5. 4. 2020

Pán tygrů – co dělají a kde jsou hlavní protagonisté dnes?

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Pán tygrů) úplně otřásl internetem. Tedy alespoň v zahraničí. Zlé jazyky dokonce tvrdí, že si ho Netflix šetřil přesně na tuhle kritickou dobu. Protože premiéra udržela všechny přikované k obrazovkám, a tak nikdo neporušoval karanténu.

Pokud už jste tenhle dokument viděli (a pokud ne, tak máte alespoň inspiraci pro výzvu v kategorii dokumentární seriál, pak se můžete k článku vrátit), tak vás určitě zajímá, co se s hlavními protagonisty stalo. Jak pokračoval jejich život po ukončení natáčení a kde se nachází dnes. Přeci jen závěrečné vysvětlující titulky toho moc nenapověděly. Proto pro vás máme následující přehled.

Joe Exotic

Pravým jménem Joseph Maldonado-Passage byl odsouzen k 22 letům vězení za několik zločinů zahrnujících mimo jiné plánování nájemné vraždy. Federální porota ho shledala vinným ve všech bodech obžaloby.

Aktuálně byl převezen do nového vězení, a tak je v povinné 14denní karanténě skrz možnost onemocní COVID-19. Na facebook prostřednictvím svého manžela poslal prohlášení, že se bude odvolávat a že doufá, že dokument ukáže celému světu, jak ho banda podvodníčků a federální vláda připravila o svobodu a celoživotní dílo.

Carole Baskin

Carole, jak sama občas říká Matka Tereza velkých koček, dál pokračuje ve své misi na záchranu velkých koček pomocí své rezervace Big Cat Rescue, stejně tak jako pokračuje v nahrávání svých videodeníčků na Youtube.

Před premiérou prohlásila, že souhlasila s účinkováním v pořadu, protože jí tvůrci slíbili, že dokument bude mít dopad pro velké kočky podobně, jako měl dokument Blackfish pro mořský svět, který v podstatě znamenal konec „drezůry“ velryb. Dále uvedla, že doufá, že publikum pochopí, že Joe Exotic je jí posedlý, ale ona jím ne a i když to tak nebude z dokumentu vypadat, tak ona má i jiné věci na práci než jednoho pošuka, tudíž jí nezabírá tolik času jako ona jemu.

Dále ve svém útulku provádí komentované prohlídky za 50 $ za osobu a tvrdí, že to není Zoo, jen je to takové procházka parkem, na které předvádí, jak se u ní kočky mají lépe než v ostatních zařízeních.

Po odvysílání dokumentu projevila velké zklamání, když se jí dokument prý pokusil obvinit z vraždy svého manžela a ve velkém prohlášení její třetí manžel Howard řekl, že vše je v podstatě lež vybájená senzacechtivými tvůrci.

Každopádně většina internetu si myslí svoje, o čemž vypovídá i spousta meme.

Doc Antle

Prý k natáčení svolil, protože si myslel, že to bude dokument o ochraně přírody. Poté, co viděl trailer a zjistil, že má v dokumentu úplně jinou roli než čekal, si ihned najal právníka. Po první epizodě řekl, že to naštěstí nebylo tak hrozné, jak čekal.

Jak prozradily závěrečné titulky, tak v Myrtle Beach Safari proběhlo několik policejních prohlídek (v období mezi dubnem 2013 a červnem 2016 byl prý dokonce jejich počet trojnásobný oproti jiným podobným zařízením), ale park pokračuje i po nich (což je vidět i na jejich instagramu). Antlovi se nic nelegálního nepodařilo prokázat, i když Joe tvrdil, že tohle je ten hlavní padouch na černém trhu s exotickými zvířaty.

Antle si stojí za svým, že zvířata netýrá a dělá pro ně to nejlepší, co umí. I když proti němu neustále vystupuje PETA, tak tvrdí, že mazlení s tygříky neprobíhá tak často, jak naznačoval dokument, a že se k nim chová nejlépe ze všech chovatelů, co zná. Prý o tom měl několik proslovů před kongresem a cítí se naprosto bez poskvrny.

Na otázky ohledně kultu osobnosti a počtu manželek se jen směje a říká, že už rozhodně není nejmladší, ale že za mlada se ženami neměl problém. Rozhodně prý všem platí normální mzdy a za provoz svého parku utratí miliony ročně.

Dále uvedl, že by si lidé měli uvědomit, že Tiger King prý není dokument, ale senzacechtivá zábavná show s placenými herci.

Rick Kirkham

Televizní producent, který vše komentuje, se po průšvihu s vypáleným studiem, kde přišel o hodiny materiálu pro svůj pořad, stáhl a přestěhoval do Norska. Tam si před dvěma a půl roku vzal svoji přítelkyni a je rád, že tu část života, kdy pomáhal se Zoo, má definitivně za sebou.

Záběry s ním, jak vše komentuje, patří mezi novější, protože ho tvůrci navštívili v Oslu, aby s ním mohli tuhle kapitolu života probrat, což byla jedna z jeho podmínek, za kterých se rozhodl mluvit na kameru. Uvedl, že jediným terapeutickým momentem sezení bylo, když se dozvěděl, že Joe by odsouzen k více jak 20 letům ve vězení.

Stále lituje toho, že vsadil svoji kariéru na reality show o Joeově Zoo, ale prý to vypadalo jako jasný stroj na peníze. A jelikož do toho investoval všechno co měl, nechtělo se mu pak už vycouvat, i když viděl všechny ty hrůzy, co se před kamerou děly.

Po požáru utrpěl nervové zhroucení a na vlastní žádost strávil několik dní jako pacient na psychiatrickém oddělení.

V současnosti žije a pracuje jako novinář v Norsku. Je jediným americkým novinářem, který neumí Norsky. Točí videa, občas něco seriózního, občas něco odlehčeného jako Rick se učí Norsky. Zároveň pracuje na dokumentu o jednom lokálním diskžokejovi.

Joeův první manžel John Finlay

Jak se na konci ukázalo, tak nebyl tak gay, jak tvrdil, a měl za Joeovými zády několik aférek. Zůstal s recepční Stormey Sanders a spustili vlastní stránku na facebooku nazvanou The Truth about John Finlay (na té je uvedeno, že média mají zakázáno používat fotky zde uveřejněné). Dále se vyjadřuje, že má již opravené zuby a že dokonce tvůrci mají pár záběrů s ním, kde je má již opravené, ale rozhodli se je nepoužít.

Jeff Lowe

Aneb ten, co získal Joeovu Zoo. Stále provozuje Joeův park v Oklahomě, nyní přejmenovaný na Greater Wynnewood Animal Park a to spolu se svojí snoubenkou Lauren Droplou. Spolu také plánují otevřít další Zoo. K dokumentu se vyjádřil na svém Facebooku: „Lauren a já jsme zrovna dokoukali Tiger Kinga a celkově si myslíme, že tvůrci odvedli dobrou práci […] Sice trochu senzacechtivé tu a tam, ale většina je přesným popisem příběhu zvráceného trýznitele zvířat Joea Exoticy.“

Jinak pokud jste dávali pozor, tak víte, že se Jeff se stal otcem. Narodila se mu holčička a jak bylo naznačeno v dokumentu, tak opravdu spolu s Lauren najali sexy chůvu, jak dokazuje tento příspěvek na Instagramu.

Kelci Saffery

Hrdina, který byl zpátky v práci pět dní poté, co přišel kvůli nehodě o ruku. Saff park opustil v roce 2018, chvíli po té, co byl Joe Exotic zatčen. Ke svému odchodu řekl, že už nebyl důvod zůstávat, a tak šel.

Dillon Passage

Je pátý Joeův manžel. Aktuálně žije na Floridě a podle všeho je stále sezdaný s Joem Exoticem. Ve vězení ho podporuje, například se vyjadřoval i ke spekulacím ohledně možného nakažení Joea koronavirem. Můžete ho najít na Instagramu.

Tvůrci Eric Goode a Rebecca Chaiklin

Natáčení skočilo v lednu a prý mají ještě spoustu neodvysílaného materiálu. Na druhou sérii by to nejspíš nebylo, hlavně i skrz to, že většina protagonistů po zhlédnutí finální verze již nesouhlasí s dalším natáčením, ale nějakou grandiózní závěrečnou epizodu by rádi ještě vytvořili.

Edit: Bonusové epizody se podle všeho dočkáme mnohem dříve, než by kdo řekl.

Foto © Netflix

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Matuush

Matuush

Jsem zvědavá, co bude s Matkou Terezou, Carole fuckin' Baskin, když teď znovu otevřeli ten případ...
před 4 roky
Fruiko

Fruiko

No jako ta scéna, jak prochází kolem fronty a všechny si točí a raduje se kolik z toho bude peněz....
před 4 roky
Masha

Masha

Díky za článek, takhle měli rozepsat všechny v tom posledním díle. Až na ty zaměstnance, kteří se...
před 4 roky
Další články k tématu