7. 12. 2021

S lupou do historie: Boston Public

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Boston Public (Bostonská střední) 1×01: Chapter One?

plakát

Základní údaje

Název Boston Public (Bostonská střední)
Žánr Drama, Komedie
Stanice Fox
Vysílání 2000–2004
Počet sérií 4
Premiéra 23. 10. 2000
Délka pilotu 47 minut
Prům. hodnocení 58 % (od 176 uživatelů)

O čem to je?

Seriál sleduje osudy několika učitelů na státní střední škole v Bostonu, Massachusetts, kteří se denně musí postavit před hordu středoškoláků, udržet jejich vášně na uzdě a neztratit svou důstojnost a respekt. Zároveň sledujeme i jejich osobní život mimo školní lavice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Vždycky mě tak mrzí, když seriál promrhá potenciál, který má. A tady je to přesně ten případ. Tak polovina dílu je taková, že dvě a více postav křičí přes sebe, není rozumět ani jedné a vůbec to nic nepřináší. Rozhodně je tu velký prostor pro zlepšení, dokonce i s přihlédnutím na rok natočení.

baví mě, jak je vše postavené na pohledu učitelů, protože to do prostředí středoškolských seriálů přináší značně svěží prvek. Na druhou stranu se tu až moc tlačí na pilu. Během jediného dne dát dohromady toto? I když asi bych většinu z toho byl ochotný překousnout, ale ta střelba ve škole, ach jo.

na druhou stranu, líbí sem i tu postavy. Ty si užívám. Hodně mě zaujal ředitel, ale i ostatní byli docela fajn. Hodně mě zajímá, jak se vyvine linka mladého střílejícího učitele, který má navíc tajemství. Ale nemůžu říct, že zrovna on by byl důvodem, proč sledovat dál.

Rozhodně je tu velká šance, aby šlo o kvalitní seriál vybudovány na smysluplném ději, jenže to se zatím nestálo. A vzhledem k hodnocení celého seriálu hádám, že se to ani nestane.

  • postavy
  • dospělý pohled
  • nenaplněný potenciál
  • ukřičené scény
  • střelba
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu