7. 3. 2019

Novinka pod lupou: Northern Rescue (CBC, Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Northern Rescue
Žánr: Drama
Stanice: CBC, Netflix
Premiéra: 1. 3. 2019
Vysílání: celá série najednou
Délka pilotu: 44 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Dwayne Hill, Mark Bacci, David Cormican
Herci: William Baldwin, Kathleen Robertson, Amalia Williamson, Spencer MacPherson, Taylor Thorne

Ve zkratce

John West je čerstvým vdovcem a rozhodne se po smrti své ženy Sarah opustit domov a přestěhovat se se svými třemi dětmi do městečka, ve kterém vyrůstal. Tam mu se vším pomáhá jeho švagrová, která se stejně jako zbytek rodiny snaží vyrovnat se ztrátou sestry.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na Northern Rescue už jsem pomalu zapomněla, než na mě před pár dny vyskočil ve watchlistu. Od seriálu jsem vlastně nic nečekala, zaujalo mě, že jde o kanadskou tvorbu, a proto jsem ho chtěla vyzkoušet.

Často si seriály vybírám podle oblíbených herců, ale tentokrát jsem musela udělat výjimku. William Baldwin (vlastně žádný z bratrů Baldwinových) nepatří mezi mé oblíbence, stejně tak Kathleen Robertson (a Michelle Nolden taky ne, ale to je u tohoto seriálu jedno). Představitele dětí odnikud neznám, ale obsazení se docela povedlo, jsou si podobní a je tedy uvěřitelné, že hrají sourozence. Z obsazení mám tedy smíšené pocity a proto je zajímavé, že navzdory tomu hodnotím pilot vcelku pozitivně.

Zatím se toho dějově moc nestalo. Tedy stalo, ale nic navíc – pilot odpovídá popisu seriálu. Přestože se nedělo nic nového, děj je vyprávěn poutavým způsobem (i když vcelku obyčejně) a já osobně jsem se nechala do příběhu vtáhnout a vůbec jsem se nenudila. Možná je to dáno i tím, že mi seriál připomněl Everwood, který začíná podobnou zápletkou. Další epizody jsem zatím neviděla, ale je venku celá série, takže se do zbylých epizod o volných chvílích pustím.

Jedná se tedy o příjemnou rodinnou oddychovku, která se potýká s životem čerstvě ovdovělého otce tří dětí, kterým chybí jejich matka. Každý se s její smrtí vyrovnává po svém a zejména nejstarší dcera zažívá krušné chvíle doprovázené pocitem viny (zatím ale neřekla proč).
  • příjemná oddychovka
  • připomíná mi Everwood
  • potenciál dalších epizod
  • pilot odpovídá pouze popisu seriálu
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Nikdo to nemá lehké, asi v každé rodině se najde nějaká ta zákeřná nemoc, v mojí nevyjímaje. Ale nedokážu si představit, jak těžké musí být pro relativně malé děti, když se téměř ze dne na den musí vypořádat s náhlou smrtí své matky.

Je těžké hodnotit samotný seriál, protože tahle myšlenka mě tížila celou dobu. Absolutně se nedokážu vtělit do rolí manžela nebo dětí, musí to být nepředstavitelné. Takže chování postav, ač je místy jakkoliv zvláštní a nelogické, je dost možná naprosto normální.

Celkově seriál hodně hraje na emoce a vychází mu to. I člověk jako já, který nic podobného nezažil, s postavami soucítí – jako by na mě přes obrazovku sáhla jejich bolest. Herecké výkony jsou výborné, nemám sebemenší problém nikomu z nich věřit, že to, co prožívá, je skutečné.

Samotný příběh už je trošku horší, vlastně jde jen o slet útržků z komplikovaných životů jedné rodiny, která se po tragédii rozhodne přestěhovat, ale i tak ji čeká mnoho dalších starostí a komplikací. Atmosférou mi seriál připomíná Everwood, jen nemůžu přijít na to proč.
  • emoce
  • herecké výkony
  • samotný příběh má rezervy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Northern Rescue? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Gabik.029

Gabik.029

Aspoň je to důkaz, že o Everwoodu nelžeme :D Jinak seriál mám zkouknutý a jsem moc spokojená, fakt...
před 5 roky
valasek

valasek

Je to naprostá pecka, dal jsem si to jako maraton, pro milovníky rodinných dramat jako stvořené.
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, nakonec hodnocení snižuju na průměrných 50 %. Za mě to nebylo vyloženě špatné, ale ani žádná...
před 2 roky
Další články k tématu