6. 11. 2021

SerialZone Awards 2021: Vítězové a poražení

SerialZone Awards 2021: Vítězové a poražení

Na jaře jste nominovali, během léta hlasovali a nyní konečně známe vítěze letošního ročníku SerialZone Awards. Konkurence letos byla extrémně vysoká, ale nakonec jste svými hlasy určili jednoznačně vítěze v každé z jedenácti kategorií.

drama

Lucifer

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní The Boys (Banda), The Handmaid's Tale (Příběh služebnice), The Mandalorian, The Queen's Gambit (Dámský gambit)
Komentář Silná kategorie, ve které nakonec exceloval jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti. Lucifer si bere vítězství v prestižní kategorii a nechává za sebou velikány jako Boys, Mandalorian nebo Handmaid's Tale. Lucifer nedávno odvysílal poslední sérii a fanouškům ukápla slza. Dobrá zpráva je, že ho můžete do SZ Awards nominovat ještě příští rok!

nové drama

The Queen's Gambit (Dámský gambit)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní The Falcon and the Winter Soldier, Mare of Easttown (Mare z Easttownu), Shadow and Bone (Světlo a stíny), WandaVision
Komentář Nové drama a nová komedie jsou kategorie, kde se logicky soutěžící každý rok obměňují, takže jsou vždy svěží a neokoukané. Tentokrát v dramatu vítězí minisérie Dámský gambit, která strhla na konci minulého roku svět útokem. Netflix byl možná sám překvapený, jak velký ohlas tento šachový seriál sklidil. Vítězství asi není překvapivé, jelikož Dámský gambit dokázal vyhrát naši anketu o nejlepší novinku roku 2020. Zde jen utužil své postavení.

komedie

Young Sheldon (Malý Sheldon)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Emily in Paris, Superstore, Ted Lasso, Younger (Znovu 20)
Komentář V kategorii komedií vítězí nástupce Teorie velkého třesku. Malý Sheldon sice nedosahuje úspěchu původního seriálu, ale fanoušci ho berou stylem „lepší něco než nic“ a Sheldona sledují, mají rádi a podporují. Důkazem je, že získal oproti konkurenci drtivý počet hlasů. Úspěchy sklízí nejen u nás, ale po celém světě, o čemž svědčí i vícenásobné prodloužení a nedávný start v pořadí již páté série.

nová komedie

Emily in Paris

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Dash & Lily, Julie and the Phantoms, Staged, Ted Lasso
Komentář Netflix získává vítězství v kategorii nejlepší nové komedie, kterou si na základě vašich hlasů vybojovala Emily v Paříži. Ta zvítězila nad silnou konkurencí; obecně se dá říct, že se kvalita nových komedií rok co rok zvyšuje a po předminulém slabém ročníku konečně máme zástupce, kteří by si vítězství zasloužili všichni.

CZ/SK seriál

Kukačky

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Božena, sKORO NA mizině, Slovania, Slunečná
Komentář Tady se asi není čemu divit. Kukačky se staly překvapením loňské sezóny, když z počátku nenápadný seriál České televize dokázal získat přízeň českých diváků a dokázal, že i v našich končinách se dá natočit kvalitní příběh plný emocí, a to elegantně a s citem. Není proto divu, že si Česká televize objednala také druhou sérii. Datum premiéry prozatím ale nevíme.

úvodní titulky

WandaVision

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Daredevil, Outlander (Cizinka), The 100, The Flight Attendant (Letuška)
Komentář I když ve znělce můžete nominovat úplně cokoliv, co ještě nevyhrálo (bez ohledu na rok premiéry), stále volíte moderní kousky, které máte v živé paměti. Vítězství si tentokrát odnáší letošní novinka WandaVision. Marvelovka vás upoutala nejen svým zajímavým zpracováním, ale také samotnou znělkou. Nebo spíše znělkami? Každá epizoda má totiž intro šité na míru podle časového zasazení! Kdo ještě neviděl, může mrknout tady.

