29. 9. 2020

Nové seriálové objednávky posledních dnů

Nové seriálové objednávky posledních dnů

V uplynulých dnech se roztrhl pytel s novými seriálovými objednávkami. Tak co, která chystaná novinka vás dokáže zaujmout? Které seriály se vám přestěhují do Chci vidět nebo do Sledovaných ve watchlistu?

Patria (HBO)

  • premiéra 27. září
  • politický thriller

Příběh se odehrává v rámci tří dekád a vypráví o konfliktu, který vyvolali teroristé ETA v Baskickém autonomním společenství. Na události je nahlíženo z pohledu dvou rodin, jež tento násilný konflikt rozdělil. V den, kdy ETA vyhlásí obléhání, Bittori navštíví hřbitov, kde je pochován její manžel, jenž byl zavražděn teroristy. Dokáže se nalézt odpuštění v komunitě, která je roztříštěná politickým fanatismem?

Sacrifice (BET)

Daniella Hernandez je žádaná právnička, která se snaží zůstat hlavou nad vodou ve světě svých bohatých a slavných klientů. Hrdinka je vyléčená alkoholička, která se snaží potlačit závislost střídáním mužů a adrenalinem, který jí zprostředkovává obhajoba těch nejhorších zástupců zábavního průmyslu. Proti ní stojí snaživý státní návladní, který chce Danielliny bohaté klienty spravedlivě potrestat.

Resident Evil: Infinite Darkness (Netflix)

  • anime

Anime na motivy slavné videohry kombinuje horor a sci-fi.

Women of the Movement (ABC)

  • minisérie
  • adaptace knihy Emmett Till: The Murder That Shocked the World and Propelled the Civil Rights Movement od Deveryho S. Andersona

Šestidílná minisérie sleduje Mamie Till Mobley, která zasvětila svůj život hledáním spravedlnosti pro svého syna Emmetta Tilla poté, co byl brutálně zavražděn. V roce 1955 byl tehdy čtrnáctiletý Emmett mučen a zavražděn, a to údajně za to, že pozval mladou bělošku na rande.

Five Days at Memorial (Apple TV+)

Minisérie se odehrává těsně po hurikánu Katrina a sleduje události, škody a dopady, které hurikán napáchal. Příběh se odehrává v prvních pěti dnech v nemocnici v New Orleans. Vyčerpaní doktoři a sestry byli nuceni činit rozhodnutí o životě a smrti, která je ve snech strašila mnoho následujících let.

The Three-Body Problem (Netflix)

Seriál vypráví příběh prvního kontaktu lidí s mimozemskou civilizací.

Dad Stop Embarrassing Me (Netflix)

Sitcom se inspiruje skutečným životem herce Jamieho Foxxe a jeho vztahem s dcerou Corinne.

Jack Reacher (Amazon)

  • v hlavní roli Alan Ritchson
  • podle postav v knžiní sérii od Leeho Childa

Jack Reacher je hrůzu nahánějící obrovský chlap a vojenský veterán, jenž začne vyšetřovat podezřelé aktivity, které ho často vrhávají do nebezpečí. První série vychází z prvního románu The Killing Floor a odehrává se v Georgii.

Bel-Air (Peacock)

Příběh se odehrává v současnosti v Americe a sleduje Willovu komplikovanou cestu ulic západní Filadelfie až za bránu sídel v Bel-Air. Drama nabídne hlubší pohled na emoce či předsudky, které nebylo možné prozkoumat v půlhodinovém sitcomovém formátu.

The Westing Game (HBO Max)

  • adaptace slavného mystery románu od Ellen Raskin
  • mysteriózní

Šestnáct různorodých lidí se sejde na jednom místě při čtení závěti Samuela W. Westlinga. Tato událost rozpoutá bizarní řetězec událostí. Nikdo neví, proč se tento výstřední milionář a milovník her rozhodl vybrat jako dědice svého bohatství náhodného cizince, a dost možná také vraha. Jendo je však jisté: Sam Westling je možná mrtvý, ale to mu nezabrání v tom, aby si zahrál jednu poslední hru!

Blindspotting (Starz)

Hlavní hrdinkou je Ashley, která se musí vypořádat se zcela novými životními výzvami poté, co je Miles, její partner a otec jejího syna, poslán za mříže. Hrdinka se nyní musí i se synem přestěhovat k Milesově matce a nevlastní sestře.

George and Tammy (Paramount+)

Minisérie je adaptací knihy The Three of Us: Growing Up with Tammy and George od Georgette Jones a sleduje osobní život i kariéru slavného hudebního country páru Tammy Wynette a George Jonese.

Time (BBC One)

Drama ukazuje život současného britského trestního systému, na který je pohlíženo očima dvou velmi rozdílných mužů.

Mark Hebden je učitel, manžel a otec, který při nehodě zabil nevinného muže. Sžírá ho vina, takže svůj čtyřletý trest bez váhání příjme. Je daleko od rodiny a netuší, jaké nové prostředí ho ve vězení čeká. Hrdina se musí rychle zadaptovat, aby zde přežil.

Eric Reid je vězeňský strážce. Je upřímný a vřelý a snaží se ze všech sil chránit ty, které má na starosti. To je mnohdy dost náročný úkol, protože vztahy ve vězení dost často vřou, a to nejen mezi vězni, ale i mezi zaměstnanci. Jeden z nejnebezpeč­nějších vězňů odhalí Ericovu slabinu a hrdina je postaven před nemožnou volbu, kdy si musí vybrat mezi svými principy a rodinou, kterou nade vše miluje.

Good Times (Netflix)

  • animovaný, komedie
  • animovaná verze slavného sitcomu Good Times ze 70. let

Komedie sleduje rodinu Evansů, kteří se snaží prosadit v současném světě a vypořádat se s aktuálními společenskými problémy. Spolu s tím nám připomínají, že rodina je to, co vás dokáže udržet nad vodou.

Mega City Smiths (AMC)

  • animovaný, drama, komedie

Inovativní animovaná dramatická komedie, kde se v hlavních rolích objevují dětské panenky, které hrají dospělé postavy. Příběh se točí okolo vyšetřování záhadného zmizení slavného magnáta ve fiktivním velkoměstě Mega City. Dva detektivové dostanou případ na starosti. Kromě samotného vyšetřování však musí bojovat také s nebezpečnou korupcí, která ohrožuje je samé i jejich rodiny.

Our Flag Means Death (HBO Max)

  • historická komedie

Dobová pirátská komedie se volně inspiruje skutečným dobrodružstvím aristokrata Stede Bonneta, který opustil svůj život v luxusu, aby se na počátku 18. století stal pirátem.

Happy Face (CBS All Access)

  • thriller, krimi
  • na motivy stejnojmenného krimi podcastu od Melissy Moore, která čerpala ze svých vlastních životních zkušeností

Hlavní hrdinka se v patnácti letech dozví, že její otec byl sériový vrah známý jako Happy Face Killer, který kreslil smajlíky na dopisy adresované médiím a žalobcům. V důsledku toho si žena změní jméno a stráží své tajemství tak, že svého otce odstřihne ze svého života, zatímco on je na doživotí za mřížemi. Když ji však kontaktuje, aby jí prozradil informace o dalších obětech, hrdinka je vtažena do vyšetřování zločinů svého otce, které mají dopad nejen na rodiny obětí, ale i na její vlastní identitu.

Rebel (ABC)

  • drama
  • v hlavní roli Katey Sagal
  • příběh inspirovaný životem Erin Brockovich

Jde o drama, které se inspiruje životem Erin Brockovich. Hrdinka je popisovaná jako zábavná, zbrklá, chytrá a nebojácná žena, která vloží celé své srdce do boje za spravedlnost a za lidi, které miluje. Když sama sebe vtáhne do boje, kterému je naprosto oddaná, dokáže vyhrát téměř za každou cenu.

High Desert (Apple TV+)

Peggy je vyléčená závislačka, která se po smrti své matky rozhodne začít žít nový život. S tím jde ruku v ruce i razantní změna povolání – z Peggy se stává soukromé očko.

The Pole (TZGZ)

„Svatý“ Nick se ocitne v centru skandálu, který otřese Severním pólem a z Vánoc se stane drsný souboj o slavný červený obleček. Nick je dvacátým v pořadí, kdo oblek nosí. Hrdina je postaven před starou, leč stále aktuální volbu, a to zlobit, nebo nezlobit. Jeho manželka – paní Klausová alias Gretchen se ze všech sil snaží udržet továrnu na hračky nad vodou. Není to lehký úkol, zvlášť když se neustále musí vypořádávat s dělnickými elfy včetně elfí šéfové Matildy nebo politické aktivistky Helenor. Klausovi spolu mají dva syny – Nickovo malé já Harryho a korunního prince Jacka, který obleče oblek jako další a už se nemůže dočkat, až celou pozici protáhne rebrandingem. O aktuálním dění z Pólu pak ve svém pořadu Morning Cocoa na stanici North Pole news Network reportuje moderátor Cococa.

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
ufonka

ufonka

Mě zaujalo The Three-Body Problem, Jack Reacher a The Westing Game.
před 3 roky
AislinK

AislinK

Z traileru na Patria mě mrazí. Jestli si zas někdy zaplatím na chvíli HBO, tak to asi i zkouknu
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

‘Three-Body Problem’ Netflix Season 1: Full Cast, Filming Dates & Everything We Know So Far Will...
před 2 roky
Další články k tématu