17. 3. 2019

Novinka pod lupou: The Widow (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Widow
Žánr Drama
Stanice Amazon
Premiéra 1. 3. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Georgia Wells je zlomená žena na dně od doby, kdy její manžel zahynul při leteckém neštěstí. Když ho po letech však zdánlivě uvidí ve zpravodajské relaci v televizi, rozhodne se udělat vše, aby zjistila pravdu o něm i své vlastní minulosti. To obnáší výlet do temných zákoutí Konga.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tento pilot se mi líbil. Když sledujete víc novinek najednou, máte trošku tendenci porovnávat jednu s druhou. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, každopádně tento pilot rozhodně dokázal zaujmout, pamatuju si ho i po týdnu stejně dobře, jako bych ho zrovna dosledovala.

Rozhodně netvrdím, že jde o nejlepší věc, jakou jsem kdy viděla. Ale seriálu nechybí zajímavá zápletka zahalená do velké záhady, spousta akce, zvratů a přetvařování. Líbí se mi, že u nikoho s jistotou nevíme, na čí straně stojí, a všichni něco skrývají. Příběh bude očividně serializovaný a v průběhu série se bude rozplétat až do (předpokládám) strhujícího finále.

Stejně tak musím pochválit herecký výkon Kate Beckinsale. Už jen ten ohromný rozdíl mezi charakterem její postavy v přítomnosti a ve flashbacích je znatelný na první pohled. Herečka s přehledem zvládá táhnout celý seriál, což je dobře, protože ostatní postavy minimálně v pilotu jsou skutečně jen do počtu a nejsou nijak zásadní, abyste si je pamatovali.

Ohledně flashbacků jsem vždy opatrná, protože když jsou použity nesprávně, kazí dojem z celého seriálu. To ale není ten případ u The Widow. Působí tady jako přirozená součást příběhu, jsou nenucené, ale přesto vždy s přehledem víte, zda koukáte na příběh ze současnosti, nebo na vzpomínku z minulosti.

Pilot utekl jako voda a už se nemůžu dočkat, až se podívám na zbytek dílů.
  • serializovaný příběh s tajemstvím
  • hlavní hrdinka
  • nepřekážející flashbacky
  • ostatní postavy hodně nevýrazné
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
andrea168

andrea168

Diky, porad jsem premyslela, jestli se do toho pustit nebo ne :-)
před 5 roky
Calderon

Calderon

Mám to úplně stejně jako Ragelly, protože ve stejnou dobu jsme doma spustili Widow and Homecoming a...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, za pilot 80, za seriál celkově 40 % a to jsem ještě štědrá :D Jak to ze začátku vypadalo lákavě,...
před 3 roky
Další články k tématu