22. 2. 2021

Přehledně: Casey Bloys nabízí střípky z HBO

Přehledně: Casey Bloys nabízí střípky z HBO

Dlouholetý ředitel HBO Casey Bloys se v uplynulém týdnu během TCA vyjádřil o spoustě aktuálních i chystaných seriálů této kabelovky. Co všechno jsme se dozvěděli si můžete přehledně přečíst v dnešním článku.

Návrat oblíbených titulů

HBO má v různých fázích vývoje spoustu titulů, které fanoušci již důvěrně znají. V květnu bude mít premiéru nová řada In Treatment (V odborné péči)Uzo Aduba v hlavní roli. HBO Max chystá pokračování Sex and the City (Sex ve městě) s názvem And Just Like That…, HBO vyvíjí reboot True Blood (Pravá krev).

„Rebooty jsou to, o čem se nejvíce píše. Jasně, máme v plánu In Treatment, ale také připravujeme Generation. Je potřeba si pamatovat, že rebooty vidíme všude napříč celým průmyslem. Je v nich síla, hrajete si s nostalgií a diváckým citovým propojením. Ale jako u všeho ostatního, ani tady to nechceme přehánět. Mám za to, že stále existují originální příběhy, které by se daly odvyprávět, a rozhodně o ně nechci přijít. Je to otázka správného balancu.“

Kromě seriálů na HBO míří také prequelový film k The Sopranos (Rodina Sopránů) s názvem The Many Saints of Newark. Je tu šance i na seriál, možná prequel se synem Jamese Gandolfiniho Michaelem v roli mladého Tonyho Soprana? „S nikým jsem se o tom nebavil. Michael je výborný herec, viděli jsme ho v The Deuce, skvěle mu to jde i ve filmu The Many Saints of Newark, ale zatím nic neplánujeme. Počkejme si na to, až film bude venku, dovolme lidem si ho užít, ale nedávejme žádnou naději na to, co by případně mohlo být za hranice tohoto filmu.“

Game of Thrones a další dračí seriály

Přesně dva roky po odvysílání finále Game of Thrones (Hra o trůny) začne natáčení prequelu House of the Dragon. Bloys doufá, že bude moci navštívit natáčecí plac – začíná se v dubnu v zámoří.

Zpočátku se vyvíjelo pět různých projektů ze stejného univerza, objednávku však dostal pouze House of the Dragon. Nyní se začínají opět prozkoumávat různé projekty. Bloys potvrdil, že ve hře jsou i novely Tales of Dunk & Egg od George R. R. Martina, o kterých jsme vám již psali v lednu.

Kolik GoT seriálů v éteru je ale správné množství? Ředitel nedal jednoznačnou odpověď. „Co se týče správného množství, řekl bych, že správné množství je tolik seriálů, kolik je skutečně dobrých. Raději si objednám scénáře a vytvořím z nich příběhy, které stojí za odvyprávění, než abych rovnou natočil určitý počet seriálů. Nemám v hlavě žádné konkrétní číslo, cílem je vždycky začít spolupracovat s lidmi, kterým věříme, a vytvářet seriály, kterým věříme.“

I když se většina projektů soustředí na prequely, Bloys nevylučuje i potenciální spin-offy GoT zasazené do budoucnosti. „Na prequelech je dobré to, že jde o historii, kterou George již nastínil. I když se teď soustředíme na tento popsaný svět, s Georgem spolupracujeme a bavíme se i o dalších možnostech.“

Harry Potter

Na konci ledna se objevila také zpráva o tom, že HBO Max plánuje vytvořit seriál z další slavné fantasy značky – Harry Potter.

Bloys prozradil, že konverzace jsou skutečně teprve v úplných začátcích. Projekt nemá žádné scenáristy. „Prozatím bych řekl, že nejsme ani ve fázi embrya.“ Nicméně připustil, že vlastnictví značky je pro WarnerMedia velká příležitost. „Game of Thrones, Harry Potter a DC jsou značky, které mají Warneři skutečně rádi a které představují velkou výhodu a potenciál. Vždycky zde proto bude zájem o vytvoření nějakého nového díla.“

Jedno je ale jisté. Každý potenciální seriál by musel dostat požehnání od autorky Rowlingové, která má ve smlouvě uvedeno, že musí jakýkoliv projekt schválit, ať už jde o filmové, nebo televizní zpracování.

Osudy stávajících seriálů

Seriály Succession (Boj o moc) a Barry byly v předprodukci, když svět ohromila pandemie. Oba mají docela potíže v návratu k natáčení. Succession obnovil natáčení v New Yorku teprve nedávno. Fanoušci se však o své oblíbené seriály nemusí bát, jejich zrušení prozatím nehrozí.

Bloys uvedl, že v ideálním světě bychom se nových epizod Succession mohli dočkat již v závěru letošního roku. Nicméně vše závisí na tom, jak hladce natáčení půjde, zda se nebude muset přerušovat kvůli pozitivním testům, což by automaticky znamenalo posun na pozdější datum premiéry. Dokonce se uvažovalo nad tím, že by se natáčení seriálu přesunulo z NY do LA, kde to tehdy vypadalo bezpečněji, ale pak se váhy otočily.

Také Barry se nedávno začal natáčet. Tvůrce Bill Hader prozradil, že čtvrtá série už má hotový scénář. I když seriál prozatím nebyl oficiálně prodloužen, Bloys uvedl, že s dávkou opatrnosti můžou fanoušci s prodloužením počítat.

Řeč padla také na loňskou novinku Lovecraft Country (Lovecraftova země) a zda je zde šance na pokračování. Seriál prozatím prodloužení nezískal, Bloys ale uvedl, že doufá, že se vrátí. „Showrunner Misha Green pracuje s malým týmem scenáristů a společně se snaží vymyslet pokračování. Chceme si být jistí, že tu je příběh, který by se dal odvyprávět. Prozatím se tedy prozkoumávají možnosti. Stále doufám, že z toho něco bude.“

Jako každý rok, i tentokrát řeč padla na potenciální pokračování True Detective (Temný případ). Čtvrtá série stále visí ve vzduchu, je dost možné, že nakonec vznikne. HBO aktuálně jedná s novým týmem scenáristů, aby společně našli správný úhel pohledu a tón seriálu. „Je to rozhodně oblast, o kterou áme velký zájem, a myslíme si, že kvalita bude těžit s novými hlasy. Kvalita je pro nás ale základ, takže pokud dostaneme scénáře, které nám na 100 % nesednou, u kterých cítíme, že nejsou dostatečně reprezentativní a kvalitní, tak se o nic nebudeme pokoušet.“ Z těchto komentářů vyznívá, že pokud se dočkáme pokračování, s největší pravděpodobností to bude bez účasti tvůrce Nica Pizzolatta.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu