10. 2. 2020

Novinka pod lupou: Katy Keene (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Katy Keene
Žánr drama
Stanice The CW
Premiéra 6. 2. 2020
Vysílání čtvrtek, 20:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence Station 19 (ABC), Young Sheldon + The Unicorn (CBS), Last Man Standing + Outmatched (Fox), Superstore + Brooklyn Nine-Nine (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

V nadčasovém New Yorku se módní návrhářka Katy Keene setká s Josie McCoy, která sem právě přijela splnit si své muzikálové sny. Jejich svět je obýván svobodomyslnými umělci včetně záhadné Pepper Smith a broadwayského umělce Jorge Lopeze. Jejich cesta ke slávě vede přes mnoho překážek, ale tato nově založená rodina se nezastaví před ničím, aby viděla svá jména v záři světel.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ze začátku jsem měla trošku strach. Přišlo mi to až trošku moc… nevím, nedokážu to ani popsat. Takové přehnaně vážné. Cítila jsem ze všech stran hodně intenzivní snahu o vytvoření dospělejšího seriálu, která bohužel příliš nekorespondovala se samotným příběhem a hereckými výkony.

Druhá polovina už byla lepší. Přišla mi odlehčenější, více zaměřená na mladší publikum. Pořád se zde našlo místo na emotivní scény a vážnější témata, ale nepůsobilo to tak intenzivně, že by to vadilo a bilo do očí.

Katy je na můj vkus až moc hrr, ale Pepper a Josie ji hezky vyvažují. Líbí se mi i Ginger, snaha o začlenění všech skupin se zde nezapře, ale zrovna u tohoto seriálu mi přijde, že se sem Ginger perfektně hodí.

S Riverdale jsem prozatím skončila u pilotu, takže nemám moc jak hodnotit Josie, kterou vlastně neznám. Co ale můžu říct, že zpívá nádherně, a rozhodně doufám, že nás její písničky budou provázet i dalšími epizodami. Celkově hudba je na seriálu skvělá. Stanice The CW opět dokazuje, že v tomto ohledu nemá žádnou konkurenci. Hudební podkres totiž dokonale ladí s jednotlivými scénami a diváka dokáže nabití pozitivní energií.

Líbí se mi zařazení do různých odvětví kultury – máme tu módní průmysl, hudbu i tanec, tedy všechny oblasti, které mě u teen seriálů baví. Sledování maratonem si v budoucnu určitě užiju, i když Katy Keene asi nebude patřit k mým srdcovkám. Přece jen pilot Riverdale ve mě zanechal intenzivnější pocit nadšení a vzrušení, Katy mi přijde spíše jako nenáročná oddychovka, na kterou hned po odsledování zapomenu.

  • hudba, tanec, móda
  • příjemné postavy
  • svěží a moderní New York
  • písničky od Josie i podkresovky
  • až moc vážný začátek s nepřirozeným tlačením na pilu
  • nezanechá takový dojem
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Archieverse se pomalu rozšiřuje a už tu máme třetí seriál z tohoto komiksového světa. Kupodivu toto mě na rozdíl od Sabriny chytlo hned u pilotu.

Musím se smát nad tím, jak rychle potřebovali postavu Josie tvůrci odklidit z Riverdale, pak ji tam potřebovali na chvíli vrátit kvůli pohřbu a zase hezky nechat vyšumět, tentokrát už bez vysvětlení. Pak na rychlo uvedli epizodu s přítomností Katy Keene, kde se teda zase až tak moc neuvedla. V podstatě jen potřebovali demonstrovat posun v čase a propojenost seriálů ještě před pilotem, ale za mě trochu zbytečné (výjimečně jsem si něco málo nastudoval, pche).

Že se holkám seriál bude líbit, je jasné hned při úvodní scéně, kdy je tu kluk Katy KO. Pak taky dočasný přítel Josie Alex (tak trochu ten vzhled u obou závidím, třeba alespoň jako motivace pro mě), takže i mimo hlavní téma tu holky musí šílet, teda asi většina holek. Abych ještě zůstal u vzhledu, tak u Josie se snažili alespoň o nějako změnu vzhledem k časovému posunu, ale u Katy… tam to vypadá, jako by šla z placu jednoho seriálu rovnou na druhý, takže až na posun v příběhu tu není posun viditelný. A ještě jedna z postav z okruhu Katy, Jorge. Ten vypadá líp při vystoupení (tedy jako holka), dokonce mi s těmi světlými vlasy někoho připomínal (jen nemůžu dojít na to koho a odkud), každopádně vzhledem k dalšímu vývoji tu nejspíš bude figurovat víc jako Ginger.

