26. 3. 2020

Novinka pod lupou: The Nest (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Nest
Žánr drama
Stanice BBC One
Premiéra 22. 3. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dan a Emily jsou šťastný manželský pár, který žije v obrovském moderním domě v Glasgow a k dokonalosti mu už chybí pouze dítě. Shodou okolností se potkají s Kayou, mladou dívkou z druhé strany města, která je ochotná jejich dítě odnosit. Vše vypadá skoro až osudově, ale setkali se všichni skutečně pouze náhodou?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Teda, takový dům bych si taky nechala líbit! Náhradní matku pro své dítě bych oželela, ale jinak bych to brala všemi deseti.

Pilot uteče rychle a myslím, že spoustu lidí dokáže chytnout svým tématem, které je pro mnohé bolestivé a aktuální. Samozřejmě tady nechybí ani jistá dávka nejistoty, že mladá dívka má s rodinou trošku jiné záměry, než jim dává najevo. Abych přiznala, docela mě zajímá, jaký zvrat si seriál chystá, protože je jasné, že těhotenství, porod a předání dítěte neproběhne hladce. Docela bych i tipovala, že holka je zná už z minulosti a z nějakého důvodu se jim snaží pomstít.

Herecké obsazení mi sedlo. Především manželka je hodně sympatická, náhradní matka už trošku méně, ale dokážu ji vystát. Každopádně pro mě jde o další z řady britských dramat, které mě navnadí na další sledování, ale je mi jasné, že pět minut po zhlédnutí závěru zapomenu, co se tam stalo a jak to skončilo.
  • naznačená záhada
  • krátká minisérie
  • rychle zapomenete
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem se o The Nest doslechl, tak jsem se těšil, že se podívám. Ani na chvilku jsem neměl pochyby o tom, že mě tahle minisérie nezklame. To série od BBC nedělají. Navíc mě k tomu hned v úvodu natáhlo obsazení. Martin Compston (Line of Duty) a Sophie Rundle (Peaky Blinders) mě ve svých seriálech oba baví a těšil jsem se, jak jim to bude ladit dohromady.

A nejen, že se podařilo obsazení, ale hlavně se vybralo i zajímavé a dostatečně kontroverzní téma. Náhradní mateřství je sice v UK legální, ale má to své háčky a to seriál ukazuje. K plusům je ještě třeba připočítat i lokaci. Glasgow je super a skotský přízvuk si nejde neoblíbit.

A jak se drama ke konci rozjíždí a napětí stupňuje, tak je jasné, že hlavním mínusem bude to, že se nebudu moct dívat dál a chuť pokračovat ve sledování budu muset na týden utlumit. Uvidíme, jak bude minisérie působit jako celek, ale zatím nemám pochyby o tom, že The Nest stojí za sledování.

  • obsazení
  • zajímavé téma
  • Glasgow a skotský přízvuk
  • napětí a chuť pokračovat ve sledování
  • musím čekat na pokračování
80 %
Mé hodnocení
Pajky
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
foruska

foruska

Docela jsem zvědavá, jaký zvrat tahle trojka předvede, ten nápad s pomstou by se mi líbil. Má to...
před 4 roky
Další články k tématu