17. 3. 2020

Jak a kdy se rozloučí Supernatural a Empire?

Jak a kdy se rozloučí Supernatural a Empire?

Během jediného týdne se koronavirus prohnal televizním průmyslem jako hurikán a zanechal za sebou nesmazatelné stopy. Většina seriálů byla nucena zastavit natáčení a zkracovat série, jak jsme vám již psali v přehledu v předchozím článku.

Některé seriály stále doufají, že se budou moct vrátit k natáčení a dokončit rozjeté série. Jde např. o Grey's Anatomy (Chirurgové), The Blacklist (Černá listina) nebo The Resident (Doktoři). Žádný seriál však nepotřebuje dotočit zbylé epizody tak urgentně, jak tomu je u Supernatural (Lovci duchů) na The CW a Empire na Foxu.

Oba seriály letos na jaře mají končit a oba už mají závěrečné řady dávno rozjeté. Není proto žádná možnost, že by se jejich poslední série mohly odložit do nové sezóny. Není možné, aby se poslední díly vysílaly v rámci další řady, protože nové řady již nebudou. A stanice s největší pravděpodobností přijdou o zbylé epizody v záloze dřív, než se finále stihnou dotočit.

Kvůli tomu to nakonec vypadá, že u obou seriálů budou poslední řady ukončené předčasně a poslední dva díly, které budou sloužit jako finále celého seriálu, se budou vysílat jako samostatné speciální programy. Podobně tomu bylo u dvouhodinového finále kriminálky CSI: Crime Scene Investigation (Kriminálka Las Vegas), která byla ukončená dvouhodinovým filmem vysílaným v září 2015, tedy několik měsíců po skončení běhu klasických epizod předchozí série. Pokud se situace brzy uklidní, ještě by mohla přicházet v úvahu vysílání závěrečných epizod během letní sezóny (červen-polovina září), aby se fanoušci dočkali konců svých oblíbených seriálů trošku dříve a nemuseli tak dlouho čekat.

Na jaře končí na Velké pětce také dlouholetá komedie Modern Family (Taková moderní rodinka) a kriminálka Hawaii Five-0 (Hawaii 5–0). Tyto seriály naštěstí podobnou situaci jako Supernatural a Empire řešit nemusí, jelikož už mají poslední díly dotočené. Doslova za pět minut dvanáct stihl finále natočit také seriál The 100.

I když v centru konverzací stojí především nenatočené epizody, problém představuje také postprodukce. Aktuálně fungují editace s tím, že producenti jsou v kontaktu s editory přes Skype nebo FaceTime místo osobního setkání. Nicméně je zde riziko, že se posprodukční hodiny ještě zkrátí. Mnoho již natočených či dokonce zeditovaných epizod by tak přišlo o mixování audio stopy a úpravy barevnosti obrazu. Stanice by musely buď snížit nároky na vysílací kvalitu, nebo by musely série seriálů ještě více zkrátit.

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Longsword

Longsword

Ne, ačkoliv velký fanda, říkám "je čas!". Poslední dvě sezony už to je dost trápení. Budou mi...
před 4 roky
Anča4m

Anča4m

Yessss přesně tak :D !
před 4 roky
luciakanky

luciakanky

keď som sa dozvedela, že SN končí tak som bola smutná, ale je pravda, že aktuálna séria je slabá,...
před 4 roky
Další články k tématu