8. 2. 2020

Novinka pod lupou: Interrogation (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Interrogation
Žánr drama, krimi, minisérie
Stanice CBS All Access
Premiéra 6. 2. 2020
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V roce 1983 došlo k brutální vraždě. Její vyšetřování se táhne následujících 30 let. Seriál je speciálně konstruovaný tak, že si můžete pustit díly v libovolném pořadí. Jsou složené z výslechů podezřelých a svědků, kteří můžou být do případu zapojeni. Následovat bude závěrečný díl, který vše rozluští.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Viděla jsem samozřejmě jen první díl, ale i tak mě hodně zaujal celý koncept. Je možná trošku zbytečný? Ano. Proč byste se chtěli dívat na díly přeházeně a myslet na to, který jste ještě neviděli, když se na ně můžete podívat pěkně popořadě? Ale rozhodně oceňuju nápad, který tu (pokud vím) ještě nebyl. Tvůrci rozhodně ví, jak upoutat na své dílko pozornost.

Pilot mě zaujal. Vražedné záhady jsou moje gusto, vždy mě baví hádat, jestli je obviněný skutečně vinen, nebo jestli to na něj někdo nahrál. Zde se příběh neúspěšně snaží v prvních minutách navodit dojem, že chytli nesprávného, ale přiznejme si: Kdo by ho nepodezíral už od začátku? Díky tomu ale zároveň trošku myslím, že příběh bude ve výsledku ještě zamotanější. Jakkoliv vinný hrdina vypadá, možná se z toho přece jenom vyklube něco víc. Rozhodně je můj zájem probuzený, bravo.

První díl utekl jako voda. Nejsem si úplně jistá, že v podstatě to samé dokola v dalších šesti nebo sedmi epizodách nezačne být na jedno brdo, ale myslím, že skoky v čase tomu hodně pomůžou. Osobně jsem hodně zvědavá, jak se postavy za 20 nebo 30 let změnily, jak se změnily techniky vyšetřování a jestli se skutečně najdou nové důkazy, které vyšetřování zavedou jiným směrem. Skoky v čase můžou být opravdu něčím, co z minisérie udělá nezapomenutelné dílko. Pilot se však odehrává pouze v době vraždy, takže nemůžu posoudit, jak se jim flash forwardy povedly. Rozhodně to ale plánuju zjistit.

  • zajímavý a neokoukaný koncept
  • potenciál do dalších dílů
  • atmosféra při výslechu
  • nezačne to po chvilce být pořád to samé dokola?
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Vypada to hodne dobre uz jen z popisu. Zarazuji do vyzvy!
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Inovativní nápad sledování dílů v libovolném pořadí zní možná na papíře dobře, ale ve...
před 3 roky
Další články k tématu