8. 9. 2019

S lupou do historie: Instant Star

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Instant Star 1×01: Even Better Than The Real Thing?

Medailónek

Název: Instant Star
Žánr: Drama, Hudební, Teen
Stanice: CTV
Vysílání: 2004–2008
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 15. 9. 2004
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Linda Schuyler
Herci: Alexz Johnson, Tyler Kyte, Tim Rozon, Mark Taylor, Kristopher Turner, Laura Vandervoort, Wes Williams

O čem to je?

Jude Harrison, mladá nadějná zpěvačka na začátku své kariéry postupně poznává, že život hvězdy není tak snadný, jak si doposud myslela. Za zlatým pozlátkem vyprodaných koncertů, autogramiád a večírků totiž stojí tvrdá práce a rovněž silná konkurence.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Dnes takový trochu návrat ke starším teen věcem, který byl docela příjemný. I když jsem v životě, pokud vím, neviděl ani jediný díl, měl jsem při sledování pocit, jako bych to už někdy viděl. Takže jsem si to kupodivu užil.

Vážně oceňuju, že tvůrci do rolí obsadili věkově odpovídající herce, to už se dnes moc nevidí. Většinou studentské obsazení začíná věkově někde na 22 a končí okolo 27, takže za toto velké plus. Sice jsou tu momenty, kdy je chování úplně na ťafku, jinak ovšem bylo obsazení celkem fajn a sledovatelné. Samozřejmě nelze čekat nějaké špičkové výkony s ohledem na žánr a cílovku.

Pilot utekl jak nic, až jsem v závěru měl pocit, jako by to celé byla jediná scéna. Když se tedy zpětně vrátíte k tomu, co jste právě viděli, moc toho nebylo a ještě míň vám toho utkvělo v pamětí. Trochu na prd, na druhou stranu fajn relax. Jen jsem se vzhledem ke zjištěným informacím o Alexz Johnson nemohl zbavit pocitu, že je to celé pouze snaha ji uvést a získat jí publikum před startem hvězdné kariéry, nejspíš nad tím moc přemýšlím a nejde o nic jiného než prostě dětský seriál.

Hudba byla taky příjemná, chytlavé melodie, nenáročné texty, takže skvěle doplňovaly celý příběh. Kdybych měl ovšem Instant Star porovnat s podobnými počiny, asi nemám co víc nabídnout. Jak jsem řekl, fajn příběh, vypnete, žádná katastrofa, ale mezi ostatními spíš zapadne.

+ uteče
+ hudba
+ věk herců

- zapomenete
- Jude je na ťafku
- až tak nezaujme
- rychle zapomenete

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
ragelly

ragelly

Já na něho nikdy nezapomenu :-) Sledovala jsem tak před 11 nebo 12 lety, pamatuju si, že jsem byla ještě na...
před 4 roky
kneznaL

kneznaL

Neznám, možná zkusím.
před 4 roky
Další články k tématu