28. 11. 2012

Co se chystá na AMC

Jak jste jistě už dávno postřehli, tak přípravy na novou sezónu a s tím spojované objednávání pilotů vrcholí. Ani kabelová stanice AMC neváhá a objednala si hned dvě novinky od producentů Breaking Bad a Nikity.

Halt & Catch Fire

První z nich nás přenese zpátky do osmdesátých let, do doby, kdy teprve začínala éra osobních počítačů. Překvapivě se v tomto retro drama nepodíváme do proslulého Silicon Valley, nýbrž do Texasu do „Silicon Prairie“, která odkazuje na předměstí Dallasu.

Můžeme se těšit na postavu fiktivního vizionáře, jehož inovace ovlivňují celé průmyslové odvětví.

Za seriálem stojí výkonný producet jiné hitovky této kabelovky a to Mark Johnson, kterého můžeme postřehnout v titulcích Breaking Bad.

Turn

Druhou novinkou je pak historické drama z období Americké revoluce inspirované knihou Washington’s Spi­es od Alexandera Rose. Děj začíná v létě 1778 příběhem New Yorkského farmáře Abeho Woodhulla, který spolu se skupinou přátel z dětství dá dohromady skupiny špiónů, kteří připravují americký boj o nezávislost.

Za tímto projektem stojí Craig Silverstein showrunner Nikity a výkonný producent seriálu Bones Barry Josephson.

A další

Již dříve tento rok stanice objednala piloty k seriálům Low Winter Sun a k doposud nepojmenovanému projektu od Richarda LaGravensy, které už postoupili do postprodukční fáze. Je to vůbec poprvé, kdy si tato kabelovka objednala v jednom roce takové množství pilotů (což je skoro tolik, kolik si objednala za posledních 5 let).

Doufejme, že si i při takovémhle tempu objednávek udrží alespoň stávající kvalitu…

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Decarabas

Decarabas

Mno nic moc teda hlavne to turn to zas určitě bude nějaká americká patetická ptákovina kde pravda a láska...
před 11 roky
ragelly

ragelly

No nevím, jak moc tenhle popis sedí na seriály od AMC :D
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

ten první jo, druhý asi ne. historické romány s postavami, o kterých historici sice nikdy...
před 11 roky
Další články k tématu