13. 4. 2019

Novinka pod lupou: Black Summer (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Black Summer
Žánr Drama, Postapokalyptický, Zombie
Stanice Netflix
Premiéra 11. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když je dcera vzata od matky pryč, hrdinka se vydává na těžkou a drsnou cestu a nezastaví se před ničím, aby svou dceru našla. Dostane se ke skupince amerických uprchlíků a musí se naučit přežít v nepřátelském novém světě tím, že bude činit brutální rozhodnutí během toho nejsmrtelnějšího léta zombie apokalypsy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Netflix přichází s dalším zombie seriálem. První díl na mě působí tak trochu zmateně. Skáčeme od jednoho člověka ke druhému. U někoho se zdržíme třetinu dílu, u jiného dvě minuty, protože asi nestojí za tolik pozornosti. Nevím, jestli je to kladný, nebo záporný bod – nikdy nevíme, kdo je důležitý a co od koho čekat.

Každopádně epizoda plyne hezky. Jde víceméně pouze o představení postav; o tom, co se vlastně stalo, se moc nedozvíme. Jsou tu náznaky, které nabývají jasnějších obrysů ke konci dílu, když naplno vidíme, co se ze zraněného člověka stane a jak se chová. Ale jak se to celé bude dál vyvíjet, to si netroufám tvrdit.

Líbilo se mi, jak u jednotlivých postav vidíme stejná místa, ale z úplně jiných úhlů pohledu. Např. když jeden utíká a v dálce vidíme rvačku u auta, kterou jsme v předchozím dějovém bloku viděli z pohledu v autě. Těchto scén je v pilotu plno, jelikož se celá epizoda odehrává v rámci krátkého časového úseku, který opakuje stále do kola, jen se soustředí vždy na jinou postavu.

Myslím, že jde o ideální seriál pro maraton. Z pilotu moc moudří nebudete, ale zároveň by mi nevadilo, kdybych si hned pustila další díl (a celou sérii). Příběh by se mohl solidně rozvíjet a nabídnout dobrou dávku napětí, akce i zábavy. Jen doufám, že se to nebude přehnaně soustředit na hledání dcery, protože ta zoufalá matka je už opravdu ohrané klišé.
  • stejné scény z jiného úhlu pohledu
  • mix akce, napětí a zábavy
  • zombíci jsou vždycky fajn
  • působí to trošku amatérsky vytvořené
  • zoufalá matka
  • hodně postav, kterým se občas věnuje málo prostoru
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
andrea168

andrea168

Ja si nemuzu pomoct a porad vidim Jaime jako Lemon. Nejde to se zombikama moc dohromady, ale je to sranda.
před 5 roky
Moryart

Moryart

Jedná se o spin-off. Je škoda, že jsi nepokračoval, 2. a 3. série byli nejlepší.
před 5 roky
Peeweena

Peeweena

Hodně nepovedený spin-off
před 5 roky
Další články k tématu