9. 6. 2020

Příběh pizza pranku z Breaking Bad

Příběh pizza pranku z Breaking Bad

Seriál Breaking Bad (Perníkový táta) měl mnoho ikonických momentů, na které fanoušci jen tak nezapomenou. Mezi takové patří i ten, při kterém naštvaný Walter mrskne pizzu na střechu garáže. Dneska se mu budeme věnovat, protože na něm je krásně vidět, jak seriály dokážou ovlivnit skutečné lidi ve skutečném světě.

Než ale začneme, tak by si to chtělo scénu připomenout, minimálně pro ty, kteří seriál zatím ještě neviděli.

Všechno se to stalo v druhé epizodě třetí série s názvem Caballo sin Nombre. Walter přiváží domů syna a s sebou má pizzu, kterou by si rád snědl s rodinou. Je to zrovna v době, kdy se Skyler dozvěděla, že Walter vaří pervitin a celou dobu jí o tom lhal. Scéna končí hádkou a Waltem, který ve vzteku mrskne krabicí s pizzou tak, že ta přistane dokonale na střeše garáže.

Ale znáte to. Obrázek za 1000 slov a video je za 1000 obrázků…

Tvůrci měli pro scénu připraveno několik desítek krabic, ale k překvapení všech herec Bryan Cranston hodil pizzu na střechu dokonale hned na první pokus. Vypadá to tak lehce, že se tenhle prank hned pokusili napodobit stovky fanoušků. A tím se dostáváme k tomu, jak takový seriál dokáže ovlivnit životy skutečných lidí.

Dům v seriálu je totiž skutečný dům, ve kterém bydlí skuteční lidé. Žádné kulisy nebo speciální lokace. O to víc to je nejspíš pro některé lákavé.

Od roku 2010, kdy byla epizoda odvysílána, zažívá rodina Padillů bydlící v inkriminovaném domě peklo. Denně se u domu objeví desítky lidí a zkouší hodit pizzu na střechu podobně jako Walt v seriálu. No, i když to vypadá lehce, tak to lehké není. Podle rodiny v roce 2013, kdy byl seriál nejpopulárnější, museli denně vyhodit až 200 kusů pizzy. Tenhle nevinný žertík zašel tak daleko, že i tvůrce seriálu Vince Gilligan musel apelovat na fanoušky, aby toho nechali a přestali tím rodinu otravovat.

V roce 2017 se rodina pokusila problém vyřešit postavením šest stop (182 cm) vysokého plotu. Fanoušky to nezastavilo. Pizzu házejí dál a ti drzejší dokonce přelezou plot, aby zvýšili šanci na úspěšný hod. Někteří dokonce kradou kameny z předzahrádky, aby měli nějaký suvenýr.

Ale někdo přeci jen má z této epizody radost. Ano, jsou to pizzerie. Jak jste si jistě všimli, tak Waltova pizza přistává na střeše v jednom kuse. Není zrovna obvyklé, aby vám pizzu v pizzerii nenakrájeli. Tohle bylo později vysvětleno v jedné z dalších epizod, kde se o tom baví Jesse na jedné party. Prý to tak v téhle pizzerii dělají a díky tomu mají levnější pizzu.

I tenhle fenomén se přenesl do skutečného světa. Po odvysílání epizody se poptávka po nenakrájené pizze zvedla téměř o 200 %. No, alespoň někomu to udělalo radost.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Se obavám, že se většina netrefí. Takže to spíš bude na zemi.
před 3 roky
phoboska

phoboska

Tak si tu fóliu natiahne aj na zem 😏
před 3 roky
litllewitch

litllewitch

To mají štěstí, jestli ty lidi ještě nezačali střílet za vstup na cizí pozemek. Pár varovných výstřelů by to...
před 3 roky
Další články k tématu