15. 3. 2020

5×5: Top seriálové novinky února 2020

5×5: Top seriálové novinky února 2020

Minulý měsíc jsme vám představili serialzoňáckou novinku, která potěší především všechny milovníky statistik a žebříčků. V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce, a na závěr přihodíme i nějaký ten malý bonus.

Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

V dnešním článku se podíváme na čísla za únor 2020. Z tohoto měsíce jsme vám v Novince pod lupou podrobněji představili celkem 32 nových seriálů, aby nehrozilo, že uniknou vaší pozornosti. Jak si těchto 32 kousků vedlo u vás?

nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

První místo za únor asi málokoho překvapí. Locke & Key patřil k nejočekávanějším seriálům roku a zpracování se velmi vydařilo, takže není divu, že neuniklo pozornosti velkého počtu seriálových fanoušků. Netflix celkově vévodí, čtyři z pěti nejčtenějších NPL patří právě jemu. Na čtvrté místo se pak probojoval Superšéf, který dokazuje, že ve vás i české novinky dokážou probudit vysokou zvědavost.

1. Locke & Key (Netflix)
2. Ragnarok (Netflix)
3. Luna Nera (Netflix)
4. Superšéf 24 hodin do pekla a zpět (Prima)
5. I Am Not Okay with This (Netflix)

největší počet hodnocení pilotu

Hodnocení na SerialZone.cz

Myslím, že tento článek vám každý měsíc dokáže docela přesně prozradit, které seriály aktuálně frčí. Opět tu máme nabito Netflixem, tentokrát se do výběru probojovala i romantická realitka Love is Blind. Pětici pak uzavírá CWčkovská Katy Keene, které jste dávali také šance, jelikož jde o spin-off Riverdale. Otázkou je, zda jste u těchto seriálů zůstávali i nadále, nebo jste skončili u pilotu.

1. Locke & Key
2. I Am Not Okay with This
3. Superšéf 24 hodin do pekla a zpět
4. Love Is Blind
5. Katy Keene

nejvíce přidání do watchlistu / chci vidět

Hodnocení na SerialZone.cz

Asi si můžu na otázku z předchozí kategorie rovnou odpovědět. Čtyři z předchozích seriálů nacházíme i ve vašich watchlistech, což svědčí o tom, že si odškrtáváte nebo plánujete odškrtat i další díly. Do pětky se tentokrát probojovala i amazonská novinka Hunters, která zaujala hereckým obsazením, kvalitním zpracováním i neokoukaným tématem.

1. Locke & Key
2. I Am Not Okay with This
3. Hunters
4. Katy Keene
5. Love Is Blind

nejčastější zástupci ve výzvě 2020

Hodnocení na SerialZone.cz

Výzva je v plném proudu a vy stále pečlivě vyplňujete jednotlivé kategorie nejen ostřílenými veterány, ale také aktuálními novinkami. V podstatě následující pětice nepřináší žádná velká překvapení, Locke & Key opět dominuje a Superšéf je sázkou na jistotu v kulinářské kategorii.

1. Locke & Key
2. Superšéf 24 hodin do pekla a zpět
3. I Am Not Okay with This
4. Katy Keene
5. Love Is Blind

nejlepší hodnocení seriálu

Hodnocení na SerialZone.cz

Tady už jde do tuhého. Nejde stoprocentně pouze o množství, ale i o kvalitu. Které novinky za únor se vám nejvíce líbily? Sice těsně, ale Locke & Key se zde musí spokojit až s druhou příčkou. Má sice o poznání více hodnocení, ale tady se na množství nehraje. Za únor jste si zvolili svým vlastním hodnocením Hunters jako nejvydařenější nový seriál. Souhlasíte se žebříčkem? Nutno podotknout, že jsme sem dali podmínku minimálně 25 hodnocení, aby žebříček netvořily seriály s jedním či dvěma hlasy.

1. Hunters (81,1 % / 27 hlasů)
2. Locke & Key (79,5 % / 222 hlasů)
3. I Am Not Okay with This (75,8 % / 105 hlasů)
4. Love Is Blind (67,4 % / 38 hlasů)
5. Katy Keene (66,9 % / 29 hlasů)

bonus 1: co sledovat, když je v roce den navíc?

Hodnocení na SerialZone.cz

Bonusové kategorie se budou v článku každý měsíc měnit, abyste tu vždy měli nějaké to překvapení :-) Dnes se dočkáte hned dvou a obě z nich mají co do činění s jediným dnem. Únor 2020 měl totiž o den navíc a nás zajímalo, jak jste tento extra den v roce trávili. Máme tady proto žebříček seriálů, u kterých jste si právě 29. února 2020 odškrtli největší množství epizod bez ohledu na to, jestli jste jeli maratony, nebo koukali na aktuální vydané díly.

1. Grey's Anatomy (Chirurgové)
2. Hawaii Five-0 (Hawaii 5–0)
3. Stargate SG-1 (Hvězdná brána)
4. RuPaul's Drag Race
5. South Park (Městečko South Park)

bonus 2: nejlepší epizody pro přestupný rok

Hodnocení na SerialZone.cz

Kromě obecných seriálů nám také přišlo zajímavé zjistit, které konkrétní epizody jste v tomto extra dni v roce sledovali nejvíc. Zde vám přinášíme žebříček nejčastěji odškrtnutých epizod z 29. února.

1. Riverdale s04e14
2. Altered Carbon s02e01
3. Grey's Anatomy s16e15
4. The Flash s06e13
5. Altered Carbon s02e02


Vyzkoušeli jste si některý ze zmíněných seriálů? Souhlasíte s jejich umístěním na předních příčkách jednotlivých žebříčkových kategorií? Kdo vám zde naopak chybí a své místo by si v seznamech jistě zasloužil? A jaké další měsíční žebříčky by vás zajímaly z těch, které jsme vám dnes neukázali?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Z bonusu 2, je jasné, že Altered Carbon se jelo bingem, když jsou tam hned dvě epky. :D
před 4 roky
Matuush

Matuush

Ugh, teď mám ještě větší nutkání si pustit Love is blind. Ale já nechci, stačí, že pozici trash realitky mi...
před 4 roky
Micuda98

Micuda98

Já těm realitkám díky bohu odolávám. :D
před 4 roky
Další články k tématu