22. 12. 2020

His Dark Materials dostává závěrečnou třetí řadu!

His Dark Materials dostává závěrečnou třetí řadu!

Den po odvysílání finále druhé série velkolepého fantasy His Dark Materials (Jeho temné esence) přichází stanice HBO a BBC s oznámením o prodloužení. Seriál se vrátí na televizní obrazovky v příštím roce se závěrečnou třetí sérií. Poslední řada, která příběh podle románů od Philipa Pullmana uzavře, se začne ve Wales natáčet v příštím roce.

Prodloužení asi nikoho nepřekvapí, když vezmeme v úvahu, že se seriál ihned po svém uvedení stal celosvětovým hitem. O prodloužení se začalo výrazněji spekulovat už minulý měsíc, když bylo zveřejněno, že tvůrci již pracují na scénářích pro nové epizody.

„Převedení tohoto epického uměleckého díla do televizní podoby pro nás byla velká pocta,“ uvedla v oficiálním vyjádření programová ředitelka HBO Francesca Orsi. „Chtěli bychom poděkovat našim skvělým partnerům v BBC a společnosti Bad Wolf za skvělou práci na prvních dvou řadách. Těšíme se, že trilogii budeme moci uzavřít finální kapitolou v Lyřině dobrodružství.“

Druhá série musela být kvůli koronaviru zkrácena na pouhých sedm epizod. Nezbývá tedy než doufat, že tvůrci budou mít příležitost natočit všech osm závěrečných epizod, aby se fanoušci dočkali konce, který si povedená adaptace zaslouží.

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Odyssea

Odyssea

no, bylo by dost pitomý, kdyby poslední knihu nenatočili :D brala jsem to jako hotovou věc, takže mě teď...
před 3 roky
Petyer

Petyer

Predlzenie urcite potesilo, akosi som cakal, ze sa to uzavrie tretou seriou. Ocenujem, ze to nezmyselne...
před 3 roky
patrik1177

patrik1177

Přesně tak jsem to měl i já. Nějak jsem si vsugeroval, že 3 knihy = 3 řady.
před 3 roky
Další články k tématu