9. 4. 2021

Novinka pod lupou: Made For Love (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Made for Love
Žánr Komedie, Drama
Stanice HBO Max
Premiéra 1. 4.2021
Vysílání každý čtvrtek
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci S.J. Clarkson, Patrick Somerville
Hrají Cristin Milioti, Ray Romano, Billy Magnussen

O čem to je?

Hazel Greenová se po deseti letech příšerného manželství konečně rozhodne utéct. Brzy se ale dozvídá, že jí její emocionálně nestabilní manžel a technologický miliardář Byron Gogol do mozku nechal implantovat revoluční monitorovací zařízení. Díky tomuto nástroji může sledovat každý její krok a mít přehled o všech jejích myšlenkách a pocitech, zatímco se snaží zůstat naživu.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Pilot byl steně zajímavý jako plakát, díky kterému jsem do seriálu vůbec šel. Od začátku bylo jasné, že je něco špatně, otázkou bylo jen co a jak moc. A jak epizoda postupovala, všechno gradovalo a vyvrcholilo v něco většího (sice něco v průběhu epizody předvídatelné, ale velké). Rozhodně jde o jeden z hodně povedených pilotů, který si nehraje jen na představování postav.

Líbí se mi povedený kontrast uzavřeného prostoru a okolního světa, i když zatím není úplně jasné, v jaké době se příběh odehrává, a případně proč jsou tyto světy až tak odlišné. Ve stejném kontrastu jsou i hlavní postavy, nechutný slizák a zmanipulovaná chudinka (ne ve špatném). Je naprosto jasné, ke které straně se asi všichni budou přiklánět, i tak bude zajímavé odhalování, jak se vůbec do všeho Hazel „zapletla“.

I přes useknuté prsty, čipy v mozku a podobně pilot nepůsobí až tak temným dojmem jako tematicky podobné projekty. Dost to podporují flashbacky, které vypadají přehnaně pozitivně. A za celou dobu jsem moc nepochopil to hodnocení sexu/orgasmu, buď má chlapec velký problém, jde o testování čipu nebo fakt nevím, o co tu jde.

Ta kratší stopáž seriálu sedí, hezky to uteče, příběh není přetěžovaný a není tu ani žádná zbytečná vata. Pokud se i zbytek epizod ponese v podobném duchu jako pilot, tedy částečně i na hraně akčnosti, tak má seriál určitě velkou šanci zabodovat. Jen mám trochu obavu, že by to mohlo znamenat další sérii, po pilotu by mi to ale spíš sedělo na jednu uzavřenou sérii.

  • ne tak temná atmosféra
  • flashbacky
  • kontrast prostředí i postav
  • uteče
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Tak moment. Co že to mělo být? Upřímně v tom tápu. Měla to být komedie? Mělo to být vážné? Fakt netuším. Přijde mi, že se to snažilo o mix obojího, přičemž ani jedno nefungovalo. Málo komedie na dramedy a příliš neseriózní na čisté drama. Čekala jsem nějaký vtipnější (a možná i černější) humor, ale ono nic.

Zajímalo by mě, v kolika věcech budu muset ještě Cristin vidět, abych jí v mých očích z čela odstranila tu nálepku “Matka”. Nehledě na počet sprostých slov, které ze sebe v tomhle pilotu vypálila, tohle dílo ono přelomové nebude. Spíš jsem se teda těšila na Billyho, kterého mám fakt ráda a který nezklamal, i když bych mu rozhodně dopřála víc prostoru. Faktem zůstává, že oba vypadají skvěle a hrají na jedničku.

Nejvíc mě bavily ty technologické vychytávečky a dystopický vibe, pojďme si ale říct, že bych na to fakt ráda jen koukala a nikdy v tom nežila. Co se týče děje, tak celý pilot byla v podstatě jen zahraná anotace, nic nového se tam neodehrálo. Takže předpokládám, že abyste se dostali k něčemu skutečně zajímavému, je třeba koukat dál. No, kdyby nám to dali na HBO, tak bych to snad jednou i dokoukala, ale takhle to spíš oželím, na to mě to dostatečně nenalákalo. Já vím, že bych asi měla, ale z nějakého nepopsatelného důvodu Hazel prostě nefandím a je mi jedno, co se s ní dál stane.

