13. 1. 2020

TCA 2020: Střípky z CBS

TCA 2020: Střípky z CBS

Neděle patřila na TCA stanici CBS a jejím odnožím. Zde je rekapitulace toho, co jsme se dozvěděli.

Stanice CBS objednává krimi drama Clarice, kde je hlavní hrdinkou slavná detektivka Clarice Sterling z románů Thoase Harrise o Hannibalovi. Děj bude zasazen po událostech z Mlčení jehňátek. Projekt natočí pilot (už je napsaný) dřív, než se rozhodne o objednávce seriálu, ale tato objednávka je téměř nevyhnutelná. Už se dal dohromady tým scenáristů a začne se hledat herečka pro hlavní roli. Rozhodně půjde o jeden z nejdiskutova­nějších a největších pilotů sezóny.

Survivor (Kdo přežije) slaví neskutečných 20 let, na jaře se začne vysílat 40. série, ve které bude soutěžit dvacet minulých vítězů. CBS odvysílá 5. února retrospektivní speciál s názvem Survivor at 40: Greatest Moments and Players.

Evil ve druhé řadě nabídne více serializovaných příběhů a ponoří se také do světa moderních technologií. Finálový díl první řady nabídne řešení hádanek, které představily záhadné názvy epizod.

Dick Wolf na jaro plánuje crossover FBI s novinkou FBI: Most Wanted. Diskutuje se také o potenciálním druhém spin-offu, který by se potenciálně mohl dostat do vysílání již v příští sezóně.

Ve druhé sérii antologie The Twilight Zone budou hrát např. Billy Porter, Morena Baccarin, Jenna Elfman, Gillian Jacobs nebo Christopher Meloni.

Star Trek: Picard byl oficiálně prodloužen pro druhou řadu. Není vyloučeno, že se v seriálu objeví také Worf, ovšem fanoušci by neměli čekat, že bude vypadat stejně jako Klingoni v Discovery. „Ne, musí vypadat stejně. Nebudeme to měnit,“ uvedl producent Alex Kurtzman.

CBS objednává animovanou komedii The Harper House. Hlavní hrdinkou je přehnaně sebevědomá ženská hlava domácnosti, která chce pro sebe získat prestižnější společenský status a výhody pro svou rodinu poté, co přijde o práci a přestěhuje se z bohaté části města do chudého malého městečka v Arkansasu. Aby ušetřili peníze, přestěhují se do zděděného historického domu Harper House.

Na panelu novinky Tommy se řešila sexuální orientace hlavní hrdinky. Herečka Edie Falco dostala otázku, jestli orientace postavy ovlivňuje to, jak se chová a jak myslí. „Myslím, že ne. Je to prostě ženská z New Yorku. Je žena. Je blondýna. Je hodně věcí. Její sexuální orientace je její součástí. Nenosí tričko s nápisem Jsem lesba.“ Ihned poté následovala otázka, co je tedy pointa toho, že z postavy udělali lesbu. „Protože je důležité, že každý člověk – velký, malý, barevný – je v televizi reprezentovaný. Myslím, že každý na světě se chce dívat na televizi a najít zde sebe sama. Když jsem byla dítě, vždycky jsem se s někým v TV dokázala ztotožnit. Svět se mění a my se musíme měnit s ním.“

Čtvrtá řada The Good Fight (Dobrý boj) se zaměří na politiku. "Druhý den, kdy se scenáristé sešli k práci, Nancy Pelosi oznámila impeachment (žalobu s cílem zproštění z úřadu) na Donalda Trumpa. Do děje se zamíchá také MeToo nebo soud Harveyho Weinsteina. Spolutvůrce Robert King prozradil, že Julianna Margulies má stále otevřené dveře k tomu, aby si zopakovala svou roli z Good Wife. Herečka už dříve dostala nabídku na hostování, ovšem stanice CBS All Access jí odmítla zaplatit více než za hostující roli, natož tolik, kolik dostávala jako hlavní herečka v původním seriálu. Kdo se však jistě objeví, je Michael J. Fox, který si zopakuje roli Louise Canninga jako hostující hvězda. V nové velké stálé roli se ve čtvrté řadě představí Hugh Dancy. Jeho Caleb je bývalý voják, který nyní pracuje jako advokát ve velké mezinárodní firmě, která koupila Reddick Boseman & Lockhart.

CBS All Access objedná tři animované seriály pro děti, a to Mr. Magoo, Lassie a George of the Jungle.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

"fanoušci by neměli čekat, že bude vypadat stejně jako Klingoni v Discovery" akoze to ani...
před 4 roky
andrea168

andrea168

No, tak jak to vyjadrit - drahe CBS, letos vas fakt nezapnu ani jednou.
před 4 roky
Další články k tématu