Diskuze k článku Novinka pod lupou: October Faction (Netflix)
avatar uživatele
marvio
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
31. 1. 2020 / 12:02:27 (před 4 roky)
off

Určitě zkusím, jak zjiťuji, je venku celá série i z českými titulky, takže taky vidím na maratónek při deštivém víkendu ;-)
Tak jsem nepřežil 4 díl. Tohle fakt nedám. Čekal jsem souboje s monstry a těch bylo velice pomálu. Místo toho se tam po většinu času řeší, jak mladí nemůžou zapadnout na střední do kolektivu. Nuda, nuda, nuda.

Marvio
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 2. 2020 / 11:36:39
avatar uživatele
carolos
Redaktor | Cool level: 58 | Buffy Summers
31. 1. 2020 / 20:27:15 (před 4 roky)
off

S recenziou plne súhlasím. Prvá polovica dielu ma až tak nenadchla, ale druhá polovica, hlavne záver ma navnadil na ďalšie sledovanie. Aj tá druhá epizóda bola taká poslabšia, ale od tretieho dielu to už šlo a zvyšok seriálu som si dal maratónom.

avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
9. 11. 2020 / 16:51:18 (před 3 roky)
off

Dokoukáno, za mě průměr. Občas pobavily sarkastické hlášky Freda, ale vesměs se tam řeší jen nudné problémy teenagerů. Alice vypadala jako parádní záporačka a v prvních třech dílech působila opravdu parádně - nebezpečně a tajemně, ale pak se z ní stala obyčejná postava bez šťávy. Každopádně to odhalení její minulosti a propojení s hrdiny jsem nečekala, za to mají tvůrci palec nahoru.

Seriál končí otevřeně, ale ne přímo cliffhangerem, takže zrušení až tolik nenaštve. Rozhodně by se tu materiál pro pokračování našel, ale chybí tomu ta správná tajemná atmosféra, takže mi ani není líto, že další díly nebudou.

Závěr:
Alice vrátí duše svého rodu do těl návštěvníků pouti. Ty vzápětí zajme komando z Pevnosti, a to včetně Geoffa, Viv, Alice a Deloris. Fred je postřelen a ocitá se v limbu mezi životem a smrtí, kde mu dělá společnost skutečný otec jeho dětí, kterého před lety Fred zabil. Alici a Dee odváží komando pryč, ale Geoff a Viv se spojí a dokážou svými schopnostmi najít Alice. Ta sebe i Dee osvobodí a společně se postaví proti Edith, kterou Alice zabije a Pevnost je poražena. Život se pomalu vrací do normálu. Šerifka Gina naváže nečekanou spolupráci s Moshem - společně plánují najít a zničit Alice. Maggie se po smrti Edith stává šéfkou Pevnosti, kde má zavřeného nejen manžela, ale i syna, kterého Sam přivedl přes reinkarnaci zpět. Delores jde navštívit Fredův hrob a říká mu, že konečně stojí na správné straně. V domě je ve sklepě zamčeno něco silného a nebezpečného... a chce to za každou cenu ven.