  • herecké obsazení
  • sci-fi stránka
  • komedie?
  • pilot je jen přehraná anotace
  • nenalákalo a nedokázalo to ve mně vyvolat sympatie k Hazel
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

O seriálu jsem dlouho před premiérou nevěděla, vlastně jsem o něm poprvé slyšela až v momentě, kdy vyšel oficiální trailer. Nicméně obsazení zaujalo, název taky, a samotný pilot nadchnul.

Je to dobrá černá komedie. Nebo spíš taková dramedy říznutá thrillerem. Každopádně první díl má svěží půlhodinovou stopáž, takže se nestihne začít táhnout a nemá ani hluchá místa. Střídají se zde dvě časové roviny (rozdíl je jen 24 hodin), obě jsou přitom hodně zajímavé a zábavné.

Cristin Milioti je v hlavní roli parádní. Měla jsem ji moc ráda už v HIMYM a i tady mi hodně sedla. Bez problémů zvládá celý příběh utáhnout sama, její postava je zajímavě napsaná a skvěle zahraná. Ostatní zatím až tolik prostoru nedostali, ale vůbec ničemu to v pilotu nevadilo.

Příběhově jde o něco, co se tu v různých variacích objevuje čím dál častěji (Soulmatess, The One, Upload). Přesto Made for Love nabízí neokoukané zpracování, které dokáže zaujmout absurditou, vtipem i nápaditostí. Líbí se mi, že tu najdu jak špetku humoru, tak i krvavé násilí. Myslím, že tento maraton si hodně užiju, až na něj přijde řada. Snad si i další díly zachovají úroveň pilotu.

  • vtip i násilí
  • hlavní hrdinka a její představitelka
  • ideální pro maraton
  • zábavné téma
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na začátek musím říct, že mě štve, že seriál není na českém HBO. Jedná se o čistě HBO Max original, a i když v minulosti se uváděly tyto novinky i u nás, tak tentokrát tomu tak není. Doufejme, že se nejedná o nový trend ze strany HBO. Čistě teoreticky se asi tahle novinka na českém HBO objeví s nějakým zpožděním.

Co se týče seriálu, tak samotná premisa je poměrně zajímavá. Geniální vynálezce na hranici šílenství, nebo i za ní, si vystavěl utopický dům, kde již 10 let pobývá se svojí manželkou. Té se ale tento život zajídá a rozhodne se ze zlaté klece uniknout. Netuší ale, že jí manžel již tajně nechal implantovat čip, který mu dovolí se napojit na její mozek. Nicméně toto je všechno, co se během pilotu dozvíte, a pokud jste viděli trailer, tak vás žádné překvapení nečeká.

Seriál se pohybuje někde na pomezí dramatu, thrilleru a černé komedie. Příjemným překvapením je pro mě výkon Billyho Magnussena, protože jsem měla strach, zda takovou roli zvládne uhrát. Cristin Milioti je již seriálovou veteránkou, která svým výkonem nepřekvapí, ale předvádí svůj standardní výkon. Oba herci si krásně nahrávají a postavy mají zajímavou dynamiku.

Co seriálu škodí, je krátká stopáž cca 30 minut. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický komediální seriál, tak se nedaří příběh v tomto časovém okně pořádně rozvinout. Nějaké scény jsou zbytečně nedotažené a rychle se skáče mezi jednotlivými prostředími, nemluvě o flashbacích. Divák tak může mít místy guláš v tom, kde se zrovna v ději nachází.

Celkově se ale jedná o příjemný seriál, který si vás je schopný zaháčkovat i na další epizody. Jde jen o tom, zda vám sedne specifický humor a ladění seriálu. Díky krátké stopáži zvládnete epizody rychle odsledovat.

  • Zajímavá premisa
  • Billy Magnussen
  • zběsilé tempo
  • krátká stopáž
70 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
foruska

foruska

Šup s tím do WL;) Snad se HBO umoudří a dá to do naší databáze.
před 3 roky
AislinK

AislinK

Tak další seriál, co mi přistál v chci vidět :D
před 3 roky
Další články k tématu