11. 10. 2019

Novinka pod lupou: Criminal (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Criminal (UK)
Žánr Drama, Antologie
Stanice Netflix
Premiéra 20. 9. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ve vyslýchací místnosti rychle dochází čas. Londýnští vyšetřovatelé se snaží za každou cenu zlomit tři podezřelé, z nichž každý byl obviněn z nemyslitelného zločinu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý koncept. Celá epizoda se odehrává v jedné místnosti. Je to tak trošku kriminálka, ale oběť známe pouze z toho, co o ní prozradí vyšetřovatelé a podezřelý ve vzájemné komunikaci při výslechu.

Jde o antologii, takže v každé epizodě se dočkáme jiného podezřelého a jiného případu. Na jednu stranu je to dobře, na druhou se trošku bojím, jestli se to nezačne opakovat, když to uvidíme dokola v bledě modrém. Přece jen tady není příliš prostoru na variace. Každopádně pilot jako takový nezklamal. Dokázal navodit působivou atmosféru. S tím, jak se blížil konec vyslýchací doby, se rapidně stupňovalo napětí, což jsem pocítila i já jako divák a moc se mi to líbilo.

Samozřejmě jedním prvkem zábavnosti je hádat, jestli je podezřelý vinen, nebo ne. Tady to bylo docela jasné od začátku, stačilo se podívat na celý jeho přístup k věci. Ale i tak jsem si sledování užívala. Velkou zásluhu na tom mají i herci. I když nemají mnoho prostoru k fyzickému projevu, o to důležitější jsou emoce, které ze sebe dokážou dostat směrem k divákovi pouze tím, že sedí před kamerou. A to tady funguje jak ze strany vyšetřovatelů, tak i ze strany podezřelého. Tím byl David Tennant, pokud by to někoho zajímalo, třeba se kvůli němu rozhodnete první epizodu vyzkoušet.

Taky se mi líbí, že Netflix zašel tak daleko, že stejný koncept natočil ve více zemích. Vznikl tak z toho originální mezinárodní počin, který určitě stojí za to vyzkoušet.
  • originální koncept
  • herecké výkony
  • antologie
  • oběť nebudí až takové sympatie, protože ji vlastně neznáme
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Camfourek

Camfourek

Stojí za to se podívat na celý seriál i na ty části z jiných zemí. Ještě je Německo, Francie a...
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Ne, ne, natočil to v jednom studiu, ale ve čtyřech jazykových mutacích. Je to ostatně jasně...
před 4 roky
Další články k tématu