7. 10. 2019

Novinka pod lupou: Batwoman (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Batwoman
Žánr Drama, Komiksový
Stanice The CW
Premiéra 6. 9. 2019
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence God Friended Me (CBS), The Simpsons + Bless the Harts (Fox), fotbal (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Tři roky po zmizení miliardáře Bruce Wayna a jeho Batmana se na scénu dostává jeho sestřenice Kate Kane. Hrdinka musí překonat vlastní démony a stát se symbolem naděje. Jejím úkolem je chránit ulice města Gotham v převleku Batwoman. Kate bojuje proti nebezpečným zločincům, a to včetně Wonderland gangu, který vede nebezpečná Alice.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Většinou s CW seriály nemám problém. Jsou takové dětinštější, ale dívá se na ně příjemně. Jenže tady problém nastal. Ani ne tak se samotným příběhem, i když se držel přesně naplánovaného scénáře, který jsme viděli už milionkrát. Ale spíše mám problém s hereckým obsazením.

Konkrétně mi vadí hlavní představitelka. Ruby Rose neznám, Orange jsem zatím neviděla, takže tohle je mé první setkání s touto herečkou. Musím ale říct, že na mě působí neskutečně nesympaticky. Není to jen o vzhledu, ale celkově to chlapské drsné chování a vystupování, které jí prostě nevěřím. Je to paradox, protože k jejímu vzhledu se hodí, ale zároveň mi to k ní ani trošku nesedí. A tím, že byla v každé scéně (logicky), měla jsem to v podstatě celé zkažené.

Je to škoda, protože ta klasická očekávaná romantická zápletka by s jinou herečkou mohla být parádní. Protože její druhá polovička je naopak hodně sympatická a hned od začátku se mi zalíbila.

Samotná hlavní rvačka byla k smíchu. Nejsem si úplně jistá, ale přišlo mi, že záporačka ani nepoznala, že bojuje se ženskou. A milenka neměla ani tušení, že má obličej tři centimetry vzdálený od své životní lásky? Vždyť neměla ani zahalený celý obličej, měla jen škrabošku přes oči. To jsme se vrátili zpátky do 90. let, kdy Lois nepoznala Clarka, jen co si sundal brýle? Ale no tak. V roce 2019 to mohli udělat trošku méně jasné.

Myslím, že půjde o jeden ze slabších CW superhrdinských seriálů. Sice jsem ode všech viděla jen piloty, ale tenhle mě zatím bavil nejmíň. Největší (ne)zásluhu na tom má nesympatická Ruby Rose.
  • rychlý spád
  • záporačka
  • závěrečný zvrat (i když jsem ho tušila)
  • hlavní představitelka
  • nevěrohodné krytí v kostýmu
  • nic moc bojové scény
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak to byla pecka. Mám pocit, že nic jiného mě z Arrowverse po pilotu nechytlo tolik jako toto (taky se to promítlo na (ne)sledování dalších epizod). Proti jiným má už pilot temnou atmosféru, která tomu naprosto sedí. Nejde jen o příběh, ale i kameru a tak, prostě to má celkově co do sebe.

Upřímně mi trochu nesedí oblek Kate, nemůže se tedy dočkat, až dostane skutečně svůj a přibudou k němu také vlasy, protože prozatím na mě působí spíš jako Catwoman. Takže už jen ty vlasy hrdince pod maskou dodají nádech něčeho nového, co jiní hrdinové nemají. Jinak mi sedí i Kate jako taková mimo masku. Vím, že někteří jsou značně proti tomu, lesba, vlasy… ale mně to tam prostě sedí, tvůrci nám prostě přinesli novou zajímavou postavu, která má co do sebe. Na druhou stranu, tvůrci se jen řídí komiksy.

Závěrečná scéna se zvratem se možná trochu dala čekat, ale i tak super. Postava Alice, ač je novější než poměrně nová Batwoman, si získala místo i v seriálu, což je podle mě dobře. Ne že by se nehodil jiný nepřítel, ale tato osůbka krásně sedla. Ještě i ty citované pasáže z Alenky, opět to celé seriálu dodává odlišnost a novotu.

V pilotu sice jsou neustálé odkazy na Batmana a Bruce Wayna, ale nepůsobí to až tak moc, že se někdo snaží vytěžit z této postavy. V této spojitosti mě pobavila scéna, kdy Kate zjistila, že její bratranec Bruce je Batman. Prostě to tak příjemně narušuje pochmurnou atmosféru a člověk se musí zasmát.

Po pilotu mám vysloveně chuť se vrátit ke všem seriálům a sjet všechno z Arrowverse najednou, protože letos to bude crossover jak nikdy. Navíc mě tím i dost začal lákat loňské Elseworlds, kde si Ruby Rose odbyla svoji premiéru, jenže už v budoucím obleku. Každopádně ač tak, či onak, myslím, že i přes přeplněný watchlist si Batwoman u mě každý týden místo najde, nebo možná vydržím a užiju si celou sérii až jako maraton. Myslím, že seriál má šanci se stát jednou velkou bombou letošní sezóny a s úctou nahradit pomalu odcházejícího Arrowa.
  • temná atmosféra
  • odlišnost od zbytku arrowverse
  • Alice a výňatky z Alenky
  • flashback
  • kamera
  • oblek
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Kolombo

Kolombo

Po té scéně s županem a červenou mašlí? Jasně, že jí to nevěřím :D
před 4 roky
andromache

andromache

Šalamounská a v podstatě nicneříkající odpověď :D. Brava :D A jinak myslíš tuhle viď...
před 4 roky
MrsAllen

MrsAllen

Až nebudu mít tolik seriálu,jsem připravena začít sledovat
před 4 roky
Další články k tématu