28. 2. 2020

Trojnásobně prodlouženo! Chicago Fire, Chicago PD, Chicago Med a Law & Order: SVU

Trojnásobně prodlouženo! Chicago Fire, Chicago PD, Chicago Med a Law & Order: SVU

Stanice NBC dnes v noci oznámila obrovské seriálové prodloužení. Seriálový tvůrce Dick Wolf uzavřel s NBC Universal obrovskou pětiletou smlouvu, která mu zajistí devíticifernou výplatu (proslýchá se že částka šplhá téměř k miliardě dolarů). V rámci této smlouvy přichází nejen možnost dalšího vývoje nových projektů, ale také pokračování zaběhnutých stálic.

Fanoušci dnes mají skutečně důvod k radosti. Dobré zprávy přichází pro kompletní Chicago frančízu, stejně jako pro dnes již kultovního veterána, kriminálku Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti). SVU se spolu s Chicago Fire, Chicago Med a Chicago P.D. vrátí ne v jedné, ne ve dvou, ale hned ve třech následujících sezónách! Všechny čtyři seriály se dočkaly trojnásobného prodloužení!

Pojďme si to shrnout:

  • Chicago Fire dostává 9., 10. a 11. sérii
  • Chicago PD dostává 8., 9. a 10. sérii
  • Chicagpo Med dostává 6., 7. a 8. sérii
  • Law & Order: SVU dostává 22., 23. a 24. sérii

O prodloužení Chicago seriálů nebyl pochyb. V letošní sezóně si všechny tři vedou obzvláště dobře a bezkonkurenčně dominují středečnímu večeru. NBC díky této trojici vyhrála středu v celkových divácích teprve podruhé za uplynulých sedmnáct let. Všechny tři seriály se celkově řadí mezi sedm nejsledovanějších dramat na Velké pětce.

„Dick Wolf znovu a znovu dokazuje, že dokáže vytvořit seriály, které diváci milují,“ uvedl ředitel NBC Entertainment Paul Telegdy. „Jsme potěšení, nadšení a pyšní, že můžeme být součástí této epické smlouvy. Věrní diváci NBC nyní ví, že jejich milované seriály mají zajištěnou budoucnost na další tři roky.“

Chicago seriály budou muset nyní uzavřít nové smlouvy se svými herci, které budou brzy končit.

Hodnocení na SerialZone.cz

Co se týče Law & Order: SVU, seriál pokračuje v přepisování historie. Již letos se dostal do síně slávy – ve své 21. sérii se stal nejdéle běžícím hraným televizním primetime seriálem, když překonal svého předchůdce Law & Order (Zákon a pořádek) a western Gunsmoke (oba 20 sérií). A jeho pouť zdaleka nekončí. Kriminálka s Mariskou Hargitay v hlavní roli navzdory začínajícím spekulacím o možném konci bude pokračovat nejméně další tři roky. Hargitay je navíc nejdéle působící postavou v primetime hraném seriálu.

Prodloužení není zdaleka jen projevem úcty k dlouholetým výkonům. Seriál se i po více než dvou dekádách stále drží mezi nejsledovanějšími televizními programy, a velmi silná čísla má také na digitálních platformách.

Všechny čtyři seriály se přidávají k již dříve prodlouženému New Amsterdam, který se taktéž dočkal objednávky na tři další série. Ze stejného trojnásobného prodloužení se loni radovalo drama This Is Us (Tohle jsme my), kterému tedy zbývají ještě minimálně další dva roky. Všechny zmíněné seriály samozřejmě běží na stanici NBC.

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
andromache

andromache

Jako P.D. a SVU klidně, ale když je cross mezi Fire a P.D. tak nějak zapomínají na to, že Fire jsou...
před 4 roky
drako83

drako83

Ono Severide se stejne se*e do všeho, takže to je jedno jestli to je s PD nebo ne :D
před 4 roky
andromache

andromache

Myslím, že měl zůstat u těch vyšetřovatelů, když se furt cpe policajtům do práce :D. Ale jinak ano,...
před 4 roky
Další články k tématu