11. 7. 2020

HBO Max rozšíří univerzum filmového Batmana o nový seriál

HBO Max rozšíří univerzum filmového Batmana o nový seriál

Společnost WarnerMedia staví multiplatformové univerzum pro slavného netopýřího bojovníka se zločinem. Streamovací služba HBO Max vyvíjí nové DC drama z Gothamu, kterému naděluje tzv. series commitment. Nejde o přímou objednávku seriálu, ovšem pokud by seriál nakonec nevznikl, streamer by musel zaplatit mastnou pokutu.

Potenciální seriál vytváří filmař Matt Reeves, který stojí za filmovým Batmanam. Pomáhá mu tvůrce Boardwalk Empire (Impérium – Mafie v Atlantic City) Terence Winter a producent Batmana Dylan Clark.

Winter se ujme scénáře. Příběh je zasazen do světa, který Reeves již vytvořil pro film The Batman, a obohacuje filmové prozkoumávání korupce v Gotham City. Kompatibilním seriálem tak rozšíří svět tohoto Batmana na další platformy. Jedná se o první Reevsův projekt, který vytváří po nedávno podepsané tvůrčí smlouvě s Warner Bros. Television Group.

Prozatím není jasné, jestli se mezi postavami v seriálu objeví i samotný Batman. Může jít nakonec o podobný případ jako u Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.), kde v seriálu také nevystupují žádní slavní superhrdinové z MCU.

Warner Bros. TV v batmanovském univerzu vytvořil před několika lety seriál Gotham na Foxu, ve stejném světě se odehrává také Pennyworth od Epixu.

HBO Max z DC značky plánuje výrazně těžit. Vyvíjí seriály Green Lanthern a Strange Adventures od Grega Berlantiho, a také Justice League Dark od J.J. Abramse. Kromě toho sdílí Doom Patrol se streamovací službou DC, má animák DC Super Hero High a streamuje Batwoman od The CW.

Jen zřídka se stává, že filmy a seriály spolu existují ve stejném univerzu ve stejnou dobu. Kromě Agentů se to povedlo např. také se značkou The Purge.

Reeves aktuálně režíruje snímek The Batman, který se do kin dostane v říjnu 2021.

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu