10. 2. 2013

Vezmi si mě!

A žili šťastně až do smrti. Nebo ne? No dobře, většinou to takhle dokonale nevyšlo. Ale i tak jsou svatební epizody v seriálech pohádkovou záležitostí, kde může být příběh sebekomplikova­nější, ale na těch pár minut všechno opadne a diváci vnímají pouze to kouzlo, které sebou přináší bílé šaty, romantická hudba a dva zamilovaní lidé.

Příští týden je tu Valentýn. Romantičtější téma, než jsou seriálové svatby, snad ani zvolit nešlo. Podívejte se na náš výběr a zavzpomínejte si na tyto perfektní momenty. A na konec se nezapomeňte zmínit, který pár, třeba i nezařazený do našeho výběru, měl podle vás tu nejkrásnější svatbu.

Nic neurychlí svatební proces tak moc, jako nádor na mozku. Meredith se v Grey's Anatomy (Chirurgové) vzdala svého svatebního dnu a věnovala ho Izzie, která si řekla Ano s Alexem, než jí stihly vypadat vlasy (a než měla ztrátu paměti a zástavu srdce)…

Photo © ABC

Vlasy hrály roli i u svatby Lily a Marshalla v How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku). Nastávající ženich totiž začal ve svatební den panikařit a výsledkem byla vyholená hlava. Vše naštěstí zachránil vypůjčený klobouk :) Bonusové body této svatbě dáváme i za Barneyho v roli oddávajícího, i když se scéna až podezřele podobá svatbě ve Friends…

Photo © CBS

Celá banda z The Office (Kancl) si udělala výlet k Niagarským vodopádům, kde se uskutečnila dlouhoočekávaná výměna slibů Jima a Pam. Pár správně odhadl, že se Michael a spol. budou snažit o svou vlastní interpretaci tohoto videa. Pár nakonec před obřadem zmizel a nechal se oddat na palubě trajektu. Muhahaha.

Photo © NBC

Nebyla by to Gossip Girl (Super drbna), aby si odpustila drama na jediný den, i když jde třeba o svatbu.
O Blaiřino srdce se v jeden čas ucházeli tři muži, takže do poslední chvíle nebylo jasné, která (nebo zda vůbec nějaká) svatba proběhne. Blair se nakonec rozhodla pro Louise, i když předtím vyznala lásku Chuckovi. Pár se vzal i přes „malý“ incident v kostele, ale hned v zápětí si naše hrdinka uvědomila, že udělala krok vedle, a zavolala Danovi, ať jí z té šlamastiky pomůže utéct.

Photo © CW

Dlouho očekávaná svatba Monicy a Chandlera ve Friends (Přátelé) nemá mnoho hluchých míst. Joey jako oddávající svých nejlepších přátel, Chandler, rozhodnutý postarat se o Monicu i dítě, a tajemství Rachel…
Vše skončilo šťastně, svatba byla uslzená. Monica řekla svůj vymyšlený slib a Chandler odložil ten svůj, aby neskutečně dojemně zaimprovizoval a dokázal tak, jak moc se k sobě tenhle pár hodí.

Photo © NBC

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na kult z devadesátek, Beverly Hills 90210. David s Donnou byli jedním z nejoblíbenějších párů. Tvůrci splnili sny fanoušků, když duo dali na konci seriálu znovu dohromady a desetileté vysílání završili pohádkovou svatbou, na které se sešla většina hlavních postav, které se v seriálu za ta léta objevily.

Photo © FOX

Jen Scrubs (Doktůrci) prostě dokáží vytvořit svatbu, u které se pokazí snad úplně všechno, a přece vše skončí šťastně.
Svatební den Carly a Turka provázela řada nemilých událostí, včetně ztraceného ženicha a otravy jídlem. Pár si k sobě ale nakonec našel cestu v jednom z nemocničních pokojů, kde je oddal na lůžko upoutaný pacient.

Photo © ABC

Charmed (Čarodějky) se za ta léta pár svateb odehrálo. Nejdůvěryhodnější, nejkrásnější a hlavně nejvydařenější však byla ta první, kdy si své sliby vyměnili Piper a Leo. Ti dva si byli souzení od začátku. Bylo jen otázkou času, kdy si to také uvědomí. Plusko za oddávajícího ducha mrtvé babičky :)

Photo © WB

Konečně spolu! Sarah a Chuckovi tvůrci také dopřáli pár chvilek štěstí poté, co Chuck svou vyvolenou zachránil před jistou smrtí. To ale neznamená, že to byl konec zachraňování…
Tito dva jsou navíc favority v soutěži o nejroztomilejší páreček. Řekněte sami, no neslušelo jim to?

