1. 11. 2019

Novinka pod lupou: Treadstone (USA Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Treadstone
Žánr drama, akční, špionážní
Stanice USA Network
Premiéra 24. 9. 2019
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se odehrává ve světě Jasona Bournea po událostech z filmů. Tajní agenti z celého světa se záhadně probudí, když tajný program CIA použije modifikaci chování na své testovací subjekty. Operace s názvem Treadstone je aktivovaná a pošle své nebezpečné nevědomé subjekty na smrtící mise.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Skvělá akční pohodovka. Chvílemi jsem si připadala, že znovu sleduju Alias. Sice tady není Sydney, ale všechno to okolo sleeperů (tajných agentů), kteří se začnou probouzet, mi můj oblíbený seriál hodně připomínalo. Trošku jsem si říkala, jestli to není i něco jako The Americans, ale nemůžu posoudit, protože jsem viděla jen pilot a zdejší agenti rozhodně věděli, která bije.

Tady máme postavy z univerza Jasona Bournea, nicméně pokud jste (jako já) původní filmy neviděli, vůbec nic se neděje. V příběhu se dá celkem dobře orientovat, zvlášť když pilot odhalí svůj hlavní twist kousek před koncem. Je totiž pravda, že jsem občas v průběhu dílu přemýšlela, kde je hrdina z úvodní scény, a pak se to všechno krásně vysvětlilo. Tedy skoro všechno. Pořád tady je spousta otázek a náznaků a já se moc těším, až si dám celou sérii maratonem.

Co se týče postav, v podstatě zatím příliš nevím, koho zařadit mezi hlavní. Představuje se nám tady poměrně dost lidí, ale každý má jen pár minut prostoru. Pravděpodobně nás čeká ryze serializovaný děj, kdy se jednotlivé oddělené příběhové linky začnou postupně propojovat a všechno bude nakonec dávat smysl. Jak říkám, ideální pro maraton. Tím pádem ale po pilotu nemám k nikomu vytvořený vztah. Snad jen mladá asijská matka-agentka mi tak nějak více utkvěla v paměti, dočkala se totiž nejzábavnější akční scény.

I když nutno říct, že akce zde bylo vrchovatě po celou dobu dílu. Skvělé bojové scény, honičky, napětí i nějaké to překvapení, co víc si přát. Za mě spokojenost. Bála jsem se, že se nebudu chytat jakožto neznalec univerza, ale dopadlo to dobře. Netvrdím, že ostatní tam neviděli různé odkazy nebo propojení s filmy, dost možná to v příběhu bylo, což samozřejmě nevím. Jen chci říct, že pilot působil i pro mě jako samostatná ucelená jednotka, na kterou se skvěle koukalo.
  • bojové scény
  • odhalení hlavního zvratu
  • práce s atmosférou
  • postav je hodně, prozatím nedostaly mnoho prostoru
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Furiant

Furiant

Po třech odvysílaných dílech z toho nejsem tak odvařený, jak jsem si myslel, že budu. Filmovou sérii...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to akční pohodovka, seriál se sleduje úplně snadno a rychle utíká, což se mi líbí. Jsem se...
před 3 roky
Další články k tématu