10. 10. 2019

Novinka pod lupou: Frayed (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Frayed
Žánr Komedie, Retro
Stanice Sky One
Premiéra 25. 9. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Zámožná žena v domácnosti z Londýna se vrací s dětmi do svého rodného městečka v Austrálii. Zde je nucena konfrontovat svou minulost a důvody, kvůli kterým před dvaceti lety odešla do Anglie.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Frayed je další z řady britských komedií, které mi přijdou všechny na jedno kopyto. Máme tu sice britsko-australskou koprodukci, takže většina pilotu se odehrává v Austrálii, kam bude pravděpodobně zasazený celý seriál. A ano, trošku to pomáhá, oproti např. Scarsborough se na tohle dá dívat s větším klidem a retro zasazení taky pomáhá.

I tak ale nejde o komedii, u které bych si řekla wow, tak tohle se mi opravdu líbilo. Vidím tady potenciál, možná když si na postavy zvyknete a vžijete se do děje, začnou vám jednotlivé situace připadat vtipné. Po pilotu jsem ale spíše rozpačitá, když přemýšlím nad tou zvláštní rodinnou dynamikou. Ale uznávám, že dětinské chování hrdinky s bráchou bylo zábavné, i když to jsou čtyřicátníci, když znovu byli spolu, jako by se opět vtělili do těch zatvrzelých puberťáků a dělali si naschvály a žalovali mamince, co ten a ten provedl. Když to slyšíte u takto dospělých lidí, je to vlastně k smíchu.

Upřímně nedokážu odhadnout, jakým směrem se bude vyvíjet milostný život hlavní hrdinky. Líbí se mi, že tady tvůrci vykreslili její středoškolskou lásku jako největšího losera, na kterého se teď po letech dívala nevěřícně a s lehkým opovržením. Nemyslím si, že by si k němu po letech našla cestu, ale zároveň pilot nepředstavil nikoho, s kým by potenciálně mohla najít další štěstí.

Celkově jde o pilot, u kterého sledování sice nebolí, ale zároveň vám nepřinese nic nového ani extra zábavného. Na odreagování dobrý, ale hned po odsledování ho zapomenete a nebudete mít potřebu sledovat další díly nebo se k seriálu opakovaně vracet. Takový průměr.
  • dětinské chování dospělých sourozenců
  • retro zasazení
  • ničím nevyčinívá
  • mnoho povedených vtípků zde nenajdete
  • brzy na to zapomenete
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu