25. 3. 2020

Novinka pod lupou: Council of Dads (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Council of Dads
Žánr drama, rodinný
Stanice NBC
Premiéra 24. 3. 2020
Vysílání úterý, 20:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence Station 19 (ABC), Young Sheldon + The Unicorn (CBS), Katy Keene (The CW), Last Man Standing + Outmatched (Fox)
Tipovačka

O čem to je?

Životy Scotta a jeho celé rodiny jsou obráceny vzhůru nohama, když se hrdina dozví potenciální smrtelnou diagnózu. Je nucen čelit vlastní smrtelnosti a spolu se svou ženou se rozhodne dát dohromady skupinku přátel, kteří budou podporovat jejich rodinu a vést je vším dobrým i špatným, co životní výzvy nabízí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nebudu vám lhát. Tekly mi solidní potoky slz. V podstatě celá druhá polovina dílu byla takové obrovské brečící představení.

Většinou mám problém, abych si z toho nekonečného seriálového rybníka vybrala kousky, ke kterým jde nějakou novinku připodobnit. Tady je to ale jasné. Seriál sází na stejnou emoční notu, kterou nám úspěšně servíruje už pár let This Is Us nebo A Million Little Things. Pokud tyto seriály milujete, pak i novinka Council of Dads bude pro vás jako dělaná.

Na to, jak mi děti většinou v seriálech lezou na nervy, tak tady mě zaujali všichni – a že je to solidně početná rodinka. Dospělí i děti jsou stejně zajímaví a těším se, až jejich osudy prozkoumám více do hloubky.

Ani zde v pilotu nechybí jedno překvapení. Možná to bylo překvapení jen pro mě, protože jsem neviděla trailer. Ale opravdu jsem ten zvrat s jedním z dětí nečekala. Hrozně se mi líbilo, jak ho seriál představil a jakým stylem se k němu postavil. Za to si připisuje další plusové body, jako by jich už tak neměl dost.

Upřímně jsem od toho příliš nečekala. Ale odcházím ubrečená, dojatá a natěšená na maraton. Doporučuju všemi deseti.

  • dokáže vtáhnout do příběhu
  • vyvolá ve vás všechny možné emoce
  • dospělé i dětské postavy
  • feel good atmosféra
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Původně jsem se plánoval seriálu vyhnout, jelikož se jedná o seriál podobný This Is Us a A Million Little Things, což druhý ze zmiňovaných sleduji a na ten první se v budoucnosti chystám. Takže s tímto žánrem, který si hraje s city, jsem dobře obeznámen a mám ho rád. Očividně jsem se tedy nakonec rozhodl na ten pilot přeci jen podívat. Samozřejmě, že jsem si po jeho dosledování nemohl dovolit nezmáčknout ono osudné tlačítko, které nám tady na SerialZone komplikuje životy.

Vždy zmiňuji obsazení, tak s ním tedy začnu, ať ho máte z krku. Obsazení a postavy mi přišly super, našlo se zde pár známých tváří jako Sarah Wayne Callies a Michael O'Neill. Právě Michael se mi v roli Larryho hodně líbil. Ale najde se zde i plno nových a mladých tváří, které jsou taky fajn. Bohužel mě moc neoslovila dějová linko kolem nejstarší dcery a vlastně i celá její postava byla taková nevýrazná. Co mě ale překvapilo a trošičku i vytočilo je pravda okolo nejmladšího syna JJje, jelikož mi přijde, že vždy jak se něco podobného ve světě začne řešit, tak se to média snaží nacpat všude a vydělat na tom na úkor kvality, jestli tomu tak bude i tady ještě nevím.

Převážně jsem tedy z pilotu nadšený, jedná se totiž o jeden z těch seriálů, které spadají do mé kategorie Guilty pleasure, tedy seriálů, jejichž sledování bych se veřejně bál přiznat, ale tady jsem mezi svými. Samozřejmě se zde našlo i pár věcí, se kterými jsem nebyl zrovna nadšený. Seriál bych hlavně doporučil fanouškům aspoň jednoho z výše zmíněných seriálů.

  • žánr a příběh
  • obsazení
  • Larry Mills (Michael O'Neill)
  • nejstarší dcera
  • populismus
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno, moc příjemný, dojemný a smutný seriál, který si dokázal udržet atmosféru od začátku do konce....
před 3 roky
Další články k tématu