4. 3. 2020

S lupou do historie: Brothers & Sisters

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Brothers & Sisters (Bratři a sestry) 1×01: Patriarchy?

plakát

Základní údaje

Název Brothers & Sisters (Bratři a sestry)
Žánr Drama, Rodinný
Stanice ABC
Vysílání 2006–2011
Počet sérií 5
Premiéra 24. září 2006
Délka pilotu 41 minut

O čem to je?

Rodina Walkerových vypadá navenek jako vzorová americká rodina. Ale je to jen zdání, neboť pod povrchem to neustále vře. A řada skrývaných tajemství a nepěkných překvapení vychází najevo při rodinných sešlostech.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Nejsem ragelly, takže se moc omlouvám, ale nedostanete úplně do nebe vychvalující hodnocení na její úrovni, ale třeba svým názorem přispěje taky, klidně i jen do komentářů. Ale teď přejděme k hodnocení seriálu, které kupodivu nebude tak kritické, jak by mohlo být.

Čas je sice neúprosná mrcha a utíká neuvěřitelně rychle, ale pilot tohoto seriálu byl tak pohodový, uklidňující na pomalé vlně, takže se člověk cítí, jakoby kolem něj ani nic nebylo. Příjemná hudba, příjemné tempo a rodina na zabití. Dobře, poslední zmíněné není až tak pozitivní, ale je to utěšující pro diváky, může to být naprostá katastrofa, do které si fakt nechcete nikoho přivést. Jo, uklidnilo mě to, jsem z celkem normální rodiny.

Příběh je sice takový… na stejné brdo, jako jemu podobné, ale jsou tu překvapivé momenty, které jsou v první chvíli tak absurdní, až jsou ve finále geniální. Postavy jednají celkem normálně a logicky, takže žádné nesmyslné zvraty, které nemá rád snad nikdo.

Postavy jsou prostě rodinou, více či méně ujetou, takže tu určitě najdete někoho ze svých blízkých a určitě se rychle přikloníte na jednu stranu a začnete s postavami sympatizovat. A přesně tak by to u seriálu tohoto typu (ale určitě i jiných) mělo být. A pokud vás nic z tohoto hodnocení nenalákalo, tak snad jen zmínka o tom, že seriál zapadá do jedné z kategorií letošní výzvy.

  • klidné tempo
  • ujetost rodiny
  • tajemství
  • některé postavy nudí
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Obsazení bylo z většiny příjemné. Největší radost jsem měl asi z Rona Rifkina, který v seriálu hraje Saula Holdena, jelikož jsem si ho nějak oblíbil, i když občas nehraje zrovna největší sympaťáky. Úplný opak je pro mě však Calista Flockhart, která ztvárňuje Kitty Walkerovou. Jak je mi tahle herečka neskutečně nepříjemná, i přesto, že jsem se s ní setkal pouze v Supergirl, stačilo to k tomu, abych si k ní vybudoval averzi.

Hlavní námět je takový průměrný a docela předvídavý. Pilot plus mínus skončil, tak jak jsem očekával, taky dával v průběhu epizody hodně náznaků, takže se není čemu divit. Díky tomu mě pilot ničím vážně nezaujal. Jediné, co mě na pilotu zajímalo, byl důvod rozepře matky s dcerou, který se nakonec ukázal být, tedy alespoň pro mě, triviální a nezajímavý.

Co mne ale neskutečně vytočilo, byla ta velmi známá nahrávka dětského smíchu, která byla puštěna při scéně u bazénu… Pro pána Jána proč to použili? Já znám i lidi, co to měli jako tón pro zprávy! Už jsem několikrát našel v SLDH zajímavé seriály, ke kterým se chystám dříve či později vrátit, bohužel k nim ale Brothers & Sisters nepatří.

  • Saul Holden (Ron Rifkin)
  • Kitty Walker (Calista Flockhart)
  • nezajímavost a absence WOW efektu
  • nahrávka dětského smíchu
50 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
eliska krejci

eliska krejci

Tak tenhle seriál je moje velká láska, ve své době jsem u něj proseděla celé noci. Postav mi neskutečně...
před 4 roky
Pipa22

Pipa22

souhlas, plus si myslim, ze je rozdil, jestli clovek serial videl v dobe, kdy byl cerstve venku...
před 4 roky
vla_kor

vla_kor

Taky moje srdeční záležitost. Rob Lowe ... ehm ;-)
před 4 roky
Další články k tématu