Diskuze k článku Novinka pod lupou: Stargirl (DC)
avatar uživatele
litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
22. 5. 2020 / 17:46:07 (před 3 roky)
off

Mně se to vcelku líbilo. Teda z efektů mě bolely oči a to lítání na holi po městě absolutně nedávalo smysl, ale jinak je to příjemný friendly superhero from neighbourhood. Za mě příjemná oddechovka.

Bored now...
avatar uživatele
Seachan
Běžný uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
22. 5. 2020 / 18:41:01 (před 3 roky)
off

Uff, za mě teda velký špatný. Jako z Disney channel. A ten robot na konci to zabil úplně.

avatar uživatele
Longsword
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
22. 5. 2020 / 19:10:23 (před 3 roky)
off

Já vím, že kritik je někdo, kdo by to udělal lépe, kdyby to uměl, ale tady bych uměl lépe i já.
Tak především, najednou skok deset let, dobrý, jen nevysvětluje plno věcí. Třeba syna "táty".
Ale to ještě dejme tomu.
Pro mě zásadní bylo to, že "najednou jsou vzaní", žádné vysvětlivky, žádná vata kolem a šup, rovnou se stěhují. Prostě scénaristický trapas.
Přitom stačila krátká cut scéna "po deseti letech", kde se "máma" a "táta" náhodně setkávají, třeba v knihkupectví. Pohled do očí a pak by svatba byla plně OK.
Taktéž vysvětlení "gymnastiky" by nebylo až zas tak těžké, například během balící scény tam mohla přijít vsuvka "Máš už sbaleny všechny trofeje? A nezapomeň na fotografie!" a švenk kamery na vitrínu natřískanou poháry.
Dále, jsou spolu už nějakou dobu a neví, že "táta" měl těžké dětství? A ten výběr místa, kam se stěhují, nezaznělo tam, že odtamtud oba rodiče snad i pochází?
Kruci, tam bylo nesrovnalostí!
Naprosto nezmiňuji klišé "nováčka ve škole", to bylo do očí bijící.
Jediné, co to trochu vylepšovalo bylo obsazení. Rodiče skvělí, syn, zatím nevýrazný, hlavní hrdinka, když už nic jiného, tak sladká dcerunka se začínající pubertou.
Mám-li být upřímný (je to moje hlavní špatná vlastnost), tak bude pro mě těžké pochopit, jestli tenhle seriál dostane druhou řadu. Tedy alespoň podle pilotu. Třeba se mýlím ... třeba ...

avatar uživatele
Hrus
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
23. 5. 2020 / 19:22:16 (před 3 roky)
off

Na seriál určený pro mladší publikum je pilot hodně dobrý. Starší publikum asi bude vyžadovat trochu dospělejší zábavu. Asi nejhorší stránka jsou triky a gymnastické výstupy s kouzelnou tyčí. Podle mě měli zůstat ve všech scénech u kaskadéra ovládajícího gymnastiku a nenahrazovat pohyby hlavní hrdinky do očí bijícím špatným cgi. Naopak asi nejvíce se mi líbilo herecké obsazení.

avatar uživatele
Radim.Winiarski
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 5. 2020 / 16:17:50 (před 3 roky)
off

Tak jsem tedy první díl taky zvládl a jsem silně zmaten :D
Pro koho je tento seroš vlastně určen? Protože člověk minimálně v tom hereckém obsazení ty peníze vidí, ale bohajo ty efekty? Silně mi připomínají počítačové hry z let hodně minulých :D Člověk se od toho snaží oprostit, ale místy je to tak šíleně cringe(viz její hůl, která mi silně připomínala vylepšenej Nimbus 2000 z Harryho Pottera + teda intro, které určitě zařadím mezi to nejhorší, co kdo někdy dokázal vyprodukovat. Ve výsledku se zde jen křičí jména, aby člověk poznal, kdo zrovna bojuje(umírá) :D

Navíc, Když se zamyslím, že by se Stargirl mohla v budoucnu propojit s nějakým seriálem Arrowverse, tak mi opravdu hlava nebere s kým. Propojení například s Legends of Tomorrow, kdy by naše hrdinka vedla nějaký duchaplný rozhovor s Mickem Rorym mi přijde opravdu až děsivá.

Na druhou stranu si říkám, že když už jsem vydržel koukat i na takovou Supergirl, která opravdu poslední dobou patří mezi čiré peklo, tak to nechci vzdát hned na začátku :)
Proto se raději zeptám, ať nevzdávám něco takového hned po prvním dílu. Je druhý díl nějakým způsobem lepší? Nebo si stále jede neskutečnej cringefest? :D

Tak dlouho nosíte masku, až nakonec zapomenete, kdo je pod ní. (V)