2. 11. 2019

Novinka pod lupou: Looking for Alaska (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Looking for Alaska
Žánr drama, romantický
Stanice Hulu
Premiéra 18. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Teenager Miles začne chodit do soukromé školy, aby získal hlubší životní perspektivu. Po nečekané tragédii se hrdina a jeho přátelé snaží najít smysl v tom, čím si museli projít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál mi svou atmosférou úplně připomíná romantické slaďárny od Nicholase Sparkse. Hulu opět dokazuje, že se mi umí trefit do vkusu, protože jsem si sledování náramně užila. V podstatě se tady nic moc nestalo, ale pilot jsem slupla jedním vrzem, utekl jako voda a kdybych mohla, hned bych si pustila další díl.

Bohužel jsem byla moc nedočkavá a když jsem se dozvěděla, že jde o adaptaci předlohy, hned jsem si šla vyspoilerovat závěr, protože mě hodně zajímalo, jak to celé skončí. Kvůli tomu už vím, co se stane i v seriálu, takže všechny zásadní zvraty, které by mě jinak šokovaly, vlastní vinou nebudou mít ten efekt, jaký by mohly mít. Na druhou stranu chápu, že tak se cítí asi většina lidí, kteří sledují své oblíbené knižní příběhy oživlé na televizní obrazovce.

I tak se mi ale Alaska líbila. Každá postava má něco do sebe a i když jsou všichni úplně jiní, společně tvoří skvělou partu přátel. I když vím, jak to celé dopadne, bude mě bavit sledovat vývoj jejich přátelství i vztahů. To vše je doplněné o chytré dialogy, které nepostrádají špetku vážnosti i humoru dohromady. Prostě perfektní oddychovka, na které si smlsnete na jeden zátah.
  • sympatické postavy
  • příjemné prostředí
  • skvělá pohodová atmosféra
  • chytré dialogy
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na začátek musím podotknout, že jsem čekala, že budu více či méně ovlivněna tím, že jsem četla předlohu. Sice už je to pár let, ale byla to jediná knížka od Greena, co mě zaujala. I proto jsem si řekla, že tenhle seriál si nenechám ujít.

Výhodou je, že si z té knížky už zas tak mnoho nepamatuji, až na to základní, tudíž jsem neměla žádnou představu například o tom, jak by měly vypadat hlavní postavy.

A teď k samotné epizodě. Příběh se rozjíždí vcelku hbitě, žádné zdlouhavé uvádění do děje, což mi přišlo celkem osvěžující. Postavy jsou mi sympatické a je fajn vidět neznáme herce, kteří jsou evidentně talentovaní. Navíc chemie je mezi nimi úplně skvělá.

Jedinou pro mě známou tvář jsem poznala v herci Jordanu Connorovi, což vám pravděpodobně nic neříká a ani já bych nevěděla, o koho jde, jen podle jména. Tento herec, známý z Riverdale jako SweetPea, se zde úžasně zhostil role jednoho ze záporáků.

Už teď můžu s jistotou říct, že se podívám na celou sérii. Jsem evidentně cílovou skupinou aneb náctiletý (nebo ti lehce přes, co se stále cítí jako náctiletí).

Za mě měl seriál vše, co je potřeba. Úžasně si zatím s předlohou poradil. Doufám, že to bude pokračovat v podobném tempu.
  • chemie mezi herci
  • tempo pilotu
  • dobře cílené
90 %
Mé hodnocení
vuvicom

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Já jsem tam ještě zapomněla napsat, že mi hlavní hrdina vzhledově hrozně připomíná mladou verzi Chada...
před 4 roky
Lill

Lill

Toto znie fajn. :D Ja som si ešte pred týždňom myslela, že to má byť film, až potom som kdesi...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Z původního 80% hodnocení pilotu nakonec desítku snižuju, protože to na mě byla až moc velká...
před 3 roky
Další články k tématu