Photo © NBC

První svatbu v One Tree Hill můžeme zaškatulkovat jako jeden z velkých televizních šoků. Když se na konci první série ukázalo, že jsou svoji, osobně jsem zapomněla úžasem zavřít ústa ;)
Pár si svatbu zopakoval i podruhé, tentokrát se všemi přáteli a rodinou (z té jsme si půjčili fotku).
V OTH se odehrálo více svateb – fanoušci Leyton určitě nezapomenou na dlouho očekávanou svatbu tohoto páru, ale Haley s Nathanem si byli od začátku souzeni, proto jsme se rozhodli, že v tomto článku budou seriál reprezentovat.

Photo © WB

Možná jsme se trošku unáhlili, když jsme u Grey's Anatomy tvrdili, že nejrychlejší cesta ke svatbě je smrt v dohlednu. Stejně tak mocné může být třeba i mílovými kroky se blížící datum odletu do vesmíru. Své o tom ví The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku).
V poslední epizodě páté série se Bernadette a Howard konečně rozhoupali a vytvořili si improvizovanou svatbu svých snů na střeše domu, kde bydlí Leonard, Penny a Sheldon.

Photo © CBS

Private Practice se v lednu rozloučilo a rozdávalo šťastné konce, kudy chodilo.
Addison a Jake si řekli své Ano během romantického ceremoniálu. Aby toho ale nebylo málo, jejich svatební noc si ve stejné míře užila i Naomi se Samem, což mělo své důsledky (jak jinak, Shonda má prostě svůj styl). Když si ji Sam vybral, aniž by o těhotenství vůbec tušil, bylo už jasné, že se schyluje k druhé svatbě v tomto díle…

Photo © ABC

Nesmíme zapomínat ani na kabelové seriály. Six Feet Under (Odpočívej v pokoji) během pěti let ukázalo všechny možné hloubky, roviny, úrovně vztahu, stejně jako radosti i strasti, které vztahy přináší. Brenda se vdávala s mrtvým dítětem v sobě, Nate jí ale miloval pro ni, ne kvůli dítěti, a na hostině jí o tom v jedné z mála sladkých scén seriálu ujistil. Co se dělo ve zbytku série, to už je věc druhá.

Photo © HBO

Do poslední chvíle jsem se nemohla rozhodnout, kterého zástupce z Brothers and Sisters (Bratři a sestry) do tohoto romantického článku vybrat. Vždyť je tolik možností! Justin a Rebecca a jejich svatba na pláži, Kevin a Scotty s neskutečně romantickým uzavřením homosexuálního svazku, Sarah a Luc, kteří seriálu přinesli alespoň částečný happy end… Nakonec jsem ale neodolala a zařadila sem můj nejoblíbenější pár, tedy Kitty a Roberta. Jejich vztah v první a druhé sérii byl důvodem, proč jsem si BaS tolik zamilovala. Jejich pohádková svatba mi pokaždé dokáže vehnat slzy do očí.

Photo © ABC

K čemu je vlastně potřeba velká svatba? Jules a Grayson se v Cougar Town rozhodli vzít své rodiny a přátele do Napy. To bohužel nevyšlo, ale pár si nakonec našel způsob, jak si to prokleté Ano říct… zpátky na Floridě. A zvolili pláž. Taky vám přijde, že svatby na pláži jsou nejvíc romantické? Možná se mi to jen zdá.

Photo © ABC

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře39zobraz všech 39 příspěvků
ragelly

ragelly

Mně přišlo, že tam byl Coop hrozně moc narychlo. Pro Phoebe je pro mě jediný a pravý jedině Cole :) S...
před 11 roky
Kei-chan

Kei-chan

Piper a Leo mě moc potěšili. Pro mě asi nejhezčí seriálová svatba vůbec. :) Ale je fakt, že Chuck a Sarah...
před 11 roky
Kikina105

Kikina105

Nejlepší byla svatba asi v Chuckovi a nebo pořádá ní o ruku v Cougar Town ... taky to stojí...
před 11 roky
Další články k tématu