21. 2. 2020

CBS letos utratí za nové piloty méně peněz

CBS letos utratí za nové piloty méně peněz

Stanice CBS má v letošní pilotové sezóně několik žhavých želízek v ohni. V rukávu mu nechybí Clarice – sequel Mlčení jehňátek, nová verze The Equalizer nebo politické drama Ways & Means s Patrickem Dempseym v hlavní roli. Ředitel ViacomCBS Bob Bakish i přesto všechno prozradil, že společnost letos utratí za piloty méně peněz než v minulých letech.

Bakish měl proslov k investorům při příležitosti zveřejnění financí pro čtvrté čtvrtletí. „Minulý týden jsme se sešli s Davidem Nevinsem a diskutovali jsme o CBS. Televize ve skutečnosti utratí za piloty letos méně peněz, protože jsou velmi spokojení s tím, kde se v současnosti stanice nachází, takže si můžou dovolit být více prudérní.“

CBS má letos objednaných šest dramatických a sedm komediálních pilotů včetně přímé seriálové objednávky pro The Lincoln Lawyer a pilot United States of Al od Chucka Lorreho, který byl objednaný mimo pilotovou sezónu. Tento počet je nižší než loni, kdy stanice objednala sedm dramat a devět komedií.

Snížený počet pilotů je trendem i u ostatních stanic, které jsou nyní mnohem trpělivější a dávají raději šanci průměrně sledovaným víceřadým seriálům. Jejich bossové totiž přišli na to, že když je nahradí novinkou, bude je to stát velké peníze za marketing, a ve výsledku novinky budou mít podobnou sledovanost jako zrušené seriály, které měly nahradit.

Bakish se dále rozpovídal o zvětšujících se možnostech pro vnější studia včetně CBS TV Studios nebo Paramount TV Studios, která produkují čím dál více pořadů pro stanice třetí strany. „Stále narůstá zájem v tomto podnikání. Jistě, konzumuje to nějaké finance, ale je to rozdílný byznys, fundamentálně profituje, přináší jen nízká rizika, takže si budujeme dlouhodobě přínos.“


Co myslíte vy? Mají stanice dávat šanci spíše novým seriálům? Nebo nedbat na sledovanost a rozvíjet zaběhnuté vícesezónní seriály, které už lidi znají?

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
ragelly

ragelly

Jako bychom to všichni tady neříkali už dlouhé roky. Opravdu šokující odhalení z jejich strany :'D
před 4 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

To je ale hodně objevné! :O :'D
před 4 roky
Další články k tématu