20. 3. 2021

Televizní tvůrci: Mindy Kaling

Televizní tvůrci: Mindy Kaling

Vítáme vás zpět u naší rubriky, jejímž cílem je představit vám osobnosti, které v seriálovém světě hrají důležitou roli. Jejich jména mnoha fanouškům nemusí nic říkat, ale přesto znají a obdivují jejich práci. Jde o tvůrce seriálů a právě na ně se tato rubrika zaměřuje.

Jsme rádi, že jste si rubriku oblíbili, a doufáme, že máte chuť na další článek. Dnes je na řadě článek k tvůrkyni, která se proslavila díky své práci na americké verzi seriálu The Office, ale znát ji můžete také díky seriálu The Mindy Project. Dnes se zaměříme podrobněji na kariéru Mindy Kaling.

Mindy Kaling je americká herečka, komička, scénáristka, ale také producentka a příležitostně i režisérka. Celým jménem Vera Mindy Chokalingam se narodila 24. června 1979 v Cambridge, v Massachusetts. Oba její rodiče pocházejí z Indie a do Spojených států emigrovali v roce 1979, a Mindy se tedy narodila již v USA.

Vystudovala soukromou školu v Cambridge a následně nastoupila na Dartmouth College, kde se mimo jiné připojila ke komediální skupině. Studium ukončila v roce 2001, kdy získala bakalářský titul v oboru dramaturgie. Už během studií, jako devatenáctiletá, získala pozici internistky u pořadu Late Night with Conan O'Brien. Po dostudování se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala na svých stand-upech.

The Office (Kancl)

Stanice NBC
Vysíláno 2005–2013
Hodnocení na SerialZone.cz

V roce 2004 se Greg Daniels pustil do americké adaptace seriálu The Office a oslovil Mindy, aby se stala jednou ze scénáristek seriálu a zároveň se od druhé série začala objevovat i jako jedna z vedlejších postav, Kelly Kapoor.

The Office je americký sitcom, odehrávající se v jedné obyčejné kanceláři ve Scrantonu, v Pensylvánii. Všichni zde pracují v prodejní pobočce papírenské firmy Dunder-Mifflin. V prostředí známém velkému množství pracujících se pak zlobí na bláznivého šéfa, chystají vtípky na otravné kolegy a prožívají strasti každodenního života kancelářských myší. V hlavních rolích se představili Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer nebo Ed Helms. Nominace a ceny se opět valily. Za devět sérií a celkem 187 dílů jich seriál posbíral nespočet. Nejcennější však bylo vítězství Steva Carella v roce 2006 na Zlatých Glóbech.

The Mindy Project

Stanice FOX/Hulu
Vysíláno 2012–2017
Hodnocení na SerialZone.cz

V roce 2012 se na televizní obrazovky dostal její první vlastní seriál, když na FOXu měla premiéru komedie The Mindy Project. Seriál se dočkal celkem 6 sérií a řadí se mezi ty šťastné, které přežili i vlastní zrušení. Poté, co byl po třech řadách ukončen na FOXu, tak našel nový domov na Hulu.

Mladá gynekoložka typu Bridget Jonesové se snaží uspořádat si svůj osobní i pracovní život. Mindy se sama představila v hlavní roli a další role si zahráli Ike Barinholtz, Ed Weeks, Chris Messina, Xosha Roquemore nebo Beth Grant.

Champions

Stanice NBC
Vysíláno 2018
Hodnocení na SerialZone.cz

Vince je charismatický majitel posilovny, který nemá žádné vlastní ambice. Žije se svým mladším bratrem Michaelem, který se dá charakterizovat jako nádherný idiot. Jejich jednoduché životy složené ze známostí na jednu noc a posilování si však musí dát pauzu v momentě, kdy se jim před prahem domu ocitne Vincův dospívající syn. Jeho matkou je Priya, jedna z hrdinových středoškolských přítelkyň.

Po ukončení The Mindy Project se jí podařilo udat další komedii na stanici NBC a tak měl v roce 2018 premiéru seriál Champions. Bohužel byl však po první řadě ukončen a tak zůstalo u pouhých deseti epizod. Sama si zahrála jednu z vedlejších rolí a hlavní postavy ztvárnili Anders Holm, Andy Favreau, J.J. Totah nebo Mouzam Makkar.

Four Weddings and a Funeral (Čtyři svatby a jeden pohřeb)

Stanice Hulu
Vysíláno 2019
Hodnocení na SerialZone.cz

Seriálové ztvárnění klasické filmové komedie Čtyři svatby a jeden pohřeb. Čtyři američtí přátelé se po letech setkávají na báječné londýnské svatbě. Jenže u oltáře dojde k odhalení, které jim dočista rozhodí životy. Vše končí čtyřmi svatbami a jedním pohřbem.

V roce 2019 produkovala seriál Čtyři svatby a jeden pohřeb, který se na Hulu představil jako minisérie. V hlavních rolích se objevili například Nathalie Emmanuel, Nikesh Patel, Rebecca Rittenhouse, Brandon Mychal Smith nebo Josh Reynolds

Never Have I Ever (Tenkrát poprvé)

Stanice Netflix
Vysíláno 2020-????
Hodnocení na SerialZone.cz

Komedie o dospívání sleduje komplikovaný život mladé dívky, která spadá do první generace indicko-americké rodiny. V hlavních rolích se představili Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan, Richa Moorjani, Ramona Young nebo Darren Barnet.

V roce 2020 společně s Lang Fisher vytvořila pro Netflix nový seriál, který částečně založila na vlastních vzpomínkách z dospívání. Seriál se dočkal pozitivního přijetí a byl chválen hlavně za zastoupení indické menšiny a rozbíjení stereotypů a této komunitě. Není tedy překvapením, že se chystá druhá série.

The Sex Lives of College Girls

Stanice HBO Max
Vysíláno 2021-????
Hodnocení na SerialZone.cz

Tři osmnáctileté spolubydlící se společně snaží vypořádat se studiem na škole Evermore College ve Vermontu. Vysokoškolačky překypují hormony a chtíčem, mají rády sex a stejně tak, jak se mají rády, tak si i lezou na nervy.

V roce 2021 by se na stanici HBO Max měla představit novinka The Sex Lives of College Girls, který vytvořila společně s Justinem Noblem a který zároveň bude i produkovat. V chystané novince se ve stálých rolích objeví Midori Francis, Gavin Leatherwood, Christopher Meyer, Ilia Isorelýs Paulino, Lauren “Lolo” Spencer a Renika Williams.

Pár zajímavostí na závěr:

  • Oba její rodiče pochází z Indie, ale poznali se v Nigérii, kde oba pracovali v nemocnici.
  • Křestním jménem se sice jmenuje Vera, ale už od doby, kdy s ní byla její matka těhotná, byla oslovována Mindy. Údajně proto, že jde o milé, americké jméno.
  • Mimochodem jméno Mindy bylo zvoleno podle seriálu Mork & Mindy.
  • Mezi komedie, které ovlivnily její styl, řadí například Frasiera, Cheers, Saturday Night Live nebo Dr. Katze.
  • V roce 2002 vytvořila společně s kamarádkou Brendou Withers, divadelní hru, která nesla jméno Matt & Ben. Ta byla založená na vztahu Matta Damona a Ben Afflecka v době, kdy psali Dobrého Willa Huntinga.
  • Říká, že mentalita „všichni jsou proti mě“ je něco, co se naučila jako dítě přistěhovalců.
  • Zároveň také říká, že nikdy v televizi neviděla rodinu, jako je ta její. Což jí dalo dobrou perspektivu a motivaci pro její psaní.
  • Když se připojila k seriálu The Office, tak jí bylo 26 let a byla jedinou ženou mezi scénáristy.
  • Během práce na The Office si vytvořila blízké přátelství s B.J. Novakem. Během té doby spolu několikrát i randili a tak se dá říct, že jejich vztah v podstatě zrcadlil vztah jejich postav, Ryana a Kelly.
  • V seriálu The Mindy Project pojmenovala svou hlavní postavu Mindy Lahiri, na počest indicko-americké spisovatelky Jhumpa Lahiri.
  • Na hostování si pozvala i několik kolegů z The Office, mezi nimi například B.J. Novak, Ellie Kemper, Ed Helms nebo Paul Lieberstein.
  • V seriálu The Mindy Project hraje gynekoložku, což bylo skutečné povolání její matky.
  • Na kontě má také několik filmových rolí, například The Night Before (2015), A Wrinkle in Time a Ocean's 8 (2018) nebo Late Night (2019).
  • A u několika filmů působila jako dabérka. Její hlas tak můžete slyšet například v Despicable Me (2010), Wreck-It Ralph (2012) nebo Inside Out (2015).
  • Aby toho nebylo málo, tak vydala i dvě knihy, které se zařadily mezi bestsellery The New York Times. První je Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) z roku 2011 a druhá má název Why Not Me?, a vyšla v roce 2015.
  • Společně s Danem Goorem (Brooklyn 99) by měla připravit třetí pokračovaní Pravé blondýnky.
  • V roce 2017 porodila dceru Katherine Swati a rozhodla se neprozradit identitu otce, dokonce ani svým nejbližším přátelům. V roce 2020 porodila syna Spencera. Oběma dětem je kmotrem B. J. Novak.
  • Vlastní 1% akcií velšského fotbalového klubu Swansea City A.F.C.
  • Za svou práci na The Office byla šestkrát nominována na cenu Emmy.

Znáte Mindy Kaling? Sledovali jste či sledujete její seriály? A který ze seriálů je vaším favoritem?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
RRR

RRR

Mindy mám veľmi rád, takže ďakujem za článok. Mindy Project, Never Have I Ever, Four Weddings boli všetky...
před 3 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

Pajky jen dál, těším se na pokračování. Když neznám seriály, ráda si přečtu zajímavosti. Ženská a drby,...
před 3 roky
DenaaS

DenaaS

videla som mindy project a bol skvely:-)) vtipny, nic silene a mindy bola v tej ulohe uplne...
před 3 roky
Další články k tématu