13. 5. 2021

Seriály na bublině: Jak si stojí Zelenáč a další ABC seriály?

Seriály na bublině: Jak si stojí Zelenáč a další ABC seriály?

Stanice ABC má dosud nejvíce nerozhodnutých seriálů, které stále nemají o osudu jasno. Spadají sem komedie The Conners, The Goldbergs (Goldbergovi), Black-ish, drama The Rookie (Zelenáč). Tyto se na bublinu neřadí, očekává se, že se vrátí s novými sériemi. Herci z Connors již podepsali smlouvy na novou sérii. Goldbergovi jsou spolu s Conners nejsledovanějšími ABC seriály hned po Grey's Anatomy a Station 19. Podle dostupných informací to vypadá, že by Goldbergovi nebo Black-ish mohli dostat prodloužení pro závěrečnou sérii, ale nemusí to tak skutečně být, minimálně ne pro oba seriály.

Rookie těží z fanouškovské základny, díky které se seriál objevil po boku Zoey's Extraor­dinary Playlist na čele ankety o záchranu seriálů od USA Today.

Na bublině, tedy na pomezí mezi prodloužením a zrušením, se nachází A Million Little Things, American Housewife (Americká manželka), Mixed-ish, For Life a novinky Rebel, Home Economics a Call Your Mother.

American Housewife si loni v létě prošla menším dramatem v zákulisí. Nicméně jde o stabilního hráče, který si dokáže najít diváky v jakémkoliv programovém slotu bez ohledu na den v týdnu.

A Million Little Things si vede také docela solidně, zvlášť když vezmeme vpotaz, že se jedná o serializované drama. Dobře se mu daří také na digitálních platformách. Seriál má také silnou fanouškovskou základnu.

Hůře na tom je Mixed-ish. Loni šlo o nadějnou novinku, ovšem druhá série má velmi malou sledovanost – je to jeden z nejméně sledovaných seriálů stanice, takže má osud hodně nejistý.

Co se týče novinek, více šancí na pokračování má drama Rebel a komedie Home Economics. Rebel sice nemá velkou sledovanost (zvlášť když má jako předskokana Chirurgy). Nicméně za seriálem stojí Krista Vernoff, na ABC ceněná producentka a showrunnerka, která má pod svými křídly top jedničku a dvojku stanice (Grey's a Station 19), což Rebelce může přinést plusové body.

Komedie Call Your Mother se s největší pravděpodobností s druhou sérií nevrátí.

Velký otazník visí nad dramatem For Life, který si získal pozitivní ohlasy a dobře drží krok s moderním světem díky svému tématu rasové nerovnoprávnosti v právním systému. Zdroje uvádí, že stanice hledá způsob, jak najít prostor pro třetí sérii. Ve hře je možnost přesunout seriál na Hulu, kde si vede dobře (aktuálně je tam pro diváky dostupný).

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Litocha

Litocha

Mě to taky nepříjemně zarazilo už včera. Za mě by bylo přiléhavější třeba seriály na hraně. Jinak...
před 2 roky
xtomas252

xtomas252

Přesně, těch možností je tolik. Na vážkách, na kahánku, mít namále, jednou nohou v hrobě. Tak snad už...
před 2 roky
darbak

darbak

For Life se mi zprotivil tím, jak okamžitě najel na rasovou rovnoprávnost, BLM, ACAB atd. To mi samo...
před 2 roky
Další články k tématu