15. 10. 2020

SerialZone Awards 2020: Vítězové a poražení

SerialZone Awards 2020: Vítězové a poražení

Na jaře jste nominovali, během léta hlasovali a nyní konečně známe vítěze letošního ročníku SerialZone Awards. Konkurence letos byla extrémně vysoká, ale nakonec jste svými hlasy určili jednoznačně vítěze v každé z jedenácti kategorií.

mini statistika

Jako každý rok, ani letos vám nebudeme prozrazovat celkové pořadí, abyste nebyli ovlivnění pro další roky. Každopádně můžeme shrnout, že letos jste udělili pro své oblíbence celkem téměř 10 000 hlasů od registrovaných uživatelů! Ani v jednom případě nedošlo k remíze, a to nejen při volbě vítěze, ale ani na dalších místech.

Největší celkový počet hlasů získal Chernobyl (Černobyl) v kategorii nejlepšího dramatu, pro který jste hlasovali celkem 472×. Tentýž seriál (jak ostatně uvidíte i níže u vyhlašování jednotlivých kategorií) zvítězil také v kategorii nového dramatu, kde měl však větší konkurenci. Na paty mu zde šlapal The Witcher (Zaklínač), který, ač na druhém místě, získal čtvrtý nejvyšší počet celkových hlasů! S jasnou převahou pak v kategorii animáku zvítězili The Simpsons (Simpsonovi) s 423 hlasy.

Perfektní výsledek má také nedávno ukončené sci-fi The 100. Seriál sice nevyhrál, ale získal krásných zakulacených 100 hlasů!

Všem zúčastněným děkujeme za aktivitu a těšíme se na jaro, kdy přijde nový ročník. Letošní seriály jsou zatím hodně nabité, takže bez pochyby bude z čeho vybírat.

vítězové

A nyní se již pojďme podívat na to, jak výsledky dopadly v jednotlivých kategoriích.

drama

Chernobyl (Černobyl)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Killing Eve (Na mušce), La Casa de Papel (Papírový dům), Stranger Things, The 100
Komentář Na první pohled silní soupeři, ovšem Černobyl vyhrál s jasnou převahou. Získal více než dvojnásobek hlasu oproti druhému místu a dokázal, že ani po roce (a půl) od odvysílání jeho dopad na seriálové diváky neustává. Jelikož jde o minisérii, v příštím roce už se s ním v našich cenách nesetkáme. Uvidíme, jestli se jeho nástupci podaří zvítězit stejně suverénně a s největším počtem hlasů ze všech kategorií.

nové drama

Chernobyl (Černobyl)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní The Boys, The Mandalorian, The Witcher (Zaklínač), Why Women Kill
Komentář Ani v kategorii nového dramatu nenašlo drama o tragickém výbuchu jaderné elektrárny přemožitele. Dokonce neuspěl ani Netflix se svým Zaklínačem, který slaví úspěchy po celém světě a fanoušci se již nedočkavě třesou na druhou sérii. Černobyl zvítězil ve stejné kategorii již v minulém ročníku, což je úsměvné, když vezmeme v úvahu, že se jedná o minisérii. Každopádně podle nastavených pravidel se mohl kvalifikovat do obou ročníků a z obou dokázal těžit. Gratulujeme!

komedie

Red Dwarf (Červený trpaslík)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99), Modern Family (Taková moderní rodinka), The Good Place (Dobré místo), Young Sheldon (Malý Sheldon)
Komentář Americké seriály musí ustoupit stranou. Legendární Trpaslík i po tolika dekádách ve vysílání stále nachází další a další generace nových fanoušků. Jeho humor, sympatické postavy a neokoukané prostředí jsou pro diváky zárukou parádní podívané. Po skončení The Big Bang Theory tady máme nového krále, poprvé v historii našich cen máme v kategorii komedie jiného vítěze. Je parádní vidět, že i britské kousky si zde najdou své fanoušky.

nová komedie

Never Have I Ever (Tenkrát poprvé)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Avenue 5, Outmatched (Přechytračení), Space Force (Jednotky vesmírného nasazení)Uplo­ad
Komentář V loňském ročníku byla nabídka nových komedií hodně tragická. Za celý rok se v televizní tvorbě nedokázala vyprodukovat slušná komedie, která by sklízela úspěch a zájem diváků. Letos je to úplně jiná písnička. Máme tu hned několik hodně povedených kousků, ze kterých tentokrát vzešla vítězně již prodloužená komedie od Netflixu. Tenkrát poprvé si vítězství rozhodně zaslouží. Jde o svěží dílko s pohodovou atmosférou a sympatickými postavami, které dokáže chytnout za srdce. Utíká jako voda, takže se perfektně hodí pro maraton. Ani se nenadějete a je konec.

CZ/SK seriál

Kavej

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní #martyisdead, Bez vědomí, Republika Blaník, Slunečná
Komentář I když možná u nás na SerialZone nemá tato slovenská komedie až tolik fanoušků, na internetu jich jsou mraky. To dokazuje i dnešní vítězství. Aneb když anketu správně nasdílíte, můžete konečné výsledky skutečně ovlivnit! Nutno ale říct, že zde bylo vítězství nejtěsnější, jak jen mohlo být. Pouhý jeden jediný hlas dělil Kavej od druhého místa, na kterém skončilo drama Bez vědomí od HBO. Tomu se říká vydřené vítězství, gratulujeme!

úvodní titulky

La Casa de Papel (Papírový dům)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Daredevil, Outlander (Cizinka), Star Trek: Picard, The 100
Komentář Papírový dům získal v letošním ročníku celkem tři nominace, z nich pak dokázal proměnit ve vítězství hned dvě! Neuspěl pouze v dramatické kategorii, kde ho porazil Černobyl. V úvodních titulcích nenašel konkurenta. Pokud seriál, který byl letos prodloužený pro závěrečnou sérii, ještě neznáte, můžete se na úvodní titulky mrknout a zhodnotit, jestli slaví vítězství zaslouženě. Jako u ostatních kategorií, i zde byla konkurence vysoká, zvlášť když uvážíme, že v kategorii úvodních titulků neplatí pravidlo aktuální série, takže můžete nominovat své oblíbené znělky let minulých.

webseriál

Simon's Cat

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní #martyisdead, Kavej, Lajna, sKORO NA mizině
Komentář Tahle otravná animovaná kočka nemá devět životů, ta jich má snad nekonečno! Kromě jediného zaváhání před dvěma nebo třemi lety totiž kategorii webseriálu rok co rok bezkonkurenčně válcuje. I letos se jí podařilo porazit své konkurenty a zvítězit s poměrně jasnou převahou. Rozhodně se dá shrnout, že Simon's Cat patří k tomu nejoblíbenějšímu, co se ze seriálů dá na Youtube najít. Přejeme jí mnoho dalších silných let, protože je jasné, že konkurence se jen tak vzdávat nebude.

neskriptový / reality show

Survivor (Kdo přežije)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Ellen: The Ellen DeGeneres Show, Last Week Tonight with John Oliver (John Oliver: Co týden dal a vzal), The Grand Tour, Too Hot to Handle
Komentář Dvacet let ve vysílání a jeho sláva stále neustává. Survivor i v letošním ročníku dokázal porazit konkurenci a odnáší si prvenství v kategorii reality show a neskriptových seriálů. Ono se není čemu divit. Všichni fanoušci mají zcela jistě v živé paměti jubilejní čtyřicátou sérii, ve které se proti sobě utkalo dvacet vítězů z předchozích sérií. Hodně diváků se vyjádřilo, že je čtyřicítka dosud nejlepší série! Příští rok každopádně dostanou šanci ostatní, jelikož kvůli koronaviru nebude ani podzimní, ani jarní série, takže si na nové díly a soutěžící budeme muset počkat až do podzimu 2021.

neamerický seriál

La Casa de Papel (Papírový dům)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Dark, Doctor Who (Pán času), His Dark Materials (Jeho temné esence), The Crown (Koruna)
Komentář Dvě vítězství ze tří nominací? To je parádní výsledek! Papírovému domu se podařilo porazit opravdu silnou konkurenci, vždyť Doctor Who, který pravidelně vítězí, se stejně pravidelně dostává i mezi finalisty v kategorii síně slávy! Každopádně tentokrát naše Doctorka musela smeknout klobouk před partičkou zlodějů, kteří si ukradli i zájem diváků. Netflix opakovaně dokazuje, že v záplavě průměrných seriálových kousků sem tam dokáže vyplodit klenot, který by neměl uniknout pozornosti žádného seriálového fanouška. Příští rok nás čeká závěrečná série, nezbývá tedy než doufat, že se s námi seriál rozloučí ohňostrojově!

animák

The Simpsons (Simpsonovi)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Disenchantment (Rozčarování), Rick and Morty (Rick a Morty), South Park (Městečko South Park), Star Wars: The Clone Wars (Star Wars: Klonové války)
Komentář Jak už jsme psali v úvodních statistikách, Simpsonovi v kategorii animáků ani zdaleka nenašli konkurenci. Získali téměř trojnásobek hlasů oproti druhému místu a zase znovu dokázali, že si i po tolika dekádách najdou diváky. Dokud tvůrci budou točit, tak se lidé budou dívat.

síň slávy

Gilmore Girls (Gilmorova děvčata)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Buffy the Vampire Slayer (Buffy, přemožitelka upírů), Doctor Who (Pán času), Red Dwarf (Červený trpaslík), Supernatural (Lovci duchů)
Komentář Každoročně nejnabitější kategorii letos vyhrává oblíbené duo matky s dcerou. I zde byly výsledky poměrně jednoznačné, Gilmorky slaví vítězství s náskokem více než stovky hlasů oproti druhému místu a stávají se v pořadí již šestým zástupcem síně slávy, kterou tvoří také Friends, Stargate SG-1, Game of Thrones, M.A.S.H. a The Big Bang Theory. I když se názory na netflixáckou minisérii různí, původní seriál si mnozí z nás vždy rádi zopakují. Vítězství je o to milejší, že Gilmorky nedávno oslavily dvacet let od své premiéry! Jak lépe článek ukončit, než vzpomínkovým videem :-)

Jak jste spokojeni s letošními výsledky? Trefila se většina hlasujících do vašeho vkusu, nebo byste raději viděli jiné zástupce na vítězném stupínku? A máte už nějaké favority pro příští ročník?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Katka The Hero

Katka The Hero

Já mám radost z La casa de papel a Survivora. Mimochodem 40 série mi tedy nepřijde nejlepší. Myslím, že...
před 3 roky
minion93

minion93

juchuuu Kavej :) teším sa :) potešilo hrozne moc. Aj obe slovenské herečky zdieľali svoje víťazstvo na...
před 3 roky
Kolombo

Kolombo

Buffy tu síň slávy prostě jednou vyhrát musí. SW Awards 2021, watch out here I come :D
před 3 roky
Další články k tématu