19. 10. 2020

The Watch nemá s tvorbou mého otce mnoho společného, říká dcera Terryho Pratchetta

The Watch nemá s tvorbou mého otce mnoho společného, říká dcera Terryho Pratchetta

Rhianna Pratchettová se připojila k zástupu nespokojených fanoušků, kteří se vynořili po uvedení traileru na chystaný seriál The Watch, který je inspirovaný dílem jejího otce Terryho Pratchetta City Watch ze světa Zeměplochy z města Ank-Morporku.

Na svém Twitteru doslova píše, že seriál nesdílí stejnou DNA s prací jejího otce. Nebere to jako kritiku či podporu, jen to prostě konstatuje. V dalších tweetech konstatuje, že nechce seriál hanit, protože na něm pracovala spousta pohodových lidí a nebere to jako přímý útok na ně. Zároveň zdůrazňuje, že to nezpackali Američané, jak si někteří myslí kvůli tomu, že se jedná o produkci BBC America, ale že v drtivé většině seriál vznikal v britské produkci. Hlavně jí jde o to, že seriál bude muset uspět sám za sebe a zdůrazňuje, že tvůrcům do jejich díla nijak nezasahovala z pozice dědičky autorských práv. Tvrdí, že seriál je „inspirovaný knihami“ spíše než „podle knih“ Terryho Pratchetta.

K traileru se kromě dcery Terryho Pratchetta vyjádřil i Neil Gaiman, který s ním spolunapsal Good Omens (Dobrá znamení). „Fanoušci mají rádi předlohu, a tak pokud uděláte něco jinak, tak riskujete, že si je až monumentálně odcizíte. Nebudete mít Batmana, když z něj najednou uděláte reportéra ve žlutém trenčkotu s netopýrem.“

Minulý týden seriál v rámci panelu na newyorském ComicConu hájil výkonný producent seriálu Richard Stokes. Uvedl, že Pratchettovy knihy jsou neuvěřitelné, ale hned od počátku bylo zcela jasné, že je téměř nemožné z nich udělat osmidílnou sérii. Takže museli udělat výběr toho nejlepšího a vymyslet si svůj vlastní svět. Díky tomu prý nemusíme znát předlohu, abychom si mohli seriál pořádně užít.

Seriál bude mít premiéru 3. ledna na BBC America.


A co vy? Jste fanoušci knih? A co říkáte na trailer?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
x-five

x-five

Včul ma napadlo. Ten herec, ktorý stvárňuje Elánia, na mňa skôr pôsobí ako Noby Noblhóch :D
před 3 roky
andrea168

andrea168

Je mi do place. Takhle zmrvit Pratchetta a Hlidku.
před 3 roky
corine

corine

Já nevím... připadá mi to, jako když někdo vezme do ruky některou knížku a náhodou je to Úžasná zeměplocha,...
před 3 roky
Další články k tématu