26. 7. 2020

Made in Izrael

Made in Izrael

Nečekaný, ale o to větší úspěch seriálových adaptací jako Homeland (Ve jménu vlasti), Our Boys (Naši kluci) boy, Euphoria (Euforie) a Greenhouse Academy na amerických obrazovkách či streamovacích službách otvírá vrátka příležitosti i dalším izraelským projektům. Stanice totiž hledají další obsah, který by mohly získat, případně předělat k obrazu svému. A díky tomu je v současné chvíli několik slibných projektů ve fázi příprav.

Apple TV+ se do toho pustilo s vervou a aktuálně připravuje trio dramatických projektů. Prvním z nich je Suspicion založený na hitu Kfulim (False Flag), o pěti Izraelcích, kteří jsou podezřelí z únosu íránského ministra obrany. V remaku se objeví Uma Thurman jako americká byznysmenka, jejíž syn je unesen z hotelu a čtveřice hostů, britských občanů, je označena za hlavní podezřelé. Dalšími hvězdami v obsazení jsou Noah Emmerich, Elyes Gabel a Kunal Nayyar.

Druhým projektem, do kterého se pustil Apple, je psychologický thriller Losing Alice. Ten pomocí flashbacků a flashforwardů sleduje režisérku, která je posedlá mladší scenáristkou.

Posledním z trojice je pak osmidílné špionážní drama Tehran o agentce Mossadu a hackerce, která je na misi v hlubokém utajení v hlavním městě Íránu.

Ale ani konkurence nespí. Lior Raz, hlavní hvězda netflixáckého dramatu Fauda, připravuje pro streamovací platformu další projekt, kde působí kromě hlavní role i jako tvůrce. Hit and Run se natáčí v Izraeli a New Yorku a zaměřuje se na šťastně ženatého veterána speciální sil, jehož život se převrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy je jeho žena zabita během velice podezřelé nehody v Tel Avivu. Při pátrání po jejích vrazích zjistí, že se podezřelí přesunuli do USA, kde hrdina s pomocí svojí bývalé milenky (Sanaa Lathan) odhaluje znepokojivou a temnou pravdu o své ženě a o tajemstvích, která před ním ukrývala.

Další želízka v ohni má Showtime připravující remake dramatu Kvodo pod názvem Your Honor. V hlavní roli uvidíme Bryana Cranstona a Michaela Stuhlbarga. Desetidílné drama je o soudci, jehož syn zabil potomka z jedné zločinecké rodiny.

Dále producent Jason Katims pracuje na adaptaci komedie On the Spectrum o třech spolubydlících s poruchami autistického spektra. Pro Katimse se jedná o velice osobní projekt, jelikož jeho syn trpí Aspergerovým syndromem.

Svoje projekty mají ale rozjeté i další stanice. CBS chystá komedie The Las Happy Couple podle původního La Famiglia. V té jde o předměstský pár, který se rozhodne pro párovou terapii, aby se nestali další položkou v rozvodových statistikách. NBC si zase objednalo drama La Brea. V něm se uprostřed Los Angeles objeví masivní trhlina, která doslova roztrhne rodiny od sebe. Matka se synem jsou odděleni od otce s dcerou a během šesti epizod se snaží opět navzdory nástrahám opět spojit.


Máte rádi příběhy inspirované Izraelskými seriály? Patří podle vás mezi ty lepší?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Pokud jsou izraelské seriály fakt takové pecky, tak to bych spíš někdy zkusila kouknout na nějaký jejich...
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Se bude nejspíš blbě shánět. Ale třeba se do toho někdy pustí Netflix.
před 3 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Pravda. Mi přijde docela škoda, že se neinspirují některými tv stanicemi, které episody dávají i s...
před 3 roky
Další články k tématu