26. 12. 2021

S lupou do historie: Advent, Advent

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Advent, Advent 1×01: Der Schneeengel?

plakát

Základní údaje

Název Advent, Advent
Žánr Komedie, Krimi
Stanice SRF
Vysílání 2020
Počet sérií 1
Premiéra 29. 11. 2020
Délka pilotu 25 minut
Prům. hodnocení 50 % (od 1 uživatele)

Kdo?

Tvůrci
Hrají Lara Stoll, Gabriel Vetter

O čem to je?

Nico Halter, závislá policistka, vyšetřuje sérii vánočních vražd, s tím jí pomáhá i její zesnulý kolega Kevin Fohrler. Současnost však není tím jediným, čemu Nico čelí. O Vánocích před 25 lety totiž zmizel její bratr, policistka je nyní odhodlána zjistit, co se tehdy stalo, pokud ji ovšem dříve nedostihnou její traumata.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

V tento vánoční čás se nám pod lupu dostávají i kousky, které úplně nezapadají do našeho běžného výběru. Dostává se tak na seriály z úplně jiných států, než je přes rok v SLDH běžné. Loni jsme navštívili Norsko, letos nepoputujeme až tak daleko a zakotvíme ve Švýcarsku. Nejde ale ani tak o zemi, jako spíš o vánoční tématiku.

Co budu sledovat do vánočního vydání SLDH pro mě bylo jasné už tak půl roku dopředu, jen jsem doufal, že do vydání SRF zpřístupní seriál na webu. Nebudu vám lhát, rozhodně to není nic převratného, vlastně je to pořádná blbost. Někde jsem dokonce narazil na charakterizování seriálu jako parodie. Tu bych tam osobně nehledal, ale seriózní to taky není. Během pětadvaceti minut je zabit policista, jeho kolegyně nemůže odletět na dovolenou, asi třikrát se sjede a nakonec s pomocí ducha právě zesnulého kolegy objasní jeho vraždu a rozkryje prodej drog. No co, ve Švýcarsku jsou rychlí.

Sice jsem se neválel smíchy po zemi, ale něco málo se najít dalo. Rozhodně nemůžu říct, že bych kdy viděl něco podobného. Upřímně, měl jsem hodně velký problém s jazykem, německé titulky zachraňovali. Ale jinak se to docela dalo. Obsazení bylo v pohodě, takové, jaké by člověk v prostředí maloměsta čekal. V žádném případě to není převratná pecka, dějově ani umělecky, ale pokud vás náhodou mezi svátky omrzí vánoční pohádky, zkuste dát prvnímu dílu šanci. Třeba se na této hloupůstce dobře zabavíte.

  • Vánoce
  • nenutí přemýšlet
  • nedá se brát vážně
  • jazyk
  • z „dlouhodobé“ linky naznačeno málo
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu