Tento seriál mě tenkrát naprosto ohromil, pilot jsem viděla dvakrát a nadšení se jen stupňovalo. Byla to tenkrát pro mě jasná stovka v hodnocení, protože něco takového jsem nikdy neviděla.

Wayne je podobný, ale přesto v mých očích selhává. Možná je to ne tak vydařenými monology a dialogy, možná méně zajímavými postavami. Nejsem si jistá, jen vím, že mi tady chybí ta jiskra, něco, čím by si mě seriál dokázal omotat kolem prstu.

Hlavní hrdina se z nějakého nepochopitelného důvodu zamiluje do holky, která je divná. Jasně, on je taky divný, ale přišlo mi, že trošku jinak než ona, že se k sobě vlastně vůbec nehodí. A pak se rozhodne polozabít její rodinu a vzít jí na druhý konec USA. A pak tu máme zvrat v podobě nějakých parodicky vypadajících gangsterů, kteří mi přišli jako komická vsuvka idiotů, co neumí do pěti napočítat. Ti asi budou představovat novou hrozbu pro hrdiny v místě, kam se chystají dojet na motorce, ale uvidíme, tak daleko jsme se v pilotu nedostali.

Některé scény jsou tu zábavné. Nechybí tady brutalita, akce, pár povedených hlášek. Ale celkový dojem je spíše zklamání. Na to, jak mi to evokovalo výše zmíněný seriál, se tato novinka nedokázala původnímu dostat ani po kotníky. Dál sledovat nebudu, pokud jste náhodou viděli, tak mi řekněte, jak Wayne působí na vás a jestli tady jistou podobnost s End of the… taky vidíte.
  • akce
  • nebojí se brutality
  • hlavní hrdinové nezaujali
  • chybí tomu jiskra
  • spousta vymatlaných postav (rodina od holky, gangsteři)
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
LucinkaZ

LucinkaZ

Videla som oba seriály podobnosť tam podľa mňa nejaká veľká nieje lebo charakterovo sú to odlišné postavy a...
před 5 roky
Další články k tématu