16. 12. 2012

Televizní stanice odsouvají své seriály!

Americké televizní stanice reagují na páteční newtownský masakr a ruší epizody svých „nekorektních“ seriálů. Konkrétně se to týká seriálů American Dad! a Family Guy (Griffinovi), které budou posunuty o týden. Seriály by prý mohly vzhledem k tragickým událostem působit nepříjemně a nevhodně.

V Griffinových se konkrétně jedná o scénu, kdy jedna z hlavních postav vypráví vlastní verzi zrození Ježíška; v „Americkém taťkovi“ měl zase démon trestat malé děti. Namísto nových epizod se tak budou vysílat opakování starších epizod „Grumpy Old Man“ (Griffinovi) a „Wheels & The Legman and The Case of Grandpa's Key“ (American Dad!).

American Dad! a Family Guy nejsou prvními seriály, které tohle opatření potkalo. Už v pátek SyFy zrušila vysílání epizody Haven s hostující hvězdou Laurou Vandervoort, známou ze seriálu Smallville. Epizoda se totiž měla tématicky zaměřit na násilí na střední škole. Podle serveru TVLine stanice neplánuje epizodu odvysílat ani později. Závěrečné dvě epizody by měly být odvysílány 17. ledna.

Rušení premiér se netýká jen seriálů, ale i filmů. Například premiéra filmu Toma Cruise, Jack Reacher: Poslední výstřel, která se měla uskutečnit v Chicagu se odložila na neurčito, stejně tak se odložila i premiéra rodinné komedie Parental Guidance v Los Angeles.

Aktualizováno: Premiéru odložil i film Quentina Tarantina Nespoutaný Django.

Kdo nesdílí není Čech! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Mescalamba

Mescalamba

Chm, tak nějak. Bohužel většina kvalitní populace USA nejspíš vymřela ve WW1, WW2, Vietnamu či...
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

V Americe je bohužel trochu jiná mentalita a televize nechtějí riskovat, že by si někdo stěžoval (a že...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

já si náhodou myslím, že je to taktní. představte si, že byste byli rodiči některého z těch dětí a...
před 11 roky
Další články k tématu