18. 11. 2021

Novinka pod lupou: Yellowjackets (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Yellowjackets
Žánr drama, thriller
Stanice Showtime
Premiéra 14. 11. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tým talentovaných středoškolských fotbalových hráček se stane přeživšími při letecké nehodě hluboko v odlehlé severské divočině. Z výkonného týmu se postupně stává divošský klan. O dvacet pět let později se stále snaží poskládat život dohromady a dokazují, že minulost nezůstává v minulosti a co začalo v divočině, zdaleka není u konce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přesně seriál podle mého gusta. Na rozdíl od loňské novinky The Wilds tady máme dvě časové roviny – sledujeme mladé verze hrdinek, které se střídají se současností, kdy o 25 let později jsou z nich dospělé ženy s vlastními rozjetými životy, které tíží děsivé tajemství.

Jsem moc zvědavá, co se s nimi stane, než dojde k jejich záchraně. Víme, že záchrana dříve nebo později proběhne, jelikož je vidíme v současnosti (ale ne všechny!). Ale zatím netušíme, co, kdy, kde a jak. Na konci prvního dílu bylo lehce naznačeno, co se tam asi dělo, ale rozhodně mě bude bavit sledovat, jak to ve skutečnosti bylo.

Hlavní hrdinky jsou fajn. Líbí se mi víc jejich teen verze, ale na druhou stranu mě fascinuje sledovat, jak se jejich osobnosti vyvinuly za těch 25 let. I když mi ne všichni sedí, tak mě i přesto baví, což oceňuju.

Další díly si rozhodně nenechám ujít. Jen doufám, že to nebude jen čisté drama, ale bude to čím dál víc sklouzávat k thrilleru – tento žánr je pro daný příběh jako stvořený.

  • dvě časové roviny
  • navnadí na další díly
  • ideální pro maraton
  • chce to více thrillerových prvků
  • chybí pořádné napětí
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
gulecnik

gulecnik

Čaute ! Práve som objavil serialzone.cz , čo som využil na registráciu . Rád prispejem svojou troškou...
před 2 roky
Další články k tématu