24. 3. 2020

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Vaše oblíbené předpovědi jsou zpět! V loňském roce jsme si dali pauzu a podle vašich ohlasů bylo nadmíru jasné, že vám naše věštící roční přehledy chybí. Letos jsme se je proto rozhodli vrátit zpět! Je na čase vytáhnout věštící kouli a podívat se na to, které seriály z Velké pětky (stanice ABC, CBS, The CW, Fox a NBC) mají největší šance získat prodloužení a vrátit se do programu i v příští sezóně.

Ještě než se pustíme do samotných předpovědí, musíme uvést věci na pravou míru. Předpovědi se vždy odvíjely ze sledovanosti. V minulých dekádách byla právě sledovanost základní podmínkou pro úspěch či neúspěch. V posledních letech však stále více jde tento prvek stranou. Diváci nejsou omezováni konkrétním dnem a časem, kdy se na své oblíbené seriály můžou dívat. Většina dílů je dostupná na streamovacích službách a v digitálních knihovnách jednotlivých stanic i syndikačních služeb, a to ani nemluvíme o nespočtu repríz. Sledovanost tak jde na druhou kolej.

Tím pádem se nemáme moc čeho chytit. Berte proto následující sérii článků s velkou rezervou, protože výsledná oznamování během květnových Upfronts můžou nakonec vypadat úplně, ale úplně jinak.

Nyní už se ale přesuneme ke stanici ABC. Ta měla a má od podzimu v programu celkem 19 seriálů. Jako vždy záměrně ignorujeme soutěžní pořady a reality shows. Do tipů nezařazujeme ani seriály, které v této sezóně ještě neměly premiéru. U ABC jde o Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.), kde už však bylo oznámeno, že následující sedmá řada bude poslední, a dále novinky The Baker and the Beauty a United We Fall.

již prodlouženo

Grey's Anatomy (Chirurgové)
The Good Doctor (Dobrý doktor)

Stanice ABC se do prodlužování prozatím moc nehrne, všechna oznámení si nechává až na květen. Každopádně už víme, že se v příští sezóně vrátí lékařiny The Good Doctor a Grey's Anatomy.

zrušeno

Fresh Off the Boat (Huangovi v Americe)
How to Get Away with Murder (Vražedná práva)
Modern Family (Taková moderní rodinka)

Všechny tři konce byly oznámeny předem, takže diváci získají uspokojivé zakončení svých dlouholetých oblíbenců.

nerozhodnuto

20 % → prodlouženo

Station 19

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 3
Komentář Seriál si ve čtvrtek jako předskokan Grey's nevede vůbec špatně. ABC si bude chtít udržet silný čtvrteční večer.
10 %

The Goldbergs

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 8
Komentář Jedna z nejsledovanějších komedií se z obrazovek jen tak nedostane.
15 %

Black-ish

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 6
Komentář Menší sledovanost než u Goldbergů, ale kritiky oceňovaná komedie se také jen tak loučit nebude. Ne bez předem oznámeného konce.
15 %

The Conners

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář Tady vše závisí na tom, zda herci uzavřou nové smlouvy. Dalšímu prodloužení pak již nic bránit nebude.
20 %

A Million Little Things

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář To samé co u Station 19 platí i zde. Pro zachování silných čtvrtků seriál zůstane v programu. Navíc sklízí solidní zájem kritiků.
25 %

Mixed-ish

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Novinka a spin-off Black-ish boduje. Čísla jsou stejná jako u Black-ish, ABC nemá důvod, proč si oblíbenou značku nenechat v programu.
35 %

American Housewife (Americká manželka)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 4
Komentář Začínáme pomalu čeřit vodu. Páteční komedie zůstává osamocená, jelikož Fresh Off the Boat končí. Není jisté, zda pro ni ABC najde místo i v příští sezóně. Přece jen, rušit se musí i víceleté seriály, nejen novinky…
40 %

Stumptown

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Akční drama nemá velkou sledovanost, ale vede si dobře v číslech DVR. Šanci na přežití určitě má, pokud se ABC nebude chtít zbavit všech letošních novinek.
45 %

The Rookie (Zelenáč)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář Loňské prodloužení bylo překvapivé. Letos je seriál hodně potichu, často má pauzu ve vysílání… Ale v číslech je na tom skoro stejně jako v minulé sezóně, takže zde teoreticky není důvod cokoliv měnit. Teoreticky.
50 %

Schooled

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář Seriál si vedl průměrně v loňském roce a letos o něm není slyšet vůbec. Sledovanost je nižší než v minulé sezóně, takže šance na zrušení je. Ale Schooled pomáhá tvořit stabilní středeční komediální blok, takže zde dost možná zůstane.
60 %

For Life

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Letošní novinka vypadá zajímavě. Zatím má za sebou jen několik málo dílů, takže se těžko odhaduje, jak si povede. Midseason novinky to mají hodně těžké, ale šance na přežití je.
70 %

Single Parents

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář Z tohoto seznamu to vypadá, že ABC má hodně nenápadných seriálů. Další loňská novinka, o které nebylo celý rok slyšet. Sledovanost je průměrná, takže pokud by něco mělo končit, Single Parents je jedna z logických voleb.
80 %

Bless This Mess

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 2
Komentář Single Parents v bledě modrém. Prodloužení pro druhou řadu bylo loni velkým překvapením. Letos už seriál pravděpodobně tolik štěstí mít nebude, zvlášť když sledovanost není nijak obrovská.
90 %

Emergence

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Jedna z velkých novinek letošních sezóny nedokázala uspět. Nákladné natáčení a nízká sledovanost budou jasnými důvody, proč se ABC k Emergence v další sezóně již nevrátí.
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Rookie je pro mě osobně překvapení minulého roku. Nic jsem od něj nečekal, o to nadšeněji sledoval.
před 4 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

na jak dlouho že to je Grey’s prodloužený? protože po tom, co udělali s Alexem, by už měli fakt...
před 4 roky
Lucik21

Lucik21

Já teda doufám, že to nezruší! Narazila jsem na seriál náhodou a dost mě chytl. Tak snad vydrží. :)
před 4 roky
Další články k tématu