23. 3. 2020

Novinka pod lupou: Self Made: Inspired By The Life Of Madam C.J. Walker (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (Vypracovaná: Podle života Madam C. J. Walker)
Žánr drama, životopisný, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 20. 3. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sarah Breedlove alias madam C.J. Walker se dokázala vypracovat z otroctví až na kosmetickou pionýrku a průkopnici a stala se první Afroameričankou, která dokázala vydělat bez cizí pomoci milion dolarů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Miluju životopisné seriály. Nejen britské kriminálky o sériových vrazích, ze kterých běhá mráz po zádech, ale celkově mi životopisný žánr přijde hodně zajímavý – sledujeme skutečné životy skutečných lidí, kteří dokázali zanechat v dějinách nesmazatelnou stopu. Jsem ráda, že u této minisérie jde o velmi kladnou stopu. I když víme (nebo si můžeme najít), jak příběh dopadne, pořád má pro mě velké kouzlo a každou překážku v cestě za snem madam C.J. Walker sleduju se zatajeným dechem.

Octavia je výbronou volbou pro hlavní roli. Tato herečka je u mě jako na houpačce – zprotivila se mi v Red Band Society, zaujala v Truth Be Told a i tato role bude u ní patřit k mým oblíbeným. Pilot má 45 minut, ale uteče lusknutím prstu. Líbí se mi, jak Octavia zvládla přerod z nejisté a nešťastné ženy v sebevědomou podnikatelku, která si však dokázala udržet svou lidskost a kladnou povahu.

Také ostatní postavy jsou skvěle zahrané. Manžel, který je vždy oporou – ani bych Blaira Underwooda nepoznala. Konkurenční podnikatelka mi dobře pila krev, což se od této postavy rozhodně čekalo, takže účel splněn. Pilot ukázal krásně vyobrazenou dobu, na kterou se dobře dívalo, i když nebyla kdovíjak slavná pro černochy, kteří tenkrát žili. Těším se, až si pustím i zbylé díly a uvidím, jak se hrdinka dopracovala ke své slávě.

  • podle skutečné události
  • herecké výkony
  • zobrazení doby
  • svižné tempo
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

To jo :D Ale tuším v Red Band jsem ji viděla poprvé a prostě jsem si na ni nemohla zvyknout :D Ale...
před 4 roky
andromache

andromache

Mě se líbila v Hidden Figures :-). Nebo teda tam mi definitivně potvrdila, že stojí za to ji sledovat...
před 4 roky
IrmaVep

IrmaVep

Tak ja zivotopisne veci uplne nezeru, ale ten trailer se mi libil (od jiste doby se mi libi to divne spojeni...
před 4 roky
Další články k tématu