webseriál

Simon's Cat

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Mikýřova úžasná pouť internetem, One Man Show, Republika Blaník, sKORO NA mizině
Komentář Tahle otravná animovaná kočka nemá devět životů, ta jich má snad nekonečno! Kromě jediného zaváhání před pár lety totiž kategorii webseriálu rok co rok bezkonkurenčně válcuje. I letos se jí podařilo porazit své konkurenty a zvítězit s poměrně jasnou převahou. Rozhodně se dá shrnout, že Simon's Cat patří k tomu nejoblíbenějšímu, co se ze seriálů dá na Youtube najít. Přejeme jí mnoho dalších silných let, protože je jasné, že konkurence se jen tak vzdávat nebude.

neskriptový / reality show

The Late Late Show with James Corden

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Last Week Tonight with John Oliver (John Oliver: Co týden dal a vzal), The Circle: USA, The Graham Norton Show, Tvoje tvář má známý hlas
Komentář James Corden se těší stále větší popularitě. Moderátor si našel své pevné místo mezi nočními talkshows a svým vtipem baví nejen americké diváky, ale také fanoušky v našich konečinách. Dokázal porazit nejen další talkshow hosty, ale i oblíbené realitky, např. Circle od Netflixu nebo domácí Tvář.

neamerický seriál

The Crown (Koruna)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní A Discovery of Witches (Čas čarodějnic), Dark, Doctor Who (Pán času)Lupin
Komentář Koruna sbírá ceny po celém světě a ani SerialZone není výjimkou. Drama jste si zvolili jako vítěze v hlasování o neamerických seriálech. Netflix tuto skupinu naplnil – nechyběly zde ani seriály Dark nebo Lupin. Nominované doplnil populární Čas čarodějnic a nestárnoucí Pán času. Britská královna a její panování skrze jednotlivé dekády však dokázaly ukořistit nejvíce hlasů. Seriál už má konec v dohlednu. Tedy, jak se to vezme. Víme, že skončí po šesté sérii, zbývá proto ještě natočit a odvysílat dvě řady. S koronavirem se ale všechno posunuje, takže kdo ví, jak dlouho budeme muset na poslední epizody čekat.

animák

The Simpsons (Simpsonovi)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Disenchantment (Rozčarování), Invincible (Neporazitelný), Love, Death & Robots, Star Wars: The Bad Batch
Komentář Tento animák jen tak něco z trůnu nesesadí. Vypadá to, že dokud se bude vysílat, lidé se na něj budou dívat a budou pro něj hlasovat. Důkazem je, že za celou historii SerialZone Awards nedokázali Simpsonovi najít v kategorii animáků přemožitele. A to proti sobě neměli vůbec slabou konkurenci – drsné superhrdiny z Invincible, bojovníky z Hvězdných válek, dokonce i Disenchantment – seriál od tvůrců právě Simpsonů. Nikdo se však Simpsonovým počtem hlasů ani zdaleka nedokázal přiblížit.

síň slávy

Buffy the Vampire Slayer (Buffy, přemožitelka upírů)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Doctor Who (Pán času), Red Dwarf (Červený trpaslík), Sherlock, Supernatural (Lovci duchů)
Komentář Buffy to po letech konečně dokázala! Dostává se do naší síně slávy a stejně jako předchozí vítězové této kategorie, od nového ročníku ji nebudete moct nominovat. Odvážná přemožitelka dokázala porazit silnou konkurenci – Lovce duchů, chytrého detektiva Sherlocka, partičku z Červeného trpaslíka nebo Pána času. Jde vidět, že i po téměř čtvrt století od premiéry má stále silnou početnou fanouškovskou základnu a její diváci na ni jen tak zapomenout nehodlají!

Jak jste spokojeni s letošními výsledky? Trefila se většina hlasujících do vašeho vkusu, nebo byste raději viděli jiné zástupce na vítězném stupínku? A máte už nějaké favority pro příští ročník?

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Aldyska

Aldyska

Absolútne nesúhlasím a myslím si, že mnoho ľudí by v tomto nesúhlasilo. Viem, že aj moji spolužiaci...
před 2 roky
andromache

andromache

Willow a Oz nikdy jako endgame.. Prostě ne. Sladcí teda nebyly ani trochu. A co se reality týče.....
před 2 roky
Aldyska

Aldyska

Spike mi k Buffy tiež až tak nesedel. Ale stále tam bola Buffy a to bolo proste pre mňa...
před 2 roky
Další články k tématu