Pilot je hrozně nabitý, takže po dvanácti minutách jsem myslel, že už je konec, ale ono ne. Většinu epizody byly věci předvídatelné, to až takovým způsobem, že je až kupodivu, že ani samy postavy by na to neměly přijít. No jo, scénář je scénář. Každopádně závěr byl tak nečekaný, fakt už jsem viděl rozchod a odstřižení nebo dysfunkční vztah, který by skončil rozchodem. A ona přišla o žádost o ruku. Wau.

Těšil jsem se na víc písniček, ty tu i v podstatě byly, ale v podání všech možných, vlastně žádná nebyla vysloveně společná. Uvidíme, jestli se dočkáme převážně nových skladeb, nebo více cover verzí (za mě asi lepší spíš covery). Oceňuji i docela neviditelnou věc, kterou jsou názvy epizod. Zase super odkazy, takže to taky potěší, ale to je opravdu jen drobnost, která nic neznamená.

Seriál přináší pohled do zajímavého světa, který by mohl být i inspirací. Příběh je rozehrán do více stran a více odvětví, takže to rozhodně nevypadá nudně. Suma sumárum za mě příjemná oddechovka, vztahovka a teen drama (i přes časový posun to prostě teen je), která se fajn sleduje, alespoň jako kulisa. I kdybych dál nesledoval, tak asi půjdu aspoň po písničkách z jednotlivých epizod, na ty se skutečně těším.

  • pro holky určitě KO a Alex
  • hudba
  • wau efekt
  • skladby
  • prostředí
  • nesmyslná předvídatelnost
  • zbytečné čachry machry s postavami mezi seriály
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Katy Keene je pro mě jeden ze seriálů, na které se letos nejvíc těším. Jakožto milovník Riverdale a Sabriny jsem si tenhle kousek samozřejmě nemohla nechat utéct. Navíc jako velký fanoušek PLL mám další důvod, proč na tento seriál koukat – Lucy Hale. Je to pro mě asi první seriál od krásek, kde ji můžu vidět. Je sice o to těžší věřit, že jí je něco málo přes 20, ale tento malý fakt se dá v klidu přejít.

Postavě Katy musím vytknout, že už během první minuty mě napadlo, že svým vystupováním (a účesem) mi připomíná Sabrinu. Takže pokud jste Sabrinu viděli, tak si ji představte s hnědými vlasy a místo kouzel má šicí stroj.

Seriál bude určitě často s Riverdale srovnáván a musím říct, že se mi lehce zdá, že pokud bych neviděla Riverdale, asi bych se úplně nechytla. Samozřejmě to určitě jde vidět i samostatně, ale lepší je, když znáte jeho staršího sourozence.

Pro mě byla samozřejmě hodně důležitá Josie, kterou jsem sice v Riverdale moc nemusela, ale tady mi na nervy lezla o trochu míň. Musím ale určitě ocenit změnu barvy jejích vlasů. Tohle herečce moc sluší :)

Co se týče celkového dojmu, napadá mě slovo „přeumělkované". Bylo toho tak nějak všeho trochu moc. Co ale bylo podle mě skvělé, byla hudba. Hudba byla prostě naprosto perfektní, k tomu není co víc říct.

Na závěr jsem chtěla původně napsat, že to byl za mě zatím asi nejslabší pilot z trojice Archie's comics, ale posledních asi 10 vteřin na konci změnilo můj názor o několik procent.

  • Lucy Hale
  • hudba
  • naprosto skvělý gay kamarád
  • všeho tak nějak moc
80 %
Mé hodnocení
vuvicom
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Yellow

Yellow

Já taky Ariu neměla ráda, hrozně přecenovaná stejně jako Hanna, ale zase tohle o Arii není. Riverdale...
před 4 roky
Yellow

Yellow

Asi proto, že působila dojmem té hlavní, jako Susan Meyerová ze Zoufalek, taky si to nedovedu vysvětlit,...
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

I když mi na Lucy něco hrozně vadí, tak jsem se na pilot podívala... Druhý den jsem si už nepamatovala...
před 4 roky
Další články k tématu