9. 2. 2020

Novinka pod lupou: Tommy (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tommy
Žánr drama, krimi
Stanice CBS
Premiéra 6. 2. 2020
Vysílání čtvrtek, 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Carol's Second Act
Konkurence A Million Little Things (ABC), Law & Order: SVU (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Newyorská policistka se stane první ženskou policejní velitelkou v Los Angeles. Hrdinka využívá svou bezmeznou upřímnost a tvrdé taktiky, aby se vypořádala se společenskými, politickými otázkami i otázkami národní bezpečnosti, které s její pozicí souvisí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nebyla to taková tragédie, jakou jsem čekala. Nebylo to ani nic úžasného, co by mě nadchlo tak, že bych se nedočkavě třásla na další díly. Vlastně mi to přišlo, jako bych sledovala znovu pilot Deputy, jen s tím rozdílem, že tady máme v hlavní roli ženu.

Seriál ničím nevybočuje z nekonečné řady CBS kriminálek. Já už se opravdu začínám divit, proč se rok co rok stále dokola objednávají úplně ty stejné věci, jen v nich najdeme pokaždé jiné herce. Sledovanost ostatně mluví za vše – lidi dávají spíše přednost streamerům, než aby se dívali na to, co už viděli tisíckrát.

Neříkám, že je seriál špatný. Já jsem se u něj bavila docela obstojně, jelikož jsem fanouškem kriminálek. Ale chybí mi tu něco vzrušujícího, nečekaného, něco, kvůli čemu by mi Tommy dokázal(a) utkvět v paměti.

Největší plus spatřuju opět ve vedlejší postavě. V Deputym mě zaujala mladá drsná bodyguardka. Zde je v podstatě úplně ta stejná sarkastická hláškující postava, tentokrát v podobě šoféra. Vlastně to dost možná je úplně stejná funkce u obou postav, jen v každém seriálu dali přednost trošku jinému (méně/více) akčnímu vyobrazení. Zdejší řidič nedostává tolik prostoru, ale z té jedné scény s nervózním pisálkem projevu ukázal svoje kvality a rozhodně zaujal.

Jinak je to všechno jako přes kopírák, Samotný případ je předvídatelný, až z toho lehce bolí oči. Seriál se snaží vnést jiskru v podobě politicko-policejního hašteření, ale podle mého názoru to není dost na to, aby k obrazovkám přilákal nové fanoušky. Prostě průměr.

  • řidič
  • starosta měl taky jiskru
  • předvídatelné
  • ničím nevyčnívá
  • obyčejný průměr
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu