Diskuze k článku Novinka pod lupou: Defending Jacob (Apple TV+)
avatar uživatele
Camfourek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
25. 4. 2020 / 17:52:50 (před 4 roky)
off

Tak tři díly za mnou a vážně dobrý. Mám tenhle typ ráda. Souhlasím s názorem, že kluka měl hrát mladší herec. I když je výborný, těch 14 mu nevěřím, kdyby mu vážně bylo 14, pak by to bylo asi víc hrozné, že je obviněné vlastně sotva odrostlé dítě. Ale jinak senzace. Škoda, že musím čekat na další díly, klidně bych to zvládla naráz.

avatar uživatele
AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
25. 4. 2020 / 21:14:18 (před 4 roky)
off

Tohle chci rozhodně zkusit, ale počkám si, až budou venku všechny díly. :)

avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
21. 10. 2020 / 01:17:10 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Vydařený seriál, Apple vypadá, že bude točit dobrá mystery dramata. Místy se příběh trošku táhnul, ale dokázal si mě udržet, protože jsem celou dobu čekala, jak to celé dopadne. Mrzí mě, že seriál nenabízí jasné odpovědi na otázky, které si celou dobu pokládá. Je to jen na představivosti diváka, jak si události vyloží - zrovna tento typ až tak ráda nemám. Celkově proto hodnotím 70 %.

Jinak knížku neznám, ale přečetla jsem si, jak končí, a seriál se jí úplně nedrží. V knížce najdou holku na Jamajce mrtvou, v seriálu ji objeví živou. Po autonehodě pak Jacob v knize zemře, zatímco v seriálu zůstane v kómatu.

Závěr:
Laurie je přesvědčená o tom, že její syn vraždu skutečně spáchal, a začne z toho šílet. Když ho veze autem k holiči, konfrontuje ho. Jacob jí odpoví, že Bena nezabil, ale Laruie mu nevěří a řekne, že se nikdy nedozví, co je pravda. Začne zrychlovat a schválně způsobí dopravní nehodu, po které zůstane Jacob v kómatu a ona sama má vážná zranění. Andy vypovídá, že to byla nehoda, nechce si připustit jinou možnost. Soud s Laurie se konat nebude, porota předsoudního líčení uznala, že šlo skutečně o nehodu. Po návštěvě Jacoba a Laurie v nemocnici se Andy vrací sám do domu, kde si nalije skleničku pití a zamíří do Jacobova pokoje. Sedne si na postel a hledí před sebe.